SAD nije demokratija: Bajden ponistio odluku vrhovnog suda o abortusu i proglasio ga nelegitimnim.

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.569
U demokratijama, postoji odvojednost izvrsne i sudske vlasti. Odluke vrhovnog suda su obavezujuce za sve ukljucujuci i vlast. Tako su nas ucili.

Medjutim u SAD danas je Bajden ponistio odluku americkog vrhovnog suda o abortusu , i korak dalje, citav sud proglasio nelegitimnim.

To je najbolji dokaz da SAD nije demokratija vec cista diktatura Sorosevaca i Globalista duboke drzave.

Tema je autorska.

Tixi, SCOTUS je rekao da Kongres treba da odluči da li abortus treba da bude legalan ili nelegalan.
E sad odlučuje svaka USA država posebno.
Jedino Kongres na federalnom nivou da kodifikuje abortus kao federalni zakon, ali to ne ide tako lako jer im je potrebno 2/3 država + Kuća Predstavnika + Senat.
Najveći problem je skupiti 2/3 država.

Tihi, po kojoj logici predsjednik SAD moze ponistiti odluku Vrhovnog suda?
Sama pokusaj toga znacio bi impeachment.
Za razliku od europskih i ruskih govnara od drzava, odluka suda jos uvijek ima neku snagu, barem se nadam da je tako.

Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da je odluka Vrhovnog suda kojom se poništava pravo na abortus predstavljala "sirovu političku moć" i potpisao je danas izvršnu naredbu kako bi se zaštitio pristup medikamentima za prekid trudnoće.

Biden je bio pod pritiskom svoje vlastite stranke da poduzme mjere nakon prošlomjesečne važne odluke Vrhovnog suda da se poništi 50-godišnje zakonsko pravo žena na abortus.
Ovlasti predsjednika su ograničene jer američke države mogu donijeti zakone koji ograničavaju abortus i pristup lijekovima, a očekuje se da će izvršna naredba suda imati ograničen utjecaj.

"Ono čemu svjedočimo nije bila ustavna presuda, to je bila vježba sirove političke moći", rekao je Biden novinarima u Bijeloj kući nakon što je u velikoj mjeri citirao suprotno mišljenje u presudi.

"Ne možemo dozvoliti da Vrhovni sud koji je van kontrole, koji radi u sprezi s ekstremističkim elementima Republikanske stranke, oduzme slobodu i našu ličnu autonomiju," rekao je on.

drugim rečima, teoretišeš?

pogledaj post iznad. Bajden se oglusio o odluku vrhovnog suda i proglasio ga nelegitimnim.

Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da je odluka Vrhovnog suda kojom se poništava pravo na abortus predstavljala "sirovu političku moć" i potpisao je danas izvršnu naredbu kako bi se zaštitio pristup medikamentima za prekid trudnoće.

Biden je bio pod pritiskom svoje vlastite stranke da poduzme mjere nakon prošlomjesečne važne odluke Vrhovnog suda da se poništi 50-godišnje zakonsko pravo žena na abortus.
Ovlasti predsjednika su ograničene jer američke države mogu donijeti zakone koji ograničavaju abortus i pristup lijekovima, a očekuje se da će izvršna naredba suda imati ograničen utjecaj.

"Ono čemu svjedočimo nije bila ustavna presuda, to je bila vježba sirove političke moći", rekao je Biden novinarima u Bijeloj kući nakon što je u velikoj mjeri citirao suprotno mišljenje u presudi.

"Ne možemo dozvoliti da Vrhovni sud koji je van kontrole, koji radi u sprezi s ekstremističkim elementima Republikanske stranke, oduzme slobodu i našu ličnu autonomiju," rekao je on.

pogledaj post iznad. Bajden se oglusio o odluku vrhovnog suda i proglasio ga nelegitimnim.
Kada Vrhovni sud donese odluku o ustavnom pitanju, ta presuda je praktično konačna; njegove odluke se mogu menjati samo retko korišćenim postupkom ustavnih amandmana ili novom presudom Suda.

Bajden kaže da je Vrhovni sud SAD 'izvan kontrole' zbog odluke o abortusu​

8. juli/srpanj, 2022.
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden)

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden)
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da odluka Vrhovnog suda kojom se poništava pravo na abortus predstavljala demonstriranje "sirove političke moći" i potpisao je u petak, 8. jula, izvršnu uredbu koja će pomoći u zaštiti pristupa uslugama za prekid trudnoće.
Bajden, demokrata, bio je pod pritiskom svoje stranke da preduzme akciju nakon prošlomesečne odluke Vrhovnog suda da ukine presudu Ro protiv Vejda, koja je poništila 50 godina zaštite reproduktivnih prava žena.
Ovlašćenja predsednika su ograničena jer američke države mogu doneti zakone koji ograničavaju abortus i pristup lekovima, pa očekuje se da će ova izvršna naredba imati ograničen uticaj.
"Ono čemu smo svedoci nije bila presuda zasnovana na Ustavu, već demonstriranje sirove političke moći," rekao je Bajden novinarima u Beloj kući nakon što je u velikoj meri citirao mišljenje sudija Vrhovnog suda koji su izdvojili svoje mišljenje.
"Ne možemo dozvoliti da Vrhovni sud koji je van kontrole, koji radi u sprezi sa ekstremističkim elementima Republikanske stranke, oduzme slobode i našu ličnu autonomiju," rekao je on.
Bela kuća ne zastupa javno ideju o reformi samog suda ili proširenju devetočlanog veća, što je predlagala predstavnica progresivnog poslaničkog kluba u Predstavničkom domu Pramila Jaiapal.
Bajden je umesto toga istakao da bi birači mogli da obezbede prava na abortus ako izaberu više senatora koji se zalažu za to, i primetio da se mišljenje većine Vrhovnog suda tiče "političke moći žena".
"Mislim da sud, ili u tom slučaju republikanci... nemaju pojma o moći američkih žena," rekao je on, dodajući da veruje da će se žene pojaviti u rekordnom broju na novembarskim izborima kako bi povratile svoja prava.
Bajden je citirao nedavne izveštaje da je desetogodišnja devojčica u Ohaju bila primorana da otputuje u Indijanu da abortira nakon što je silovana.
"Zamislite da ste devojčica. Zamislite samo da ste devojčica sa 10 godina. Da li neko veruje u to?", rekao je on.

Pročitajte i ovo: Nakon odluke o abortusu u SAD bojazan od ukidanja i drugih prava

U demokratijama, postoji odvojednost izvrsne i sudske vlasti. Odluke vrhovnog suda su obavezujuce za sve ukljucujuci i vlast. Tako su nas ucili.

Medjutim u SAD danas je Bajden ponistio odluku americkog vrhovnog suda o abortusu , i korak dalje, citav sud proglasio nelegitimnim.

To je najbolji dokaz da SAD nije demokratija vec cista diktatura Sorosevaca i Globalista duboke drzave.

Tema je autorska.
Nije tačno da je poništio odluku Vrhovnog suda. Izdao je izvršnu uredbu koja olakšava izbegavanje zabrane abortusa.
Nije proglasio sud nelegitimnim, ali je odluku suda kritikovao na netipično oštar i neprihvatljiv način za demokratsko uređenje.
Voliš da filuješ, kao da si radio u uredništvu nekog medija.

Nije tačno da je poništio odluku Vrhovnog suda. Izdao je izvršnu uredbu koja olakšava izbegavanje zabrane abortusa.
Nije proglasio sud nelegitimnim, ali je odluku suda kritikovao na netipično oštar i neprihvatljiv način za demokratsko uređenje.
Voliš da filuješ, kao da si radio u uredništvu nekog medija.

Ja se razumem prilicno u pravo i znam da se odluka vrhovnog suda ne moze ponistiti od strane predsednika i da je tako nesto potpuno neustavno. Tako je u svakoj demokratiji.

E sad posto je Bajden uradio to jasno je da USA jeste diktatura. Sad da bi opet postali demokratija, Bajden treba biti uhapsen i smenjen.

Tako tvrde i sami amerikanci

Kada Vrhovni sud donese odluku o ustavnom pitanju, ta presuda je praktično konačna; njegove odluke se mogu menjati samo retko korišćenim postupkom ustavnih amandmana ili novom presudom Suda.
Evo Tihi, tu ti sve lijepo pise.
Znaci prvo bi trebao ici prijedlog zakona u proceduru, koji bi morao proci oba zastupnicka doma s kvalificiranom vecinom i tek onda bi se moglo razgovarati o svemu.

Drugim rijecima, Bidenova uredba je u rangu zalbe vodovodu.

Znaci prvo bi trebao ici prijedlog zakona u proceduru, koji bi morao proci oba zastupnicka doma s kvalificiranom vecinom i tek onda bi se moglo razgovarati o svemu.

Bajden je potpisao odluku kojom menja odluku samog ustavnog suda. To je krivicno delo. U demokratijama odluke vrhovnog suda su krajnje i nepromenjive i izvsna vlast ne moze da ih menja.

U diktaturama jedan covek je iznad svega i pita se za sve.

Pri tom Bajden je rekao da je taj vrhovni sud nelegitiman i van kontrole sto je takodje krivicno delo rusenja ustavnog poretka zemlje.

Nije baš, s obzirom da je USA konfederacija. Kod njih ništa nije ni crno ni belo (na primenu propisa mislim, ne na boju kože ljudi i dlaka mačora :)).
Uredba predsednika otvara put da npr neke osobe lakše (jeftinije) izvrše abortus u državi koja nije uvela zabranu itd.
Interesantno mi je da posmatram kako im se degradira funkcionisanje sistema državnih institucija.

Ja se razumem prilicno u pravo i znam da se odluka vrhovnog suda ne moze ponistiti od strane predsednika i da je tako nesto potpuno neustavno. Tako je u svakoj demokratiji.

E sad posto je Bajden uradio to jasno je da USA jeste diktatura. Sad da bi opet postali demokratija, Bajden treba biti uhapsen i smenjen.

Tako tvrde i sami amerikanci
Ako se razumeš u pravo, što se ne izražavaš u skladu sa tim?
Da li to tebi, meni ili nekim Amerima liči na diktaturu je (pravno, a i logički gledano) sasvim druga stvar.

Bajden je potpisao odluku kojom menja odluku samog ustavnog suda. To je krivicno delo. U demokratijama odluke vrhovnog suda su krajnje i nepromenjive i izvsna vlast ne moze da ih menja.

U diktaturama jedan covek je iznad svega i pita se za sve.

Pri tom Bajden je rekao da je taj vrhovni sud nelegitiman i van kontrole sto je takodje krivicno delo rusenja ustavnog poretka zemlje.
Postavi link gde senilni kaže da je Vrhovni sud nelegitiman.

To jedino nakon što republikanci dobiju izbore ubedljivo u novembru za Kongres što i nije tako nemoguće jer inflacija ide u nebesa a Ameri su najviše osetljivi na to.

U svojoj poslednjoj emisiji poznati americki novinar Taker Karlson je zatrazio smenu Bajdena, zato sto naftu iz americkih strateskih rezervi, koju vlast pusta na trziste da bi se smanjile cene i povecala ponuda - bajdenova administracija prodaje KINI I INDIJI z:D

Mogu misliti sta mu tek sprema za ovu neustavnu odluku

To jedino nakon što republikanci dobiju izbore ubedljivo u novembru za Kongres što i nije tako nemoguće jer inflacija ide u nebesa a Ameri su najviše osetljivi na to.
Upravo to.
Iako se meni osobno da zivim u Americi to ne bi dopalo.
Po meni su najbolje tzv. "ljubicaste" drzave, nazvane i "swing states".
I demokrate i republikanci su tu negdje pa paze sta rade i pricaju, zbog toga sto im je jasno da je balans dosta delikatan.
@Frtajler je napisao nesto predobro, a jednako i ja tako mislim - nikada necu oprostiti SDP-njarama sto su me natjerali da HDZ smatram manjim zlom.
Tako ni ja sumanutim, ekstremistickim liberalnim demokratama nikada nebi oprostio sto su me doslovno otjerali u zagrljaj najzagrizenijim, najkonzervativnijim krezavcima.
Da sam Amer, bio bi klasicni libertarijanac, Rand Paul bio bi moj predsjednik, iako se s njim ne slazem po pitanju svega.

Poslednja izmena:
Upravo to.
Iako se meni osobno da zivim u Americi to ne bi dopalo.
Po meni su najbolje tzv. "ljubicaste" drzave, nazvane i "swing states".
I demokrate i republikanci su tu negdje pa paze sta rade i pricaju, zbog toga sto im je jasno da je balans dosta delikatan.
@Frtajler je napisao nesto predobro, a jednako i ja tako mislim - nikada necu oorostiti SDP-njarama sto su me natjerali da HDZ smatram manjim zlom.
Tako ni ja sumanutim, ekstremistickim liberalnim demokratama nikada nebi oprostio sto su me doslovno otjerali u zagrljaj najzagrizenijim, najkonzervativnijim krezavcima.
Da sam Amer, bio bi klasicni libertarijanac, Rand Paul bio bi moj predsjednik, iako se s njim ne slazem po pitanju svega.
Muškarci će glasati za republikance zbog ekonomije a žene za demokrate zbog abortusa.

Tu je podela i na belce vs obojene.

Nema mira.

A ni razuma.
Recimo, uopce se ne protivim pravu na abortus, ne smatram to pravo necim sto bi trebalo slaviti, ali smatram da je nuzno.
Ne nuzno zlo, vec jednostavno nuzno.
Medjutim, kada vidim kakvi sumanuti, autodestruktivni ekstremisti guraju to pravo u prvi red, onda se zamislim.
Drugim rijecima - da sam prisiljen prikloniti se najzagrizenijim zagovarateljima abortusa, ili najzagrizenijim protivnicima istoga, priklonio bi se protivnicima, iako podrzavam to pravo.
Cisto iz razloga sto je to pitanje meni nekako marginalno, a politika koju gura "pro choice" bulumenta, po ostalim bitnim pitanjima daleko je razornija i stetnija od politike koju guraju krezubice u hillbilly hlacama.

To je strasno, na sta me demokrate/SDP-njare prisiljavaju.

:eek:

Back