ubootfahrer
Aktivan član
- Poruka
- 1.705
nije ti ovo 1961 godina . Evropa je totalno ekonomski zavisna od Rusije i nikakve izolacije ne bi bilo. Plus Rusija ima pravo veta u SB UN i nikakve sankcije i izolacije ne bi bile moguce.
I ova tvrdnja ti je tačna, nije 1961, 2008. godina je, ali se ponovo uspostavljaju podjele koje su važile 1961. samo je sad granica između istoka i zapada pomjerena malo na istok.
Imala je Rusija (tada SSSR) pravo veta i za vrjeme kubanske krize, pa to kubancima nije ni malo pomoglo, i ako nam Rusi u slučaju izolacije budu pomagali kao Kubi, bolje je ne čačkati mečku. Već sam pomenuo imamo samo dve mogućnosti. Priključiti se NATO ili istrajati na vojnoj neutralnosti. Od Rusa u ovoj priči nema vajde, samo bi se još dublje uvalili u gomna.
To smo videli i na ovom primeru Gruzije. Sta je radila EU? Malo su gundjali i osudjivali, no na kraju su se pomirili sa realnoscu, jer IDE ZIMA A GREJATI SE MORA![]()
Tačno, samo previdio si jedna sitni detalj, Gruzija ima kopnenu granicu sa Rusijom, a mi do najbliže granice sa Rusijom imamo nešto malo više od 1000 kilometara vazdušne linije, i zamisli čuda ta linija ide preko teritorije zemalja članica NATO pakta, a ako te do sada nisu obavjestili, Srbija nema izlaz na more.
Srbija i svaka druga drzava na svetu ima suvereno pravo da dozvoli kojoj god hoce zemlji razmestanje njenih vojnih snaga na sopstvenoj teritoriji.
Evo recimo Sirija je dozvolila razmestanje ruske crnogorske flote u svojim lukama, i sada je nova baza ruske crnomorske flote osim Krima i Sirija. I jel im neko uveo sankcije zbog toga? Naravno niko.
Ne osporavam, svako ima pravo da u svoju kuću primi koga on hoće, samo da ne bude po onoj narodnoj "dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe iz kola" uostalom sam si tvrdio da Gruzicima niko nije kriva za zadnji rat jer su se slizali sa NATO.
Niko Siricima to ne može zabraniti, njiohova stvar hoće li u svoje luke primiti ruske ili američke brodove. Samo opet zaboravljaš Srbija nije u istoj poziciji kao Sirija, konkretno Sirija nije sa svih strana okružena zemljama članicama NATO ili kandidatima za pristup NATO.
Ti si samo jedna mala uplasena ovcica koja ce ceo zivot provesti drhteci u mraku ....
Zato imam tebe junačinu da me utješiš i upališ svjetlo
Poslednja izmena: