Sa kog F tastera se ulazi u bkot-menu za instalaciju sistema kod HP laptop računara

PA JEL MORA DA SE ULAZI U BIOS PA DA SE PODESAVA ?!
ILI LAGANO KAO KOD TOSHIBE KLIKNE SE F12 BOOT MENU I TO JE TO ?
IMA LO TAJ HP BOO MENU ?
Ima, samo treba ubosti shortcut. Ne mozes da zeznes ni u biosu nista ako pazis sta radis, tj ako menjas samo boot order, ako je to razlog zasto bi radije iz boot menija

Whether you need to update your BIOS or sweep it clean of systematic bugs, knowing how to enter BIOS is essential for PC users. In order to access BIOS on a Windows PC, you must press your BIOS key set by your manufacturer which could be F10, F2, F12, F1, or DEL.

Ovo pronadjoh..ako ti bude od pomoci

Turn off the computer, press the power button, and then repeatedly press the esc key until the Startup Menu opens. Press f10 to enter BIOS Setup Utility

evo i ovo

Bez uvred ali ne diraj ništa.Po tvojim pitanjima vidim da se u to ne razumeš.Nije to nikakva mudrost ali treba ti instalacioni disk ili pokretač da ga povuče sa neta..itd..itd..nema veze instalacija i bios...to je već druga tema...
Ma imam disk windows 10.
Samo sta trebam da podesim u biosu to mi objasni ?

Pa kaže drugar da mu je pao sistem.
Onda mora da formatira HDD i da podigne ponovo OS.Tako sto ce uci u BIOS i podesiti kako sam ranije napisao,ako dize sa DVD-a onda postavi prvo postavi rezac citac za podizanje OS-a,a ako ide sa USB stika onda postavi USB stik na prvo mesto.Onda ide F9 ili F10 pa Y i posle pokrece instalaciju.

Screenshot_20220405-144812.png
Prvo ESC pa F10 bios pa kartica boot options pa dvd/cd boot enabled i secure boot disabled i to sačuvati pa enter i onda kreće akcija instalacija ?

To ja nasao na youtubu sliku ako je takav bios za taj laptop onda nije tesko.

Back