Russian Premier League

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko će biti najbolji strelac lige?

Prošla je prva polovina Ruske Premijer Lige pa se polako može naslutiti ko bi mogao dobiti nagredu za najboljeg strelca lige. Najbolji strelac za sada je napadač Spartaka iz Moksve Veliton koji je postigao 13 pogodaka,a u pretprošlom kolu je postigao het-trik . Na drugom mestu je za sada Aleksandar Olijev ,napadač Lokomotive koji je postigao samo jedan pogodak manje od Velitona ali pitanje je može li ga prestići jer forma i igra Lokomotive u poslednje vreme ne obećava puno.Na trećem mestu je Sergej Kornilenko sa 11 pogodaka i igra za Tom . Po 7 pogodaka su postigli Medvedev(Rubin),Adamov(Rostov) i Asildarov (Terek), Prva 3 strelca su dosta pobegla od ove druge trojke ali ima još nekih 11 kola do kraja tako da ima vremena da se stvari promene. Zanimljivo je da je 2009 najbolji strelac bio Veliton sa 21 golom i opet on vodi na listi strelaca..Ako bude opet najbolji videćemo može li nadmašiti prethodni svoj skor.

Welliton.jpg

Najbolji strelac prošle sezone, a trenutno i ove - Veliton.

Najviše asistencija ima igrač Spartaka iz Moskve - Brazilac Aleks . On ima 7 asistencija. Naš Danko Lazović ima 4 asistencije i deli treće mesto sa još 5 igrača.Videćemo može li Lazović biti još bolji i biti na kraju više rangiran nego sada.

Ljudi imam pitanje za vas:

1. Da li neko od vas čita ove ajd da kažemo "vesti" što postavljam? Pošto vesti NE KOPIRAM sa drugih sajtova nego pregledam utakmice i sam pišem vesti. Da ne bude da se ubijam od pisanja svega toga a niko ne čita.

Tošić je dao gol kao što i sami znate protiv Alanije ali sam pogrešno napisao da je dao Džagoev,ne znam gde mi je glava bila :D

Salvatore Boketi potpisao za Rubin !

298656.png

Italijan Salvatore Boketi potpisao je ugovor na tri i po godine sa Rubinom iz Kazana.On stiže iz Đenove a transfer je potvrđen i na službenom sajtu Rubina.Iako Rusi nisu hteli da kažu cenu transfera , ruski medjiji tvrde da je Đenova prodajom ovog odbranbenog igrača zaradila oko 15 miliona evra.Za Boketija se pričalo da je Milan zainteresovan za njega ali je on ipak odlučio da karijeru nastavi u Rusiji i pomogne svom timu u odbrani titule i u Ligi Šampiona.Boketi je nastupao za Italiju na Svetskom Prvenstvu u Južnoj Africi 2010.

Rubin je ovog leta već doveo Karlosa Eduarda,Arlauskisa,Medvedeva i Obafemi Martinsa.

Rusija uskoro kao i ostatak Evrope !

Čelnici Fudbalskog saveza Rusije razmatraju mogućnost da od 2012 njihov šampionat kao u većini zemalja počne u avgustu, a bude završen u maju. Glavni razlog zbog do sada drugačijeg kalendara bile su vremenske neprilike tokom zime, koje su sprečavale "baćuške" da igraju kao ostali.

- Za ruski fudbal, klupski i reprezentativni, bilo bi bolje da se prebaci na kalendar takmičenja kao u najjačim zapadnoevropskim ligama. Želja nam je da se kvalitetom približimo najboljima i da naši timovi igraju u završnici Lige šampiona - istakao je Sergej Fursenko predsednik Ruske fudbalske federacije.

Mnogi klubovi se za sada protive ovoj ideji Fursenka, jer smatraju da će neprilike u vremenu uzorkovati više lošeg po igrače nego dobrog.

IZVOR : SPORTAL.RS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back