Sa promenama koje vreme dolazi ste poceli da slusate kakvu muziku?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Legende i Garavi sokak i dan danas gledam kao teške smorove i to ne obične nego ono njanjave patetične žalopojke koje nikoga ne mogu da pokrenu na nešto pozitivno nego samo na tugu patnju nesrećnu ljubav i proćerdanu mladost....
muzika bi trebalo da pokreće a ne da umrtvi ljude.
Eto

Javna rep. Kakve bre Legende i Garavi sokak...

Nije bilo drastičnih promena, nešto malo je proširen repertoar više zbog mogućnosti koje pruža internet nego što mi se menjao sa godinama ukus.
Ono što nisam mogla ranije da podnesem, ne mogu ni sad. Ovo što zovu novokomponovana ili Grand, i ne mogu da kažem elektronska jer je elektronska obrada prisutna sad svuda i negde to sasvim lepo zvuči, ali ona muzika koja asocira na fliper aparate i vašare. Da ne pogrešim u terminologiji... To nema šanse.

"A klasiku voli onaj ko razume" Bajaga o realnosti.

Da bi neku muziku voleli treba da je razumete,osetite a to se desava sa zivotnim iskustvom koje dodje.Menjate se kao osobe,menjaju se svi i ono sto niste slusali postanem vam prijatno.

Sta ste poceli da slusate nakon tih promena a da vam se pre nije dopadalo,niste razumeli,nije vas zanimalo?

Kod mene su to bili :garavisokak: i Legende.
Dugo sam ih gledala kao smorove sto nesto drve,hajde ne davi a onda nakon svega u zivotu sto mi se desilo osetila tu muziku,zavolela.
Intenzivno slusala neko vreme a sad pustim po nekada ali def.su na mojoj listi .

Naslov je ovakav jer sam kliknula da postavim temu,obrisao se stari kad sam probala da posaljem.

Meni je bilo smorno kad su moji roditelji slušali Jordana Nikolića i njemu slične. Sad volim i ja to da čujem.

Sve što sam slušala u mladosti (pank/pankrok) i dalje volim.
Ali sada mi se svidi sve i svašta od džeza, klezmera, iz ogromne world music kategorije, Cigani, klasična muzika - tu u stvari ima baš dosta ludaka :) , obožavam noise, recimo (ne sve, ali u principu mi se sviđa)... Nisam se ja promenila kao čovek, nego sam mislim naučila da slušam muziku pažljivije, pa su se promenile granice, sad više nije toliko između žanrova nego se prvenstveno deli na dobru i lošu.

Još da dodam: volim koncerte, često idem, i mislim da je to dosta važno za shvatanje muzike. I uživanje u njoj, naravno :)
Odem i na neki veći koncert, ako baš moram, ali u principu volim manja mesta (veličina beogradskog SKC-a, recimo)...
Ima dosta bendova koji zvuče bzvz na radiju, onda odeš na koncert i oduvaju te... kao što naravno ima dosta nekih zvezda koje jbt. uživo nisu ništa, bez cirkusa koji ih okružuje... i tako

Potpšis, pečat i lajk:ok:

umesto repke:lol:

Back