S E D A M ... svjetskih cuda ...

Cetvrto cudo saljivog tona ove teme je OKUSITI...
13_4_10.gif

Jedemo...
3894_devojka-jede-picu-COMPETENNCE-CENTRE-BRATISLAVA_hf.jpg

Pijemo...
images

Malo se krećete, jedete s nogu, nervozni ste?
Nije ni čudo što imate probleme s varenjem.
Međutim, oni mogu lako da se reše.
Treba da pijete dosta tečnosti i jedete namirnice bogate biljnim vlaknima.
Da se creva ne bi ulenjila, u njima mora da postoji nešto što ih draži.
Ali nedostatak sadržaja koji podstiče creva na kretanje ne znači isto što i nedostatak hrane.
Za pokretanje creva potrebno je da hrana koju unosite u organizam sadrži nesvarljive sastojke, koji draže muskulaturu creva na kretanje i tako izazivaju izbacivanje izmeta iz debelog creva.
Ti nesvarljivi sastojci hrane su pokožice voća, povrća i žita, tj. celuloza. Ako u hrani nema dovoljno celuloze, onda tanko crevo upije svarljive sastojke hrane, i u debelo crevo ne dolazi dovoljno ostataka i otpadaka koji bi izazvali njegovo kretanje i pražnjenje.
Tada dolazi do lenjosti creva ili zatvora.

...odlično...poučno ....kad je Sibirski postavio temu o ukusima pisao je o
kulturi i estetici ...kad govore o modi kažu govore sa ukusom i bez ukusa --- smešno ...
ti si stvar pojmovno razjasnila ..........................................................................
no nisi pomenula ljubljenje ....u toj radnji aktivni su vojnici ukusa / senzori ...tad su mnogo
aktivniji nego kad jedemo , pijemo , gutamo i t. d. ......zamolio bih te da dopuniš i sa ovim
segmentom ( ako sagledavaš stvar kao ja ) ..... dakle poljubci koji se pamte , pamte se i zbog
njihovog odličnog ukusa ....

123loncar;bt118381:
...odlično...poučno ....kad je Sibirski postavio temu o ukusima pisao je o
kulturi i estetici ...kad govore o modi kažu govore sa ukusom i bez ukusa --- smešno ...
ti si stvar pojmovno razjasnila ..........................................................................
no nisi pomenula ljubljenje ....u toj radnji aktivni su vojnici ukusa / senzori ...tad su mnogo
aktivniji nego kad jedemo , pijemo , gutamo i t. d. ......zamolio bih te da dopuniš i sa ovim
segmentom ( ako sagledavaš stvar kao ja ) ..... dakle poljubci koji se pamte , pamte se i zbog
njihovog odličnog ukusa ....
Odgovoricu kad obradim moje sedmo cudo ..
Pogledaj temu na SVASTARI...:manikir::heart:

Back