RUŽIČNJAK

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime....)​

RUŽIČNJAK (ljubavna pesma a la Ljilja :))

Davno,davno igra poče.
igrala se oka čet’ri,
igrale se čet’ri ruke,
i dve glave mislile su
šta je koja htela reći
i pogledom i osmehom,
i sa ljutnjom i sa suzom,
i sa vikom i sa drekom,
isto vala k’o sa smehom.

Te dve glave smislile su
šta će ruke da urade.
Čet’ri ruke radile su,
dan i noć u poslu bile.
Čet’tri oka uživaše
gledajući u miline,
gledajući kako rastu
ruže što su posadile.

I ružičnjak njihov sada
pun k’o oko, liči na nar,
ljubav širi, pogled pleni
niza stazu i niz pute
kud su glave prolazile
i ruke su posadile.

U špaliru deca uče
kako ružu orezati,
i kako je negovati.
Trn ne boli, trn se voli.
Trn je deco deo ruže.
Bez njega bi gola bila,
Bez njega se uplašila,
Ruža bez njeg’ ne bi snila.

Igra traje već poduže,
ostariše čak i ruže,
al’ i dalje miris daju
i pupoljci izbijaju.
Samo što su stabla njina
Jaka, tvrda, nelomljiva.

PS moj maleni, nemušti doprinos ljubavnoj poeziji blogera

Ma je 'l ovo Ljilja ode u pjesnike!Ha,ha...vidjet ćeš kako je trnovit put kojim mi hodimo..ha..ha...al to trnje je baš kao što ti reče"Trn ne boli,trn se voli"....evo i od mene jedne petice!5

RiadaT.;bt58518:
Ma je 'l ovo Ljilja ode u pjesnike!Ha,ha...vidjet ćeš kako je trnovit put kojim mi hodimo..ha..ha...al to trnje je baš kao što ti reče"Trn ne boli,trn se voli"....evo i od mene jedne petice!5

hahahaahaha ma kakvi, ostajem ja u prozi.......tamo samo pljušte pare :zcepanje:
Jel neko od vas pesnika video da je ovo ljubavna pesma? O Bože.......neshvaćena sam :worth:

igrale se čet’ri ruke,
i dve glave mislile su
šta je koja htela reći
i pogledom i osmehom,
i sa vikom i sa drekom,
isto vala k’o sa smehom.

Evo Ljiljo, vidi se da je to ljubavna pesma...u ovim stihovima! Dve glave...sve zajedno smisljaju i rade...i pogledom i osmehom...Lako se sporazumevate...:D:zag::heart:

Ja sam "otprve" skontala da ti ovdje pričaš o ljubavi između tebe i onog ko je s tobom sadio te ruze(tvoj muz),a ružičnjak i ruže simboliziraju vasu ljubav koja je davno počela i još traje....sve si ti to nama alegorično sročila...eto,sad reci da si neshvaćena:)

gagili48;bt58522:
igrale se čet’ri ruke,
i dve glave mislile su
šta je koja htela reći
i pogledom i osmehom,
i sa vikom i sa drekom,
isto vala k’o sa smehom.

Evo Ljiljo, vidi se da je to ljubavna pesma...u ovim stihovima! Dve glave...sve zajedno smisljaju i rade...i pogledom i osmehom...Lako se sporazumevate...:D:zag::heart:

hahahaahah onaj sa većom glavom je Maca :zcepanje: a ima i krupnije oči

RiadaT.;bt58523:
Ja sam "otprve" skontala da ti ovdje pričaš o ljubavi između tebe i onog ko je s tobom sadio te ruze(tvoj muz),a ružičnjak i ruže simboliziraju vasu ljubav koja je davno počela i još traje....sve si ti to nama alegorično sročila...eto,sad reci da si neshvaćena:)

Dobro.....povlačim reč.......sad sam shvaćena hahahaaha i kao takva, shvaćena, sad ima da pišem pesme ........dosadile mi one pare u prozi :zcepanje:

Dq29Fl.jpg

Poslednja izmena:
Ljiljo predivna pesma, ti i tvoja porodica u svaku ružu ste u ugradili deo svoga srca. Ova pesma mi nameće pitanje sa divljenjem prema tebi i tvojoj porodici, imali uopšte nešto što vam ne polazi za rukom? Mislim da nema i neka tako vazda bude.
1_ruza%20u%20srcu.jpg

Arhimed 1;bt58539:
Ljiljo predivna pesma, ti i tvoja porodica u svaku ružu ste u ugradili deo svoga srca. Ova pesma mi nameće pitanje sa divljenjem prema tebi i tvojoj porodici, imali uopšte nešto što vam ne polazi za rukom? Mislim da nema i neka tako vazda bude.
1_ruza%20u%20srcu.jpg

Hvala ........ma ima milion malih stvari koje nam ne polaze za rukom,kao i svima, samo što ja ne pišem o tome pa vi ne znate :D

dusan jovic 95;bt58601:
Divno Ljiljo. Ipak mislim da bi trebala napisati pesmu o misovima i pesme za decu kako se vole kuce....

O kojim mišovima?
Pesma za decu......pa kad mi naidje inspiracija možda i napišem da mame i tate mogu recitovati deci.....nije loša ideja :think:

Poslednja izmena:

Back