Sačuvajte većinsko vlasništvo nad svojim životom!

Ja volim njihov caj za ljubavnike...Kupim pa kod kuce pijem..tamo mi je mracno i malo...a imam i onu staklenu solju i bokalce.Stvarno je uzivanje piti caj.A ne samo kad si bolestan.

tamo isprobas, pa kupis koji ti se svidja za kod kuce :) meni su takvi cajevi super i za pokloncice, imaju i lepu ambalazu sada, ranije su bili u kesicama, lepim, ali opet lepse su mi metalne kutije...

Slatka tema :)

Ostati dete bar 1% i vec si većinski vlasnik svog zivota .
A to znači umeti voleti i praštatii, deliti i primati sa iskrenom radošću...smejati se iskreno - očima, čak i najvećim glupostima , biti radoznao bez posebnog razloga....

Nazalost mnogi od nas to izgube na putu odrastanja.

:klap: I ja mislim tako!
Samo delic onog iskrenog,neiskvarenog deteta ostaviti da zivi... Radovati se sitnicama,smejati se glupostima....nesebicno pokazivati dragim ljudima,da ti je stalo do njih....:)

Koliko sjajnih ideja.
Ono sa čajem za poklon ću primeniti za Novu godinu. Stavrno, dobra knjiga i pakovanje čaja. Recimo: Čaj za ljubavnike (čoveku koga volim/š) i knjiga... mmm... Turgenjev je premekan mada može "Prolećne vode" toliko je (zaboravljeno) romantičan. Ili Šeherezada... uz taj čaj, one sjajne priče iz 1001 noći. SETILA SAM SE! Videla sam u nekim novinama da je David Albahari priredio zbirku kratkih Poslastičarskih priča o slatkišima koje smo voleli, poslastičarnicama kojih više nema, bakinim "salčićima", maminim pitama... nostalgična a divna. Nekoliko priča naših najboljih pisava. E TA knjiga i "čaj za ljubavnike" za čoveka koga volim. To je TO. A za prijatelje... može... e, koji čaj može da se kupi u toj Kući čaja a da naziv paše prijateljima a sve zapakovano uz knjigu "Lovac na zmajeve" (oda prijateljstvu!) ili već... dajte i vi ideju.

i ja imam nesto "novo": ne mislite i ne govorite protiv sebe (osudjujuce, negativno, naravno ni protiv drugih), sto ne znaci da ne primecujete ono sto je lose ali bez etiketiranja tipa: kako sam glupa sto nisam tako i tako uradila, koji sam kreten sto sam to zaboravila..., ja ne umem, necu nikada moci, uvek sve ....pokvarim ili vec neka slicna negativnost.

pre nego sto kazete da takve stvari nikada ne izgovorite, niti pomislite, dobro razmislite, slusajte druge i sebe i shvaticete koliko olako izgovaramo i pomisljamo negativnosti! a to nam boji zivot.

Podizem temu jer imam da dodam jednu bitmu stvar!
Oprostiti drugima sve i pamtiti ih po lepim stvarima
Oprostiti i sebi sve;)
I ne zaboravite da kazete lepu rec kada je stvarno imate osobi za koju je imate:heart:, ne ostavljajte je u srcu, uputite je na adresu, gde treba da stigne, tada ste pravi vlasnik svog zivota - i to vecinski:D;)

Ne osvrćite se u nazad. Ako ste pogrešili, ispravite grešku. Ako je to nemoguće, dovoljno je da tako nešto više ne ponovite - nemojte provoditi dragoceno vreme svog (ipak, kratkog) života, "jedući se" zbog stvari iz prošlosti.

Svidja mi se sve sto ste rekle mackice :cmok:
Posebno bih izdvojila ovo od Ljubavi da se kaze svakom za koga osecate lepu rec jer zivot je tako kratak i brzo se zivi i onda jednog dana mozete samo da zazalite sto nekom niste sve rekli sto ste osecali a trebali ste. Lepa rec - glasam za nju svakog dana :ok:

I taote je u pravu za svoje i tudje greske :klap: treba zaboravljati i ici dalje i ziveti samo za danas juce je proslo, sutra ce doci...verovatno ali ko ce znati kakvo.. znaci postoji samo danas i danas treba iskoristiti maksimalno i sto lepse jer je samo danas recimo 18 decembar vec sutra ....prosloooooo.
U svetom pismu ima jedna lepa misao o tome:
,, ne brinite se za sutra, jer sutra ce se brinuti o sebi, dosta je danu svog zla,,.
Ko razume shvatice :aha:

.....
Zapamtite, provedite nešto vremena sa vasim voljenima, jer oni neće biti zauvek tu.
.....
Setite se da kažete "Volim te" vašem partneru i vaim voljenima, ali najviše od svega i mislite tako. Poljubac i zagrljaj ce zakrpiti povredu kada dolaze duboko iz vas.
Setite se držati za ruke i ceniti momente jer jednog dana ta osoba neće biti tu ponovo.
Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru, i dajte vremena podeli vaših dragocenih misli sa drugima.

Sve u zivotu se desava samo jednom...nema ponavljanja...poljubac u sredu, 18. decembra 2008 je samo jedan....ili ga date i primite ili ne. Zato pazljivo planirajte; sve sto nam je ostalo u zivotu je konacno. Razmilslite kako cete utrositi te trenutke.

Eh, da i Bermet karlovacki, meni je bar diiiivno vince

pa ti baš znaš šta valja....

e to sam čuo da je xtra, ne sećam se da sam probao (možda)..bio sajam srpskih nacionalnih suvenira, na njemu neki lala koji češlja brkove je predstavio svoj proizvod, atestiran i sve..bernet koji ima odličnu prođu u inostranstvu...kad sam gledao, odmah se u meni probudio mali potrošač i hedonista... žifeli ( :

pa ti baš znaš šta valja....:D

Има си да га купите у Идеи, прави Карловачки, али је то овај комерцијализован, кошта око 900 дин за 0.75 боцу, али ја сам пила онај у подруму код правог винара и пчелара у Карловцима, заборавих му име, у време студија, значи из каце...
Људи, то је стварно.....:zaljubljena:

- bar jednom mesečno u pozorište ili bioskop ili koncert (ko finansijski može na sve - super, enka piše kako mu/joj je bilo : )
.:bye:

UH meni je ove nedelje puko film zbog obeveza i relacije vrtić-posao-vrtić-kuća i uloge mame, i kuvarice, i ...uh.

Tako da sam organizovala baku da čuva decu i mužu naredila da me vodi u bioskop:rtfm:

Srećom...svi su se složili, možda jer sam bila u groznom izdanju, i tako da dragi i ja :cmok: idemo u život i da se :heart:

Za temu svaka čast. Izgleda da nismo svesne da za monotoniju i bezveznu situaciju u braku smo često same krive

Procitala sam u dodatku V. Novosti recept za srecu koji su naucnici obelodanili, pa posto sam zapamtila samo prvi deo - dodjoh da ga podelim s Vama:
Svakog dana zapisite po dve lepe stvari koje ste uradili tog ili prethodnog dana i podsetite se na lepe stvari koje cinite!
Pocinjem prva:
1. pozvala bivse koleginice i obnovila prijateljstvo s njima
2. pocela s dijetom

A sad vi!

Back