Ruzni snovi

snovi su jedan od glavnih nacina na koje nasa podsvest dolazi do izrazaja. moguce je da nisi sasvim rascistila sa tim problemima koje si ranije imala. trebalo bi da odes kod lekara da te uputi na neko savetovaliste ili psihijatra da malo porazgovaras sa njima. samo nemoj da budes od onih sto se stide da idu kod psihijatra. i psiha mora da se leci, a ne samo telo

za sve psihicke probleme je lek autosugestija. Mozak je u stvari plastican da tako kazem. Ti si dugo bila u tom nekom okruzenju i mozak ti je napravio vremenom veze izmedju neurona takve da si spremna na takva neka ponizenja i neprijatne situacije. Prosto jednostavno on tako i funkcionise i kad spavas. Znaci moras preseci to tako sto ces sama sebe da se bodris, da vredis, da si jaka da sve mozes da resis. A isto pomaze i masta. Znaci kad legnes u mislima idi u te neke situacije kao sto si bila koje ti nisu prijale ali sad si ti u masti glavna, obrusujes tim ljudima, naredjujes, itd znaci mastas takve situacije gde si ti pobednik, ghde ti vodis glavnu rec, gde je tvoja rec glavna itd. I posle par nedelja formirace se nove veze neurona u tvojoj glavi i postepeno ce nestajati ti ruzni kosmari i postaces opet jaka i stabilna emocionalno.

Ali bitna stvar da napravis nove veze je ta da se radujes da ides u masti u te situacije da ti je lepo i da si srecna, a ne mrzi te ali eto ides u tu mastu. Znaci moras da imas zelju i da ti je lepo u tim mastarenjima.

Masta je jako bitna za uspeh. Mnogi sportisti kad treba da igraju utakmicu noc pre te utakmice pre nego se uspavaju mastaju o toj utakmici i kako daju golove, kako driblaju kako su uspesni itd. isto to radi i Novak Djokovic on pre svakog turnira masta kako pobedjuje, kako dize pehar, kako govori u finalu itd itd. Znaci prave na taj nacin pobednicki duh, jak duh koji je stabilan i kao stena pa eto vidimo kako djokovic ima jaku mentalnu snagu u teskim trenucima i upravo je to ona revaga koja u tom nekom vrhunskom tenisu odnese pobedu

Poslednja izmena:
Sanjam u zadnje vreme skoro svaku noc ruzne snove..Imala sam ranije dosta problema sto se tice nasilja,ponizavanja itd...Pa me ako moze neko da mi kaze koji je lek svemu tome? :(

Ja sam isto imala noćne more, u vreme strašnih psihičkih pritisaka i verbalnih maltretiranja, nažalost. Svaku bogovetnu noć, sam imala ružne snove. A kada nisam, tada nisam spavala do duboko u noć. Ustajala umornija nego što sma legala, ispijena, sa podočnjacima, bleda kao krpa. Očne jabučice upale. Stvarno sam loše izgledala, baš, baš. Nisam znala, gde da pogledam; kada oči otvorim - mučenje. Kada noću legnem, da dušu i um oporavim, da izvineš - isto sra*nje. Ali, to je sve mozak. Podsvest radi svoje i traži način da se izbori sa novonastalom situacijom.

Ja sam na primer trčala. To mi je pomoglo. Kada to više nisam mogla, zbog bolesti, tada sma besomučno čitala; naprosto sam ih "jela". I pisanje, kojim sam davala mašti na volju, puštala svoj divan unutrašnji svet da leluja i da mašta.

Jednostavno se moraš naučiti opustiti. Sve dok to en shvatiš, da si TI sama sebi najvažnija i najdragocenija, uvek će te doticati. Ja sam jedan dan bolesna ustala i podvukla crtu. Misliću najdivnije, ali ću izgrdaditi mehanizam u sebi, kao jedan veliki zid, gde me neće boleti, što mi je dušu jelo. Nije bilo prijatno i lako, ni uvek uspešno, ali je bolje, nego ranije.

Nadam se da ćeš i ti uspeti.

Želim ti svako dobro.

:hvala:

Hvala Vam puno svima,ovo mi je mnogo znacilo. :super:
Ne razmisljam o tim stvarima uopste,ali to je mozda moja podsvest,nikome nije lako da prebrodi takve stvari,neko to lakse,a neko teze ili duze mu treba,kao npr.meni,u svakom slucaju pozitivno ramisljanje ce nadam se razreziti sve to... :) Ako bude potrebe oticicu do psihologa/psihijatra i porazovaracu o svemu tome,to ce mi isto biti od velike pomoci.Nije to sramota :)
Jos jednom hvala Vam duboko svima,i ja Vam zelim svako dobro i sve najbolje... :) :heart:

Back