SAD: Dnevno se ubiju 22 američka veterana

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Vijetkong, režim Sadama Huseina, Al Kaida i Talibani – nijedna vojska protiv koje su SAD ratovale proteklih decenija nije odnela toliko američkih života koliko – samoubistva.
Daniel Somers je bio pripadnik trupa u Iraku. Kao artiljerac na humviju (vrsti transportera) više od 400 puta je išao u borbene misije. Iako se u SAD vratio sa glavom na ramenima, nikada više nije bio onaj stari. „Svaki dan je kao vrištući bol u svakom živcu moga tela. Mučenje. Moj duh je pustoš puna slika dostojnih horora, nesagledive depresije i parališućeg straha“, napisao je Daniel pre nego što je oduzeo sebi život. Oproštajno pismo prošlog meseca ponovo je podsetilo na problem sa kojim se suočavaju ratni veterani. Sa besom je Somers pisao o sistemu koji je, tvrdi, njega i druge veterane ostavio na cedilu. To je „neljudski, nebrižni i ravnodušni sistem koji nas ubija“, napisao je Somers.
http://www.dw.de/dnevno-se-ubiju-22-ameri%C4%8Dka-veterana/a-16968013
jos jedna kolateralna steta americke vojne industrije?:think:

Па да тако мериканци признају у Вијетнаму губитак око 1050 авиона све док један од пуковника ваздухопловства тамо око 1996. није изнео да је изгубљено преко 2.500 авиона и око 5.000(!!!) хеликоптера!
Кога више интересује има тема на Military форуму.
После типу претили убиством, судом, одузимањем пензије...
Уосталом какве су стравичне губитке имали над Корејом показало је отварање архива од 2010. до ове године!

Па да тако мериканци признају у Вијетнаму губитак око 1050 авиона све док један од пуковника ваздухопловства тамо око 1996. није изнео да је изгубљено преко 2.500 авиона и око 5.000(!!!) хеликоптера!
Кога више интересује има тема на Military форуму.
После типу претили убиством, судом, одузимањем пензије...
Уосталом какве су стравичне губитке имали над Корејом показало је отварање архива од 2010. до ове године!

Ovo sam i ja ispratio. Jedva čekam 2059. godinu, ako pre toga ne saznam pouzdano, šta se sve izdešavalo nad našim nebom. Bilo bi to zaista interesantno, ako doživim te godine.

Vijetkong, režim Sadama Huseina, Al Kaida i Talibani – nijedna vojska protiv koje su SAD ratovale proteklih decenija nije odnela toliko američkih života koliko – samoubistva.
Daniel Somers je bio pripadnik trupa u Iraku. Kao artiljerac na humviju (vrsti transportera) više od 400 puta je išao u borbene misije. Iako se u SAD vratio sa glavom na ramenima, nikada više nije bio onaj stari. „Svaki dan je kao vrištući bol u svakom živcu moga tela. Mučenje. Moj duh je pustoš puna slika dostojnih horora, nesagledive depresije i parališućeg straha“, napisao je Daniel pre nego što je oduzeo sebi život. Oproštajno pismo prošlog meseca ponovo je podsetilo na problem sa kojim se suočavaju ratni veterani. Sa besom je Somers pisao o sistemu koji je, tvrdi, njega i druge veterane ostavio na cedilu. To je „neljudski, nebrižni i ravnodušni sistem koji nas ubija“, napisao je Somers.
http://www.dw.de/dnevno-se-ubiju-22-ameri%C4%8Dka-veterana/a-16968013
jos jedna kolateralna steta americke vojne industrije?:think:

I eto, sada ce Amerika konacno da propadne! :hahaha:

Novinarske fantazije, nista drugo...:guza:

Pravi Amerikanci cak ni ne idu u ratne akcije: idu crnje i latinosi....

I eto, sada ce Amerika konacno da propadne! :hahaha:

Novinarske fantazije, nista drugo...:guza:

Pravi Amerikanci cak ni ne idu u ratne akcije: idu crnje i latinosi....
Прави американци уствари чине окосницу војске и морнарице САД не само у живој сили, већ и у командном и техничко стручном кадру.
А друго тип се није убио због новинарске фантазије као ни десетине хиљада осталих.

Tako amerikanci priznaju gubitke u drugim ratovima. Nisu poginuli u borbi, nisu oboreni avioni, nisu pogođeni neuništivi tenkovi, nego su se vojnici samoubili. Pitanje je i ko je od njih koliko već godina mrtav...

Наравно, претварају се да су живи ових четрдесет година од вијетнамског рата како не би дали кључну психолошку превагу Хо Ши Мину. То си одлично приметио.

Могуће је да су и оне десетине хиљада погинулих у налетима ВЈ на аеродроме у Тирани и Тузли међу тим тобожњим самоубицама.

Блајби је у праву. Регрути од професионализације војске су диспропорционално црнци, мексиканци и бела сиротиња из ужасних држава као што је Западна Вирџинија. Недостајаће неком у Вашинтгону као шуга.

Наравно, претварају се да су живи ових четрдесет година од вијетнамског рата како не би дали кључну психолошку превагу Хо Ши Мину. То си одлично приметио.

Могуће је да су и оне десетине хиљада погинулих у налетима ВЈ на аеродроме у Тирани и Тузли међу тим тобожњим самоубицама.

Budimo skromni nisu desetine hiljada, ( vise voli da slaze nego leba da jede) ali smo ih umlatili. Posebno po malim sitnim izletima kroz Makedoniju i albaniju. Da ne pominjemone uobrazene engleze koji nisu ni skapirali sta ih je snaslo kad su "zalutali" kod nas.
Znam da podenoscev iskreno oplakuje svaku ne srpsku glavi koja je stradala. Mogu odmah da ga utesim nisu bile desetine hiljad bilo je malo manje.
Debilni SASovci su mislili da su u africi, prvo su dobili u bosni pa na tari pa onda kod pokusaja da predju kod nas iz albanije.
Uzgred popunjenost SAS je trenutno oko 10% :hahaha: Imaju ozbiljan problem oko slabog odziva, masovno spustaju kriterijume. Kako su krenuli skupljace po putu ljude.

LOL debili i de ne bili LOL

Блајби је у праву. Регрути од професионализације војске су диспропорционално црнци, мексиканци и бела сиротиња из ужасних држава као што је Западна Вирџинија. Недостајаће неком у Вашинтгону као шуга.

Nedostajali bi veoma kad ne bi hranili tu kapitalisticku masineriju smrti.
Zato kapitalisti bdiju nad mehanizmima koji osiguravaju popunjenost.

Nedostajali bi veoma kad ne bi hranili tu kapitalisticku masineriju smrti.
Zato kapitalisti bdiju nad mehanizmima koji osiguravaju popunjenost.

Мени лумпенпролетерски олош не недостаје и не треба ма које боје и нације био, и сасвим сам кул са њиховом плевом.

Мени лумпенпролетерски олош не недостаје и не треба ма које боје и нације био, и сасвим сам кул са њиховом плевом.

Jasno,i covek bi stekao utisak da govoris iz pozicije kapitaliste i ocuvanja nekog bogzna profita.
Ipak,rec je o poziciji zapadnog malogradjanina koji se utapa u konzumerskom aktivizmu i takozvanom "standardu" koji btw lagano izmice pod nogama...

Ти си могао да умлатиш само себе јефтином брљом, а због ниске цене ротквица на пијаци.

Manuelac vec sam to objasnio neke stvari ali ocigledno slabo shvatas. Od engleza sam dobio toliko viskija da mogu da se kupam u njemu. Kad ides u zvanicnu posetu cak i Skoti mogu da budu darezljivi. Ne pijem, pa sam delio viski tako da sam bio polpularan cak i kod alkosa.
Tvje smo namlatili vise puta, pa sad mozes samo da ih oplakujes. Kao sto ja oplakujem mrtvu decu koju pobise tvoji miljenici.

LOL i jos malo LOL

- - - - - - - - - -

A sta si ti u engleskoj :rotf:

LOL

Manuelac vec sam to objasnio neke stvari ali ocigledno slabo shvatas. Od engleza sam dobio toliko viskija da mogu da se kupam u njemu. Kad ides u zvanicnu posetu cak i Skoti mogu da budu darezljivi. Ne pijem, pa sam delio viski tako da sam bio polpularan cak i kod alkosa.
Tvje smo namlatili vise puta, pa sad mozes samo da ih oplakujes. Kao sto ja oplakujem mrtvu decu koju pobise tvoji miljenici.

LOL i jos malo LOL

- - - - - - - - - -

A sta si ti u engleskoj :rotf:

LOL

Misli da je ser, kad ono obican serator :D

Back