САДАШЊИ

images (1).jpg
Садашњи је чудо. Његов успјех је као из библије. Није био члан ниједне партије. Нико га није гласао. А он на првоме мјесту. Његове играче нико не зна. Не смета им. Садашњи је свемир сам за себе. Он никога и не може изневјерити. Никоме он ништа и не дугује. Он је мјера, он је суд. Божији гласник. Само он зна куд идемо, нама неће да каже. Можда се не ваља. Можда ако нам каже, судбина поквари. Можда њему садашњем, бивши и није толико грешан. Бар не толико колико ми мислимо да јесте. Можда су и нека својта, сви смо ми ту нека својта. Мој до мојега. Бивши и садашњи. Садашњи и бивши. Једино ми исти. И опет ништа не знамо, опет смо глупи. Опет радимо у корист своје штете. Не штеди садашњи топле ријечи за нас. Мине нас жеља на бившега. И играчи нас подједнако воле, као и они прошли. Да му је бар име Ненад. Имало би смисла. Бивши је имао визије, садашњи халуцинације. Привиђа му се да нас нема. И бивши је сањао да нас нема. После се пробудио. Можда се и Ненад пробуди. Јутро је одмакло, вакат је. :kpozdrav:

Poslednja izmena:
Онда садашњи, већ сада бивши. можда се опет врати ко зна? Волио је Кемала Монтена и Београд, а презирао Србе.
Ужасавао се Гуче, а Брисел му било топло гнијездо. пио јесте, колико? Ко ће то знати? Вјероватно није ни важно. Обмана и превара,
понавља се, и то ће вјероватно опет. Са њиме или без. Вјероватно ни то није важно. Важно је до када, има ли томе чуду краја? Изгледа се рађа нова кованица " Црногорски Галиматијас". Ђекна је коначно од последица ковида испустила племениту душу, а можда није ни она, ко ће и то чудо знати? А вјероватно ни то није важно. Обмана и превара, још једна. Нека свикли смо. Каже фино Бајага," Пада влада", нека је за то и служи.:kpozdrav:

Садашњи је неки "нови", са "серпико" фризом, сумњам да ће му фризура помоћи са нама. а части ми ни оно што говори.
Сам је бирао, изгледа ће бити "садашњи" много краће него онај прије њега. Онај није могао сакрити колико мало познаје нас око себе, а овај се прави да је "експерт" по томе питању. Подједнако погрешан приступ. У једној малој вароши наше још мање Горе живио је човјек назван "пет минута славе".
славу је бар тако "урбани"мит наше вароши каже, стекао са гти "голфом" и двије кривине. Трећа је била критична и завршна. "Садашњи је прошао другу шикану, како ће даље?. Није то важно каже онај из мита, ослањајући се на штаку која му је остала од те чувене вожње деведесетих, битно је брундање и жмарци уз кичму. Слава! Није мала ствар бити славан, макар пет минута и макар три кривине.:kpozdrav:
:kpozdrav:

Back