Ruzu mi daj

Znas, ja razumem
neke detalje
i sitnice
cesto se pitas zasto sam takva
pa dragi, bole
bole neke sitnice
kao sto trn ruze boli
male stvari
gestovi, sve je vazno
ako hoces da budemo par
ne trazim ti savrsenstvo
samo obrati paznju
Ruzu mi daj, kad me volis
ali biraj boju,
koja ti najvise lici na ljubav nasu?
Sitnice neke, su vazne
jer se sitnice isto tako
kao trnovi ruze zabadaju
Ti me volis?
Daj mi ruzu

rose_red.jpg

..evo ja ti poklanjam jednu eloktronsku divnu ružu dok gospodin skupi odvažnosti da to učini ( nemoj da zameriš današnjem muškom svetu , još uvek su duhovno u vojničkim čizmama ; misle da su emocije i njihovo iskazivanje slabost --------- verovatno su zbog toga više trnoviti nego racvetani i mirisni --- romantični ) .... inače pesma je divna ... pozdrav !

Uploaded with ImageShack.us

ŽUTA: PRIJATELJSTVO, RADOST, OZDRAVLJENJE
Žuta boja je u tesnoj vezi sa simbolom Sunca, žute ruže imaju nameru da oraspolože ljude. One šalju poruku platonske ljubavi, bez romantičnog konteksta kao druge boje. Izbor žute boje predstavlja radost i zadovoljstvo.
:zag:

CRVENA: LJUBAV I ROMANSA
Jedan od najuniverzalnijih simbola ljubavi je crvena ruža. Ona predstavlja iskrena osećanja, javlja se i kao politički i istorijski simbol. Uvek je znak iskrenosti.

13535_shutterstock_48217543_hf.jpg

ŽUTA: PRIJATELJSTVO, RADOST, OZDRAVLJENJE
Žuta boja je u tesnoj vezi sa simbolom Sunca, žute ruže imaju nameru da oraspolože ljude. One šalju poruku platonske ljubavi, bez romantičnog konteksta kao druge boje. Izbor žute boje predstavlja radost i zadovoljstvo.

13532_shutterstock_8140747_hf.jpg

ROZE: LJUBAV, ZAHVALNOST, UVAŽAVANJE
Roze boja ima konotaciju elegancije i milosti, poetične romantike.
Tamno roze boja je odraz zahvalnosti, ona je tradicionalan način da nekome pute cveća kažete: "Hvala".
Svetla nijansa znači njegove simpatije, divljenje.

13537_shutterstock_59783329_hf.jpg

BELA: ČISTOTA, NEVINOST, SIMPATIJA, DUHOVNOST
Ranije je bela ruža bila simbol istinske ljubavi, a sada je čest izbor za pravljenje bidermajera za venčanje. Bela predstavlja jedinstvo, čistotu, radost nove ljubavi. Bele ruže su povezane i sa osećajem časti, poštovanja.
13536_shutterstock_53086267_hf.jpg

NARANDŽASTA: ŽELJA, ENTUZIJAZAM, STRAST
One su izraz opčinjenosti, fascinacije, govore:"Ponosan sam na tebe". Narandžaste ruže su doslovni miks žute i crvene, i po boji i po značenju.

13538_shutterstock_60829780_hf.jpg

LJUBIČASTA: LJUBAV NA PRVI POGLED, VELIČANSTVO, ČAROLIJA
Ova boja važi za kraljevsku, plemićku boju. Ako dobijete ruže boje lavande treba da znate da vaš izabranik o vama misli sve najlepše, uzvišeno i divno.

13534_shutterstock_43101787_hf.jpg

...divan izbor ruža , sa predivnim komentarima .... dodao bih ti za ljubičastu , da je boja prosuđivanja ; a kad se stvar spozna , onda se nosi crvena i o njoj se sudi ( vladike i biskupi nose takve pojaseve -- obrati pažnju ) .... pozdrav !

Back