Ruskinja tvrdi da je život u Srbiji bolji nego u Nemačkoj, mnogi su saglasni s njom VIDEO

Ovde se krije jedan klasični zajeb, hrana je skuplja nego u nemačkoj ALI su restorani džabaka. Zato stranci dolaze e vido bi ja njih da žive sa 30.000 din ceo mesec preturali bi po kontišima i vikali joj što je skupo idem za nemačku.
Mi zemlja trećeg sveta ko što na tajlandu možeš da ebeš mesec dana sa 100$ u džepu.
Vukojebina

Не треба да се целом свету прича како добро живимо.Прво, нагрнуће мигранти да нам заузму места у мотаоницама каблова и општинским канцеларијама.

Друго, може да се деси да под окриљем ноћи дођу Немци и украду нам све политичаре, министре, посланике, тајкуне, виђеније предузетнике, и одведу их у Немачку.Онда би стварно потпуно пропали.

Тако је синко,тако је...призиваш ми сећања на ''рибље уље'' које смо морали да пијемо јер смо били мршави...скоро цела генерација...касније је обелодањено да то није производ за људску исхрану па се престало с тим...ја сам после пијења тог фамозног ''рибљег уља'' увек бацао пеглу па су престали да ме терају да га пијем...
Ти си био дисидент још од предшколског узраста, ниси се дао комуњарама и ниси наседао на њихове глупости о рибљем уљу.

Jedino logično objašnjenje mi je da je sama potekla iz neke vukoebine. Ako joj ie ovde dobro, onda ne znam.. Dobro je ako imaš keša, ako ljudi žive od prosek plata puka osnova i preživljavanje. Znam masu ljudi koji uzimaju kredite od 1500-2000 evra da bi otišli na pišljivo letovanje. Od plate to ne možeš.
Жена је написала да је живот у Србији бољи за неке људе.То је тачно, јер неки људи овде боље пролазе него у Немачкој.

На пример, ако си просечан србски домаћин-предузетник , боље ћеш проћи овде него у Немачкој.Лепо никоме не плаћаш дуговања, не плаћаш струју, воду, држиш раднике на црно, итд.У Немачкој би ти одмах искључили струју, воду и запленили имовину, овде се то ретко дешава бизнисменима.

Жена је написала да је живот у Србији бољи за неке људе.То је тачно, јер неки људи овде боље пролазе него у Немачкој.

На пример, ако си просечан србски домаћин-предузетник , боље ћеш проћи овде него у Немачкој.Лепо никоме не плаћаш дуговања, не плаћаш струју, воду, држиш раднике на црно, итд.У Немачкој би ти одмах искључили струју, воду и запленили имовину, овде се то ретко дешава бизнисменима.
Da sa te strane si u pravu, još nam je država banana i ne kažnjava takve. Ali već kad smo kod srpskog seljaka, ima i mana dosta. Subvencije su mizerne od njive do krave, moji su poljoprivrednici i znam. Obrni okreni i seljak u Nemačkoj opet bolje prođe, iako mora i struju i radnika i akcizne markice da plaća, ma sve. Što je onaj reko, jbg hladno, al' standard.

Pa bilo je neuhranjene dece, bilo je rahitisa, otuda onomad riblje ulje,
a danas vitamin D. Nije to tako bilo samo kod Tite nego po celoj
Evropi. Svako je dete posle 45-te dobijalo to riblje ulje, danas je to
u kapsulama i otmeno se zove Omega3.
Он лаже да је пио рибље уље; ја сам матор, а већ моја генерација је рибље уље гутала у меканим провидним капсулама које су се нормално производиле у СФРЈ, по лиценци и чим су такве капсуле почеле да се производе на Западу. За здравство се заиста није штедело и пратили смо светске токове у медицини и фармакологији максимално.
Авај, када тзв."српски националиста" и (или) десничар из комунистичког солитера лаже по "патриотски", он мисли да то није лаж.

Sto se tice ribljeg ulja, moje informacije iz jedne male palanke kazu , Alkaloid perlice ili Zupa riblje ulje....Alkaloid je skopski proizvodjac lekova i perlice su bile u dve boje zuckaste i crvenkaste, ne znam detalje da li je razlika unutra...
Izvor mojih informacija znaci kaze da je proizvodjac lekova bio proizvodjac perlica sa ribljem uljem, kaze tri perlice dosta...
A za kasiku tj kasicicu zna...ali nije bio disident...

Ali kazem meni licno ovde je problem zamena teza koja ce lako proci kod svih neutreniranih a to je da je zivot u Srbiji ako imas para dobar i za Ruskinju i za Srpkinju , a to medjutim nije slucaj, jer porez za ruskinju u najboljem slucaju je 0% u najgorem je 25% a za Srpkinju je u najboljem slucaju 40% a u najgorem ne znam...
To je kad se gleda neturisticki....
A Turisticki , Ruskinja je onda u tudjoj zemlji, a Srpkinja turista u svojoj...

Zivot u Srbiji najvise kvare, cak jedino kvare ovi strucnjaci kojima kao smeta neuredjenost, samo sto bi oni mogli jedino da napasaju stoku na livadi da je sistem uredjen. Kao i ovaj sto pise ovde, gomila takvih sede na mestima gde se srbija uredjuje, aj sto nece da je urede, nego ni ne znaju.
Srecom ima pametnih ljudi kojima je trebalo samo da se pohapse kriminalci koji drze tu gamad na vlasti bez ikakvih izbora, na silu, prevaru podmestanje, jer drugacije ni ne znaju.

Ja mislim da si u zabludi...Tj da padas na pricu da ti ljudi zele nesto da urede...
Ja ne vidim da oni zele ili da znaju da nesto urede....
A prica je tu da bi se pricalo i da se ucutkaju oni koji nisu navijaci takvih....ocas posla navijaci i pozicija ucutka to...
Ne moze bolje , eto vidite, to su klasika metode za ucutkivanje...
Evo i ceo narod se vec 10 godina a i vi ovde nalozili i prihvatili to..
Ton bilo cega napisanog je bukvalno da je ono sto je uradjeno blizu najboljeg eto moze malo bolje ne mnogo ali malo bolje..
Ispada da je sve namera i krivica drugih...Tj da je namera da se opljacka neko ko se naguzi, a nije, ako se uspravi nece ga niko pljackati, da je namera da se politicki osakati polozaj Srbije, a nije, nego kad vidis da predstavnici vlasti otvoreno pitaju , daj neku donaciju za privatni dzep i ne brini se , pristajem na sve, onda je normalno da se politicki osakati takva drzava a i narod kad bira takve za predstavnike..

Srbi dovode iznova i iznova do svog polozaja i sebe i drzavu i ne smeta im to uopste...
I nekad i sad je isto pitanje u praksi, ne znam u teoriji na forumu , ali u praksi je uvek, "sto bas ti" "i moja cerka bi znala da rukovodi" "svako zna da direktoruje" i kad im ponudis, desi se i to da mozes to da uradis , onda nastupi, pa nema ona jos iskustva, dobila diplomu ali ako bi ti odradio a njoj da se pripisu zasluge, posle bi ona to radila samo tako ....uigrano...
Taj nivo kvaliteta i procene jeste neminovno , sta god vi ovde napisali , pokazatelj i drustvene nezrelosti i inteligentne zaostalosti, tj prosek inteligencije sta god vi pricali , je jako nizak u Srbiji...a vi niste izuzeci..
Znaci ne interesuje mene to sto vi imate dokaz da ste inteligentni na nekom internet testu, ako ja vidim da po logici razmisljanja vi imate logiku koja je neodrziva ako si malo inteligentniji a ne mnogo , tj vidim da na dugi period opstaje losa logicka osnova to bez ikakve sumnje znaci da je glup covek u pitanju , moze biti lukav, ali nije inteligentan...

A to sto prolazi lukavstvo kao inteligencija je jos jedan dokaz vise da je stanovnistvo Srbije ponovo ponavljam i drustveno nezrelo i inteligentno jako slabo...

Ja mislim da si u zabludi...Tj da padas na pricu da ti ljudi zele nesto da urede...
Ja ne vidim da oni zele ili da znaju da nesto urede....
A prica je tu da bi se pricalo i da se ucutkaju oni koji nisu navijaci takvih....ocas posla navijaci i pozicija ucutka to...
Ne moze bolje , eto vidite, to su klasika metode za ucutkivanje...
Evo i ceo narod se vec 10 godina a i vi ovde nalozili i prihvatili to..
Ton bilo cega napisanog je bukvalno da je ono sto je uradjeno blizu najboljeg eto moze malo bolje ne mnogo ali malo bolje..
Ispada da je sve namera i krivica drugih...Tj da je namera da se opljacka neko ko se naguzi, a nije, ako se uspravi nece ga niko pljackati, da je namera da se politicki osakati polozaj Srbije, a nije, nego kad vidis da predstavnici vlasti otvoreno pitaju , daj neku donaciju za privatni dzep i ne brini se , pristajem na sve, onda je normalno da se politicki osakati takva drzava a i narod kad bira takve za predstavnike..

Srbi dovode iznova i iznova do svog polozaja i sebe i drzavu i ne smeta im to uopste...
I nekad i sad je isto pitanje u praksi, ne znam u teoriji na forumu , ali u praksi je uvek, "sto bas ti" "i moja cerka bi znala da rukovodi" "svako zna da direktoruje" i kad im ponudis, desi se i to da mozes to da uradis , onda nastupi, pa nema ona jos iskustva, dobila diplomu ali ako bi ti odradio a njoj da se pripisu zasluge, posle bi ona to radila samo tako ....uigrano...
Taj nivo kvaliteta i procene jeste neminovno , sta god vi ovde napisali , pokazatelj i drustvene nezrelosti i inteligentne zaostalosti, tj prosek inteligencije sta god vi pricali , je jako nizak u Srbiji...a vi niste izuzeci..
Znaci ne interesuje mene to sto vi imate dokaz da ste inteligentni na nekom internet testu, ako ja vidim da po logici razmisljanja vi imate logiku koja je neodrziva ako si malo inteligentniji a ne mnogo , tj vidim da na dugi period opstaje losa logicka osnova to bez ikakve sumnje znaci da je glup covek u pitanju , moze biti lukav, ali nije inteligentan...

A to sto prolazi lukavstvo kao inteligencija je jos jedan dokaz vise da je stanovnistvo Srbije ponovo ponavljam i drustveno nezrelo i inteligentno jako slabo...
A kako ti tako intelegentan mozes da budes usmeravan medijski?
Praksa da neki lokalni mocnici sve vreme vladaju, glupo, nepismeno nasilno, a tvoj zakljucak je da je narod glup.
Ti to ne vidis, vec vidis samo svoj interes....intelegencijo neprevazidjena.

Pa ja mislim da je narod glup na osnovu komunikacije sa njima, logike koju imaju , pravila srpskog naroda da se razmislja emotivno , a cim emotivno razmislja osoba ona je sklona ubacivanju emotivnih spinova, tj ono sto zovemo ispiranje mozga i floskule..
E sad nije mi iz mog ugla jasno pitanje ako si inteligentan kako ne zakljucis da narod nije glup nego da je vlast vladanjem stvorila privid da je narod glup.
To moze da stoji kao pitanje u smislu narod je pi...i kao uplasen pristaje na sve, nema svoj identitet integritet, nema nista, mora da radi da bi preziveo sve ono sto mu kaze onaj ko ima moc i vlast....I onda se postavlja pitanje, kad u praksi dodjem u sukob sa nekim pojedincem, on brani sistem, jer je uplasen i za sebe i za svoje privilegije...a inace je inteligentan , suvo zlato .....

I onda dodju izbori i tu se svi ti suvi genijalci utrkuju da falsifikuju izbore ili da glasaju za onog za koga misle da ce biti pobednik...

Cista i izgleda neprimetna zamena da je inteligencija nesto sto nikako ne utice na logiku nego da je to vestina igranja brojki i slova ili asocijacija u TV slagalici.
A da osecaj straha ili koristi igra prevashodnu ulogu u ponasanju ljudi...
Kreiras ideju i sistem gledanja na ljude da su oni iskljucivo oportunisti i fobisti, a da njihova inteligencija ne utice nikako na njihove logicke ili percepcione performanse..

Ja se tu ne slazem, ali razumem tvoje razmisljanje jer stvarno ako nema inteligencije, onda sasvim sigurno da svaku osobu mozes gledati kao oportunistu sa prostom logikom.

Он лаже да је пио рибље уље; ја сам матор, а већ моја генерација је рибље уље гутала у меканим провидним капсулама које су се нормално производиле у СФРЈ, по лиценци и чим су такве капсуле почеле да се производе на Западу. За здравство се заиста није штедело и пратили смо светске токове у медицини и фармакологији максимално.
Авај, када тзв."српски националиста" и (или) солитера лаже по "патриотски", он мисли да то није лаж.

Ај не ке*ај,кад је моја генерација пила рибље уље (из флашице сипају у кашику и кажу зини) где си ти тад био?

Тад су и таблете биле паковане у металне кутије а ту твоју ''провидну капсулу'' није могао нико ни да замисли...игле за инјекције се откувавале после употребе а ''пеницилин'' је био лек за све болести..

Тад је још харала шуга по ОШ а свако треће дете је имало вашке,глисте можда и свако друго

Da ja pricam malo iz ugla nekog ko nije pod drogama..
Srbija za mene i sve moje drugare je teska seljanija...
Jeste za turisticki zivot, nije za poslovanje niti je za zivot...
Razlika, najznacajnije je sto kao turista nemas decu, boli te uvo za prevoz, za parkiranje, za stizanje na vreme, za bezbednost osim na ulici, tamo te briga...

A za biznis...
Sta reci, o Beogradu pricaju oni koji ga nisu videli dva puta godisnje..
Sta kaze praksa....?
Praksa kaze da na svaka tri dana od tacke A do tacke B gde po redu voznje treba 45 min, u proseku , tebi treba 2h i 45 min.....raspon od 30min (znaci manje od 45min, ali max je 3h i 45 min...)....
Sto znaci da u poslovanje moras ukljuciti ili rezervisano mesto za parkiranje u centru ili tacki B ili taksi i troskove taksija...
Da ne govorim najvecu manu, a to su ovakvi kao Buudala i Gruban i slicni antititoisti.
Zasto su oni problem?
Pa zato sto su neobjektivni strasno i ako se covek povede za njihovim informacijama skupo ce to platiti.
A izvor su stalnih zaebavanja tipa ja stigoh od tacke A do tacke B za 15 min.
Medjutim rekoh , ako ste poslovni , od tacke A do tacke B vam treba racunica od 2h i 45 min, jer je cesta neredovnost prevoza u BG.

Ono sto sam primetio je da poslovni ljudi imaju svoje kurire koje placaju , bukvalno kao asistenti koji po cele dane drezde u redovima.
I da nijednu obavezu ne racunaju od danas za sutra, nego tri dana unapred...
Jednostavno se desi a i meni se desilo da dodjes dva dana pred novu godinu i salterska radnica kaze sta ste svi dosli sad pred praznik i nadigne joj se i kaze sefu da je bolesna i sef vas obavesti da nece danas moci raditi ta sluzba a samim tim ti rizikuj pa dodji sutra kad je bas nova godina..

Dakle sto se poslovnosti tice, organizovanosti poslovanja, BG i Srbija su uzas...
Ali sta pricati ljudima koji dodju u BG dva puta do Zelenog Venca...

Ај не ке*ај,кад је моја генерација пила рибље уље (из флашице сипају у кашику и кажу зини) где си ти тад био?

Тад су и таблете биле паковане у металне кутије а ту твоју ''провидну капсулу'' није могао нико ни да замисли...игле за инјекције се откувавале после употребе а ''пеницилин'' је био лек за све болести..

Тад је још харала шуга по ОШ а свако треће дете је имало вашке,глисте можда и свако друго
Jel SFRJ suga ili kraljevska suga?

Pa kad ste ogorceni i preterujete, covek mora da se pita sta zivot znaci takvim patriotama...a ono od bebe disidenti......Rodjeni da mrze svoje okruzenje...

Ја сам Православнии Србин и нисам учен да мрзим што ти у свом искривљеном мишљењу видиш.Нигде ја не претерујем и нисам огорчен,ја само реално преносим слике из времена кад још ниси био рођен...опраштам често и дугове дужницима својим а поштујем нешто што сам давно научио а што ћеш ти тешко разумети,ипак покушај...

''Пази и добро се чувај да не заборавиш догађаје што си их својим очима видео.
Нека ти не ишчезну из срца ни једног дана твога живота.Напротив,поучи о њима своју децу и децу њихове деце.''

Pa nije to tako kao sto ti mislis, to je bas banalno i bukvalno...

Cesto se Srbi nose tim pravilima koja su prilicno glupa , da istumace ono sto vide svojim ocima tj gde vide dim da je i vatra, ali to nije tako...
Samo gledanjem garantujem da ce svako doneti pogresne zakljucke...

Evo primera najcesceg:
Gledas kako baraba pokusava da sebi obezbedi nekim zahtevom nesto sto smatra da mu ljudski sleduje. Medjutim, to mu biva uskraceno, jer postoje mnogi zakoni pre tog zakona imam potrebu i zelim da mi se da ili ucini...
Tada je najcesci zakljucak ljudi koji samo gledaju , da je nemoguce dobiti to sto je zahtevao , kao zakljucak onoga sto su videli , a videli su odbijanje.

Medjutim, ako sami probaju , tj kad bi sami probali , videli bi mnogo drugih ishoda...
Ili objasnjenje zasto nije dozvoljeno ili uslov kako da dobiju , ili bi im bilo dozvoljeno zato sto su oni bas oni, ili bi im bilo dozvoljeno zato sto nisu baraba.

Uprosceno se desava i kod obicno muvanja zena.

Nisam siguran da li ovo mozes da razumes, sve i da imas 200 godina, jer ovo razumevanje ne dolazi sa godinama...

Back