Ruski standard!?

pa nije ni cudo sto nam studenti nemaju veze blage sa zivotom kad imaju ovakav nastavni kadar :lol:

cujes "procitao sam na forumu" .... :rotf:

a tvrdio si da je zivotni vek 53 godine ko da si najmanje napisao naucnu studiju o tome :rotf:

pa za ocekivati je za jednog akademskog gradjanina da ako vec pretenduje da vodi argumentovanu raspravu na jednom visokom intelektualnom nivou, da za pocetak nauci da koristi google i wikipedia-u .... :lol:

cisto da ne bi blamirao beogradski univerzitet ako nista vise :lol:
Ne znam zašto, ali imam utisak da ti nisi ni prošao pored nekog univerziteta.
Da jesi - bar bi imao osnove iz kulture dijaloga.
I ne bi bio radikal !

Naravno da nisu.
Ne mogu svi da pobegnu iz Rusije.
Uostalom, na mapi koju si sam postovao vidimo da EU i USA imaju 10 godina zivota vise za svoje gradjane.
Sem toga, tacno se zna sta je Indeks srece i kako se racuna.
Rusija tu zaostaje.

svako moze da ode iz rusije danas ako to hoce.

nekada sa zatvorenim granicama migracije nisu bile pokazatelj jer su drzave bile podeljene u blokove i medjusobno zatvorene.

danas su granice manje vise otvorene i skoro svako moze da ode da zivi gde hoce, uz malo muke.... tako da su danas migracije najbolji pokazatelj srecnosti stanovnika jedne zemlje....

svako moze da ode iz rusije danas ako to hoce.

nekada sa zatvorenim granicama migracije nisu bile pokazatelj jer su drzave bile podeljene u blokove i medjusobno zatvorene.

danas su granice manje vise otvorene i skoro svako moze da ode da zivi gde hoce, uz malo muke.... tako da su danas migracije najbolji pokazatelj srecnosti stanovnika jedne zemlje....

Mapa koju si pokazao govori suprotno.
Prosecan Rus umire sa 65 godina, prosecan Evropljanin sa 75.
Takodje, prosecan Evropljanin je srecniji od prosecnog Rusa.

nekad bilo. stvari se menjaju u modernom svetu brze nego sto tvoj mozak to moze da zamisli. A to je zato sto likovi kao ti slabo citaju i imaju u glavi unapred formirane stereotipe ...

procitaj par clanaka iz recimo economista, financial timesa, guardiana, independenta, clanke rusomrzackih britanaca i videces da su ti clanci punu divljenja ekonomskom i svakom drugom napretku rusije.

sto je za totalni respekt.

to bi bilo odprilike kao da se u hrvatskoj dive ekonomskom i privrednom napretku srbije...

nekad bilo. stvari se menjaju u modernom svetu brze nego sto tvoj mozak to moze da zamisli.

Uf.........

kao prvo citiracu sebe

Kao drugo, recicu da je i mapa koju si TI postavio i podacu o indeksu srece iz 2007. godine.
E sad, ako si ti od onih sto veruju da se standard u nekoj drzavi dramaticno menja u roku od par meseci....onda ne mogu da ti pomognem.

u roku od par meseci ne. u roku od par godina u ruskom slucaju - da.

Mapa koju si postavio je iz 2006. godine (ako dobro vidim ono sto je sitno).
Indeks srece koji ja spominjem je iz 2007.

Sto znaci da Rusi i dalje umiru 10 godina pre Evropljana.
Sto znaci da im je standard manji, sto znaci da boluju od vise bolesti, sto znaci da imaju vise narkomana, stoznaci da imaju vise poroka.

****.ш стандард битан је домет
b_146263.jpg

blackjack.jpg

oruzhie%20rossii-122-c400.jpg

Mapa koju si postavio je iz 2006. godine (ako dobro vidim ono sto je sitno).
Indeks srece koji ja spominjem je iz 2007.

Sto znaci da Rusi i dalje umiru 10 godina pre Evropljana.
Sto znaci da im je standard manji, sto znaci da boluju od vise bolesti, sto znaci da imaju vise narkomana, stoznaci da imaju vise poroka.

da rusi umiru ranije i dalje u odnosu na vecinu evropljana.

al ti moras da shvatis kolike su bile razmere njihove bede nakon propasti komunizma.

i koliki su bili nasledjeni problemi.

da jos mnoge stvari nisu na nivou najrazvijenijih zemalja zapada al je poenta da je danas situacija najmanje 1000 puta bolja nego sto je bila 90tih i to , prosecnog ruskog gradjanina koji pamti tu bedu 90tih - cini srecnim. jer danas zivi 1000 puta bolje u odnosu na te 90te....

Nije.
Kuba je u rangu sa Evropom i USA.
USA - vrlo srecni
EU - vrlo srecni, zadovoljni
Rusija - zadovoljni

pa ti vidi......

po logici koju primenjujes, kubanci su po standardu tunegde gde u eu. :eek:

poenta je da index srece ne dokazuje niste osim koliko je stanovnicima doticne zemlje uspesno objasnjeno da su srecni.

sreca je relativan pojam, uostalom cesto su najprznoglaviji ljudi najsrecni. sto dokazuje i moju tvrdnju da rusi nisu bezmozgaski pratioci putina, sto je jedan od miljenih zapadnih stereotipa. imaju oni prema njemu kriticki odnos samo ne vide bolju opciju na trenutnoj politickoj sceni, ucemu su uostalom verovatno u pravu.

da rusi umiru ranije i dalje u odnosu na vecinu evropljana.

al ti moras da shvatis kolike su bile razmere njihove bede nakon propasti komunizma.

i koliki su bili nasledjeni problemi.

da jos mnoge stvari nisu na nivou najrazvijenijih zemalja zapada al je poenta da je danas situacija najmanje 1000 puta bolja nego sto je bila 90tih i to , prosecnog ruskog gradjanina koji pamti tu bedu 90tih - cini srecnim. jer danas zivi 1000 puta bolje u odnosu na te 90te....

http://www.balkanmagazin.net/kolumna/ljudske_naravi/ruske_makaze_poseku_milion_ljudi_godisnje.xhtml

Ako želi da zaista ne odumre za kratko vreme, Rusija mora da pobedi preranu smrt. Taj zadatak nije nemoguće obaviti, ali za to mora da se bori celo društvo, pre svega podizanjem obrazovnog i socijalnog nivoa. Važnu ulogu u očuvanju ruskih demografskih makaza nastavlja da igra visok nivo smrtnosti. Najveći broj ljudi odlazi iz života u veoma ranim godinama. Uzrok tome nije u demorafiji pa čak ni u ekonomiji. Najveći broj stanovnika Rusije umire zbog pijanstva i narkomanije, prestupnosti, povreda na radu ili u saobraćaju i na kraju, suicida. I zato ti problemi zahtevaju sistemska rešenja. Nikakvi kampanjski pokušaji ni materinski dodaci tu ne pomažu. Zato je nizak natalitet najveća pretnja Rusiji – opasnija od svih vrsta oružja, pa makar ono bilo i atomsko.

Ne znam, Jarry, da li si u pravu. Evo malo statistike od koje se diže kosa na glavi. Na žalost, situacija nije bolja nego u Srbiji, na primer. Možda će za 50, 100 godina biti bolje, ako država preduzme neke mere, ali sada je situacija katastrofalna.

Poslednja izmena:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/ljudske_naravi/ruske_makaze_poseku_milion_ljudi_godisnje.xhtml

Ne znam, Jarry, da li si u pravu. Evo malo statistike od koje se diže kosa na glavi. Na žalost, situacija nije bolja nego u Srbiji, na primer. Možda će za 50, 100 godina biti bolje, ako država preduzme neke mere, ali sada je situacija katastrofalna.
a ono jes vazno je da kukau kako ce zapdnoevropske zemlje pojesti muslimani a u Rusiji ih vc ima 25 miliona sa tendencijom rasta ,jedino da pocnu da uvoze Kineze da potisnu muslimne :confused:

Jerry je , najzad , odustao !
Demografski problemi Srbije i Rusije imaju sličan karakter.
Posle Rusa, Srbi imaju najkraći životni vek (Evropa).
A što oni ne znaju šta će sa brojnom muslimanskom populacijom - mi smo se (izgleda) rešili problema sa Albancima.

po logici koju primenjujes, kubanci su po standardu tunegde gde u eu. :eek:

poenta je da index srece ne dokazuje niste osim koliko je stanovnicima doticne zemlje uspesno objasnjeno da su srecni.

sreca je relativan pojam, uostalom cesto su najprznoglaviji ljudi najsrecni. sto dokazuje i moju tvrdnju da rusi nisu bezmozgaski pratioci putina, sto je jedan od miljenih zapadnih stereotipa. imaju oni prema njemu kriticki odnos samo ne vide bolju opciju na trenutnoj politickoj sceni, ucemu su uostalom verovatno u pravu.

Nisi citala sta sam pisao.
Indeks srece se ne rukovodi stvarima "sreca je relativan pojam". Taj indeks je baziran na tome da se odredi STA je sreca, pa je onda on sam odredjen.........

Back