HEFESTOS 1
Buduća legenda
- Poruka
- 31.375
То, што је неприродно и нелогично бити наклоњен онима, који су нас кроз историју увек нападали, убијали, пљачкали, палили нам имовину, отимали територије; све оно, што смо од истих тих доживели чак три пута у прошлом веку.A sta je lose u tome ako je neko "prozapadno orjetisan"?![]()
![]()

Проблем је у томе што се то увек заврши нашим великим страдањем и понижењем.
Још већи- то што најчешће ни не покушавамо да разумемо становиште оних, који не мисле као ми, и све то лако претворимо у ружне свађе и размене увреда, које нас само више удаље од сваке шансе да се оствари оно са српског грба, и бар елементарног консензуса око најважнијих питања по овај народ.
Неки пут ме заиста збуњује то што интелигентни и образовани људи не могу да разумеју ту одбојност коју већина Срба осећају према западу; шта, за име света- треба очекивати од народа коме су преци тих народа толико зла нанели, толико пута и у толиком обиму?
Заиста, није кривица данашњих обичних Американаца, Немаца или Енглеза то, што су нам њихове државе, кроз историју, нанеле толико неправде и штете сваке врсте; ни ја их не кривим.
Али- стоји то да су они мрзели све Србе, отровани својим лажљивим медијима и пакосним Владама- и за то свако сноси извесну одговорност, која се најбоље показује тако што се разуме српска "ненаклоњеност" западу.
То је моје становиште по том питању.