ChristopherWalken
Elita
- Poruka
- 18.792
Danas sam vozio 200km Ibarskom, i mogu da potvrdim da kamioni nisu problem.. onaj koji ide 50 može da se obiđe, onaj koji ide 80 (a većina idu), ne treba ni da se obilazi. Ali ima nervoznih koji idu preko pune, obilaze kolonu, u desnoj krivini... ne vide šta je iza, ali idu na sreću. Srpski rulet.
Ono što sam naučio za 25 godina vožnje tom Ibarskom, to je da se preticanje ne isplati... razlika između potpuno opuštene vožnje bez preticanja i potpuno nekontrolisanog divljanja je u vr' glave 15 minuta (od VA do BG).
Stavljati glavu u torbu zbog 15 minuta je prilično tupavo.
Nisi nikako mogao juče da utvrdiš da li su kamioni problem jer juče kamiona na ibarskoj nije ni bilo. Možda nisi znao. Neko polu pametan se setio da bar za vreme Guče odredi zabranu vožnje kamionima od Beograda do Čačka od četvrtka do noćas.
Trebao si jutros u 4 da se provozaš pa da vidiš da li su kamioni problem ili ne.
Vidi, sve ono naroda što vidiš na Ibarskoj, bar 60% njih su tu poslom. Možda maksimum 40% njih su tu privatno. Vode ženu u šoping, decu na Kalemegdan, ide na slavu kod rođaka... I njemu je svejedno kad će da stigne. On može da vozi i 30 na sat. Ostali, kao ja recimo, imaju neko precizno određeno vreme kad i gde tačno treba da se bude. Krenem i ranije shodno mogućnostima i obavezama, ali ako mene uhvati kolona, ako pukćem od Lazarevca za onim Lastrinim lešom od autobusa koji je limitiran na 50km/h ili kiperčinom koja umire uz uspon u Stepojevcu i ide kao peške jer je u pretovaru jedno duplo, onda ja moram da ubrzam i pretičem. Meni tih 15 minuta i te kako znači jer nisam dokon da gmižem za njima.