Rzmisljam da otvorim piljaru

nurich

Početnik
Poruka
2
U godinama sam vec,41 jos malo,racunam da hvatam poslednji voz da pokusam u zivotu nesto samostalno da radim.Neki ce verovatno reci da mi je taj voz davno prosao,sto,ruku na srce, nije daleko do istine(hocu reci,mnogo ranije trebalo ja da se oprobam u privatnom poslu),pa,ako bude takvih primedbi necu se mnogo ljutiti :)
Zasto bas piljara?Pa,eto,kao prvo,imam vrlo malo para,cak i ako naplatim dugovanja od nekih 700 evra,jedva nekih 2000,ni dinara vise ne bih mogao da prikupim.Racunam da mi za bilo sta drugo treba mnogo vise para-proizvodnja(bilo cega) je,cini mi se, suvise ozbiljna stvar,ugostiteljstvo ne podnosim(to mi je i struka,zvanicno),ostaje,dakle,samo trgovina.Za dragstor treba mnogo,mnogo vise para,verovatno i za trafiku(to me i ne interesuje,ni jedno ni drugo,cak i da imam vise love),tako da mi piljara izgleda kao jedino resenje da se nesto zapocne sa tako malo para-sa 500-600 evra,racunam, mozes da napunis radnju sa robom.
Dakle,da li neko ima nekakvog iskustva sa ovakvim poslom,makar i tezga na pijaci,kvantas ili slicno?Treba li mnogo papira za otvaranje radnje,koliki su troskovi(porez i slicno),je li potreban "hasap" i takve stvari?Inace sam iz okiline Nisa,7-8 km od grada,pa bih,normalno,u Nisu i otvorio radnju.
Hvala unapred svima koji imaju bilo kakav predlog,svaki savet je dobrodosao.

Pa za otvaranje radnje ti ne treba mnogo, par hiljada recimo. Medjutim posto bi morao da budes u PDV, onda ti treba i fiskalna kasa, pa troškovi knjigovodje pa zakup, opremanje lokala policama itd. Pa u startu 1000e. Ako bi imao jednog radnika po mojoj gruboj proceni trebalo bi ti bar oko 25000 din pazara dnevno da bi bio na pozitivnoj nuli ako je marza oko 25%. Raspitaj se obavezno kolika je marza na voce i povrce, mozda je i vise stvarno ne znam. Porezi su ti standarni kao i za sve a za hasap neznam

Back