Ne znam kako vi gledate na godine, al, ja, eto, ne znam koliko mi je godina...Stvarno....
.Kako sam starija, hvala Bogu, to pitanje za mene sve više i više postaje čista filozifija......Da l da ih računam po ličnoj karti, što bih ja rekla pandurski, ili matematički ? Razlika je ogromna..Ako gledam po ličnjaku, onda imam onoliko koliko piše..A, ako ih računam matematički, onda nastaje zaplet. Barem za mene...
Recimo, po ličnjaku imam 30 godina. Ok. Al, u životu imam već 31-vu. Živa sam, trošim vreme od neke buduće godine, a, to matematički znači da sam već okrnjila deo od četvrte desetice mog života, odnosno, gazim već četvrtu banku. Znači, nemam pandurskih 30-set, nego matematičkih 40 ! Strašnooo. E, onda se tako strašno zbunjena, pogledam u ogledalo i zaključim da izgledam očajno, pa,mislim, ko ne bi posle ovakog otkrića, i dodam samoj sebi još deset godina pride. Na izgled, naravno. Ne daj Bože, ako me u tom trenutku žigne kičma, ili, zaboli glava od povećanog pritiska, mogla bih svoje filozofiranje o matematičkim skupovima nastaviti dalje, u smislu, ako sam sad u četrdesetim, znači li to da sam već ušla u skup pete desetice? Ali, to već prelazi u horor.
Ostaje mi jedino da odem do prodavnice i kupim sebi nešto lepo, slatko, po mogućstvu, čokoladno, za dizanje morala, s oproštenjem. E, sad, ako se uz put zakači pogled nekog čike, cajger na brojaču godina odmah obori cifru za celu deseticu. Majke mi. Isprobano. Čak mi to potvrdi i ono isto ogledalo što mi pre ,čokoladnog čike, bezdušno dodade celih deset godina više. Tako zadovoljna, naravno, da nemam potrebe sabirati i oduzimati godine. Što zbog čike, što zbog čokolade, osećam se lepše. Koga lažem, mladje. I tako sve dok ne poželim da ustanem sa stolice. E, onda me zardjala kičma vrati u matematičke skupove.
Nebitno da li vi, posle čitanja ove moje kratke filozofije, uopšte sad znate koliko imate godina, bitno je da ste shvatili šta sam htela da kažem.
Mi smo samo vlat trave koja se povija kako okolnosti duvaju, a, godine su podatak za policiju.