Ryanair otvara liniju od Niša do Krfa

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.376
https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Ryanair-uvodi-novu-avio-liniju-od-Nisa-do-Krfa.sr.html

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/ryanair-otvara-liniju-od-niša-do-krfa

Niskotarifni prevoznik Rajaner (Ryuanair) ove letnje sezone planira letove od Niša do ostrva Krf u Grčkoj, prenosi portal Exyuaviation. Irska kompanija će obavljati letove dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, počevši od 4. jula.

Ako Rajaner ostvari svoje planove, Krf će tako postati prvo odredište u Grčkoj sa kog se stiže sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu.

Kako je navedeno na zvaničnoj Fejsbuk strani niškog Aerodroma, Ryanair će na relaciji Niša - Krf leteti dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, a cena karte je od 33,99 evra. Više informacija može se naći na sajtu irskog avio-prevoznika gde je već moguće bukirati karte.

Naravno, jer ce za tu destinaciju biti vise zainteresovanih, procenjujem.

Њима је радила и линија Ниш Малта до пред пандемију. Иако је намењена нашим радницима тамо опет су погодили.
Чак мислим да је Крф из Ниша једина линија ка Грчкој која би имала перспективу. Евентуално Атина

Њима је радила и линија Ниш Малта до пред пандемију. Иако је намењена нашим радницима тамо опет су погодили.
Чак мислим да је Крф из Ниша једина линија ка Грчкој која би имала перспективу. Евентуално Атина
Da, iskoristio je novembra. Svi termini su bili full.

https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Ryanair-uvodi-novu-avio-liniju-od-Nisa-do-Krfa.sr.html

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/ryanair-otvara-liniju-od-niša-do-krfa

Niskotarifni prevoznik Rajaner (Ryuanair) ove letnje sezone planira letove od Niša do ostrva Krf u Grčkoj, prenosi portal Exyuaviation. Irska kompanija će obavljati letove dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, počevši od 4. jula.

Ako Rajaner ostvari svoje planove, Krf će tako postati prvo odredište u Grčkoj sa kog se stiže sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu.

Kako je navedeno na zvaničnoj Fejsbuk strani niškog Aerodroma, Ryanair će na relaciji Niša - Krf leteti dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, a cena karte je od 33,99 evra. Više informacija može se naći na sajtu irskog avio-prevoznika gde je već moguće bukirati karte.
to je džabana cena!

Poprilicno. Ne mogu reci za sve letove tada ali za one neposredno pre i posle naseg, sigurno 90%.
Za utisak nisam bas kompetentan :lol: ali svakako moja prolazna ocena.

Нисам никада летео са њима, заправо од хиљада летова које сам имао, само су 3 била на лоу костерима.

Изиџет од Милана до Рима, затим локални лоу костер у Кини Чајна Спринг и Врџин блу у Аустралији.

Искуство са Изијем је одлично, Врџин блу феноменално, чак не знам ни зашто су лоу кост, а кинески лоу костер је био трауматичан. Ноћна мора

Рајан мало смара са својим претераним уштедама на свему, али ваљда вреди истрпети за рад неке ниске цене. Једино не знам какав је утисак провести 3 и више сати са њима

to je džabana cena!

То није уопште џабана. Лет Ниш Крф је у рангу Београд Тиват, можда 5 минута дуже

Београд Тиват је са пртљагом иста цена као и ово што нуди Рајан од Ниша (@fortes купио данас и може да потврди), а Ер Србија као једини превозник на тој линији након пропасти Монтенегра држи јаче цене.

И Рајанове цене су прве, чим се мало попуне места цене иду још горе

То није уопште џабана. Лет Ниш Крф је у рангу Београд Тиват, можда 5 минута дуже

Београд Тиват је са пртљагом иста цена као и ово што нуди Рајан од Ниша (@fortes купио данас и може да потврди), а Ер Србија као једини превозник на тој линији након пропасти Монтенегра држи јаче цене.

И Рајанове цене су прве, чим се мало попуне места цене иду још горе
a kolko bi te koštao samo benzin da voziš? Plus drndanje na granici?

Pa dobro, koliko košta autobuska karta i koliko dugo traje putovanje?
Cilj je da odeš na Krf. Možeš kolima, autobusom ili uskoro i avionom. I dalje smatram da je 34 evra jeftino uzimajući u obzir da si tamo zua manje od sat vremena, a carinska kontrola super brza. Druge dve varijante su minimum 10 sati a pitanje je koliki je sveobuhvatni trošak putovanja.

Cilj je da odeš na Krf. Možeš kolima, autobusom ili uskoro i avionom. I dalje smatram da je 34 evra jeftino uzimajući u obzir da si tamo zua manje od sat vremena, a carinska kontrola super brza. Druge dve varijante su minimum 10 sati a pitanje je koliki je sveobuhvatni trošak putovanja.
nadjoh sam za autobus

MOGUĆE JE KORISTITI SAMO BUS PREVOZ U TERMINIMA POLASKA IZ TABELE :

ODRASLI = 65 EUR povratni, 45 EUR u jednom pravcu + trajekt 7,5 EUR po pravcu

DECA DO 12 GODINA = 45 EUR povratni, 30 EUR u jednom pravcu + trajekt 7,5 EUR po pravcu

Deca do 5 godina ne plaćaju trajekt.

a kolko bi te koštao samo benzin da voziš? Plus drndanje na granici?
1000km . Ako trošiš 6.5 na 100 na autoputu(skoro ceo) to ti je oko 65 litara a neka je i da kažemo da je 1.3 prosek (SRB,MKD,GRE) to ti izađe oko 85 u pravcu odnosno 170 u oba smera po kolima. Sada zavisi koliko vas deli, koliko će izaći. Za samo hjednog čoveka je isplativiji avion , za porodicu definitivno kola.

Ali sloboda koju imaš je po meni vredna. A i ja volim da vozim te relacije. Čitava ona priprema mi je pola zadovoljstva .

E sad kada odeš na Krf, ako se lociraš u jednom mestu kao da nisi bio. Tako da na avion dodaš i rent-a-car u trošak.

1000km . Ako trošiš 6.5 na 100 na autoputu(skoro ceo) to ti je oko 65 litara a neka je i da kažemo da je 1.3 prosek (SRB,MKD,GRE) to ti izađe oko 85 u pravcu odnosno 170 u oba smera po kolima. Sada zavisi koliko vas deli, koliko će izaći. Za samo hjednog čoveka je isplativiji avion , za porodicu definitivno kola.

Ali sloboda koju imaš je po meni vredna. A i ja volim da vozim te relacije. Čitava ona priprema mi je pola zadovoljstva .

E sad kada odeš na Krf, ako se lociraš u jednom mestu kao da nisi bio. Tako da na avion dodaš i rent-a-car u trošak.
obzirom da mogu da priuštim, avion plus rent a kar je moj izbor. Ipak se radi o odmoru, a tako mi je mirna glava. Slignem gde sam krenuo pre nego i shvatim da sam krenuo.

Мислим да не капираш поенту. Пореде се цене авионских карата, не алтернативног превоза и са тог аспекта цене које је понудио Рајан нису толико ниске колико се од једног лоу костера очекује.

А ако ћемо да тражимо најјефтинију алтернативу онда је то бицикл или пешака. Узме мало више времена, али на крају стигнеш на циљ

Back