САД: Илон Маск најавио хуманоидног робота „Тесла бот“, који ће обављати досадне послове уместо људи решавајући проблем недостатка радне снаге

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
петак, 20. август 2021.
Директор Тесле Илон Маск рекао је да ће овај произвођач електричних аутомобила следеће године вероватно представити прототип хуманоидног робота за опасне, понављајуће или досадне послове које људи не воле да обављају.
tesla%20bot.jpg

Богати предузетник рекао је на презентацији поводом Теслиног „дана вештачке интелигенције“ да ће робот висине око 170 центиметара бити у стању да обавља разне послове, од завртања шрафова на аутомобилима до узимања намирница у радњама.
Маск је оценио да ће робот извршити „дубоки утицај на економију“, решавајући проблем недостатка радне снаге. Напоменуо је да је важно постићи да ова машина не буде изузетно скупа.
Презентација је одржана у време када је компанија „Тесла“ под пажњом јавности и надлежних служби због напредног система за аутономну вожњу, који се уграђује у аутомобиле ове марке.
tesla%20bot1.jpg

Маск није коментарисао питања о безбедности ове технологије, али је рекао да је уверен да ће уз помоћ садашњих камера у возилима и компјутера бити постигнута потпуна аутономна вожња, уз виши степен безбедности него када је човек за воланом.
Агенција за безбедност у саобраћају покренула је истрагу о Теслиној асистенцији за аутономну вожњу, због судара у којима су Теслини аутомобили ударили у непомична полицијска и ватрогасна возила.
(Срна)

Ajde kazi nam jednu stvar koju si ti u zivotu napravio a da nije jaje na oko?
To sta sam ja uradio,ili nisam,je nebitno za ovu temu,(iskreno iznenadjuje me da "ad hominem" napad dolazi bas od tebe),no sve to ne mijenja cinjenicu da je kod Maska sve samo PR

To sta sam ja uradio,ili nisam,je nebitno za ovu temu,(iskreno iznenadjuje me da "ad hominem" napad dolazi bas od tebe),no sve to ne mijenja cinjenicu da je kod Maska sve samo PR
ne umisljaj nikakav "ad hominem" napad

covek je napravio masu stvari i sad si ti mrtav ladan izjavio da je sve PR
COVEK PRAVI RAKETE

COVEK PRAVI RAKETE
Ne pravi on ništa, "izmišlja" tehnologiju koja postoji više od 60 godina.
Jedina stvar koju on dobro prodaje je slika o sebi. Nije gadljiv ni na subvencije koje se broje milijardama.

COVEK PRAVI RAKETE
Ne pravi covek nista sve to prave inzinjeri koje on placa,on je zapravo po PR slican Dzobsu,s tim da je Dzobs bio mnogo skromniji

Back