Sa promenama koje vreme dolazi ste poceli da slusate kakvu muziku?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.477
"A klasiku voli onaj ko razume" Bajaga o realnosti.

Da bi neku muziku voleli treba da je razumete,osetite a to se desava sa zivotnim iskustvom koje dodje.Menjate se kao osobe,menjaju se svi i ono sto niste slusali postanem vam prijatno.

Sta ste poceli da slusate nakon tih promena a da vam se pre nije dopadalo,niste razumeli,nije vas zanimalo?

Kod mene su to bili :garavisokak: i Legende.
Dugo sam ih gledala kao smorove sto nesto drve,hajde ne davi a onda nakon svega u zivotu sto mi se desilo osetila tu muziku,zavolela.
Intenzivno slusala neko vreme a sad pustim po nekada ali def.su na mojoj listi .

Naslov je ovakav jer sam kliknula da postavim temu,obrisao se stari kad sam probala da posaljem.

Poslednja izmena:

Da bi neku muziku voleli treba da je razumete,osetite a to se desava sa zivotnim iskustvom koje dodje.Menjate se kao osobe,menjaju se svi i ono sto niste slusali postanem vam prijatno.

Sta ste poceli da slusate nakon tih promena a da vam se pre nije dopadalo,niste razumeli,nije vas zanimalo?

Dugo sam ih gledala kao smorove sto nesto drve,hajde ne davi a onda nakon svega u zivotu sto mi se desilo osetila tu muziku,zavolela.
Intenzivno slusala neko vreme a sad pustim po nekada ali def.su na mojoj listi .

Naslov je ovakav jer sam kliknula da postavim temu,obrisao se stari kad sam probala da posaljem.

Sa promenama koje dolaze (mada tri blage nemam šta se to menja) ja slušam Cecu
Uostalom Ceca se isto menja sa vremenom koje donosi promene (mada i dalje nemam pojma šta mu to znači)
Živimo u vremem kada se brzo živi i nema tu mnogo mesta za tralala, samo daj pare i idi.

Moderacija neka napise "vremenom dolaze" u naslovu jer sam brzo kucala da ne bude molimo logujte se opet.Zahvaljujem.
.........
Negde se brzo zivi,negde je vreme skoro stalo zavisi od mesta ali muzicki ukus se menja kako godine odlaze.

15
20
25
30
40
50
Nije isto,velika je razlika.Ljudi se menjaju a samim tim dolazi i neka druga muzika koju vole da slusaju u skladu sa promenama.

Legende i Garavi sokak i dan danas gledam kao teške smorove i to ne obične nego ono njanjave patetične žalopojke koje nikoga ne mogu da pokrenu na nešto pozitivno nego samo na tugu patnju nesrećnu ljubav i proćerdanu mladost....
muzika bi trebalo da pokreće a ne da umrtvi ljude.
Eto

Legende i Garavi sokak i dan danas gledam kao teške smorove i to ne obične nego ono njanjave patetične žalopojke koje nikoga ne mogu da pokrenu na nešto pozitivno nego samo na tugu patnju nesrećnu ljubav i proćerdanu mladost....
Eto

+1
Mislim da i sam garavi sokak ne slusa garavi sokak :lol:
Garant slusaju beyonce, ili cascadu...obe su se zategle :super:

+1
Mislim da i sam garavi sokak ne slusa garavi sokak :lol:
Garant slusaju beyonce, ili cascadu...obe su se zategle :super:

Pa jes u pravu si. A tek Legende. Kakav komemorativan skup :lol:

Izvinjavam se Zauz, eto ona voli da ih sluša, to što se meni ne sviđaju ne znači da za druge ljude nisu inspirativni.

Meni je inspirativno nešto što mi pošalje impuls u noge da poželim da se njišem igram sviram zamišljenu gitaru i vitlam kosom unaokolo :hahaha:
ocvala rokerka :lol:

Sve što sam slušala u mladosti (pank/pankrok) i dalje volim.
Ali sada mi se svidi sve i svašta od džeza, klezmera, iz ogromne world music kategorije, Cigani, klasična muzika - tu u stvari ima baš dosta ludaka :) , obožavam noise, recimo (ne sve, ali u principu mi se sviđa)... Nisam se ja promenila kao čovek, nego sam mislim naučila da slušam muziku pažljivije, pa su se promenile granice, sad više nije toliko između žanrova nego se prvenstveno deli na dobru i lošu.

Još da dodam: volim koncerte, često idem, i mislim da je to dosta važno za shvatanje muzike. I uživanje u njoj, naravno :)
Odem i na neki veći koncert, ako baš moram, ali u principu volim manja mesta (veličina beogradskog SKC-a, recimo)...
Ima dosta bendova koji zvuče bzvz na radiju, onda odeš na koncert i oduvaju te... kao što naravno ima dosta nekih zvezda koje jbt. uživo nisu ništa, bez cirkusa koji ih okružuje... i tako

Poslednja izmena:
Nisam menjao nešto posebno....

Volim kada mi neko preporuči da čujem nešto novo, što nisam slušao dotad. Što se tiče klasike, tu sam se i malo Čkolovao :rumenko:

Ali to nema nikakve veze sa tim, baš tada, kao tinjejdžer sam najviše slušao pank i OI :lol:

I da, meni se nikad nije dopadalo nešto na drugo slušanje..ali lepo ko može da i to prevaziđe..i zavoli na drugi sluh..

- - - - - - - - - -

Postoje muzičari koje ne slušam "privatno" ali ih izuzetno cenim kao majstore i volim uživo da ih slušam, a nemam ni jedan njihov CD kod kuće..

Klasiku sam prestao demonstrativno da slusam nakon sto sam dobio korpu od tete koja je bila profesor (danas se to valjda pravilno kaze profesorka) muzike, ono po defki "akademski muzicar" (tj. muzicarka). Tako sam joj se osvetio na najgrozniji nacin zato sto me je izneverila i povredila, sto me je iskoristila i odbacila, sutnula kao list papira na gomilu starih partitura koje prekriva prasina. Tim mojim odricanjem od virtuoza klasicne muzike naneo sam joj najtezi udarac koji se moze nekome zadati, uveren sam da ona to ne moze da prezali i da suze lije zbog toga neprestano razmisljajuci o meni kao o nenadoknadivom gubitku. :aha:

:lol:

Eto

Potpisujem

- - - - - - - - - -

U vezi sa temom
Nije mi se promenio ukus već sa uživanjem slušam ono što sam slušala ko dete
Nema određenog žanra
Dobra pesma je dobra bez obzira na žanr i obrnuto

Back