Pod elita mislim i na intelektualnu, duhovnu i na ljude koji ih podrzavaju, a to nije deset ljudi nego 10000 ljudi.
Onda ne znam sta je to...
Moras da uzmes u obzir sledece...
Lako je seljaku u nekom selu reci postoji intelektualna elita....Ne zna covek pa poveruje.
Lako je nekome ko je vernik reci postoji duhovna elita, zna popa a racuna da su mnogi iznad njega pa su valjda tri puta i duhovniji.
Ali tesko je to objasniti nekome ko gleda i ne idealizuje ljude, tj meni nista ne znaci ako neko ko je strasno pametan nekad ucini glupost, sastavni deo performansa, ako je strasno vernik a nekad napravi nesto neverno , sastavni deo performansa, ako se postavlja kao postenjacina a uradi nesto jako neposteno, samo pogledas gde su ga pritisli i odakle vetar duva....sastavni deo performansa..
Ono sto se ne gleda je ono u cemu se osecaju ugodno....a to kad gledas, i kad omogucis ljudima, onda vise saradjuju...
A ko se oseca ugodno kao elita xxx ili yyy kako ih ti navede u Srbiji?
Ako 1 na milion zna sta je intelektualac, dobro je...
Ponudice odgovore pod a, onaj koji ima diplomu, pod b, onaj koji cita dnevnu politiku, pod c onaj koji razmislja poznavajuci dela filozofa, pod d onaj koji razume narod i ljudsku prirodu koja je pokrivena moralom koji je iskren (a to je apsurd) ili pod e ili pod f..
Zatim ce ubaciti uslov, intelektualac je uvek intelektualac, sto je tacno ali ako je promasio prvo , kod definicije, onda je promasio jos vise sa ovim...
Zatim ce se malo modifikovati pa ce reci, intelektualac je intelektualac svuda i na svakom mestu, i u svakom trenutku , sto je totalni apsurd ali pokazuje kako je shvatao prethodnu recenicu, kao etiketu i dogmu , ili cak i stigmu....stigmatski postavljenu dogmu...i to je ono sto je genotip logike srba....
Taj neprimetan sado mazo instrument u logici...a apsurd kad ga napisem, npr ovo stigmatski postavljena dogma...ali ako ubacis frustracije i frustracionu logiku videces da je to tacniji opis od bilo kog....
Sastavni deo svakog medjuljudskog odnosa je opcija prodavanja i pustanja vode u wc solji od strane drugih...
Ako imas narod koji ceka da mu se sve odradi da bi on posle busio takav sistem ili takvu opciju, koja god da je, jedini racionalan pristup je stap i kanap, ne znam da li sargarepa tu uopste dolazi u obzir...
Prica o eliti je kad ne postoji elita vise prica o postavljanju spavaca u drustvenu lestvicu dok ne dodje vreme da se izgradi neki konkretniji sistem ali za malobrojne...
Mora da se razdvaja ovaj od onog, ne moze svi isti ......svi isti je vrlo jasna poruka vladavine mediokriteta a tu seljak ima 90% minimum nadmoci...