РУСКИ ПОЛИТИЧАР: Србија до Владивостока – Свесловенски савез Србе спашава

A sta je lose u tome ako je neko "prozapadno orjetisan"? :eek: :think:
То, што је неприродно и нелогично бити наклоњен онима, који су нас кроз историју увек нападали, убијали, пљачкали, палили нам имовину, отимали територије; све оно, што смо од истих тих доживели чак три пута у прошлом веку.:think:
Проблем
је у томе што се то увек заврши нашим великим страдањем и понижењем.
Још већи- то што најчешће ни не покушавамо да разумемо становиште оних, који не мисле као ми, и све то лако претворимо у ружне свађе и размене увреда, које нас само више удаље од сваке шансе да се оствари оно са српског грба, и бар елементарног консензуса око најважнијих питања по овај народ.
Неки пут ме заиста збуњује то што интелигентни и образовани људи не могу да разумеју ту одбојност коју већина Срба осећају према западу; шта, за име света- треба очекивати од народа коме су преци тих народа толико зла нанели, толико пута и у толиком обиму?
Заиста, није кривица данашњих обичних Американаца, Немаца или Енглеза то, што су нам њихове државе, кроз историју, нанеле толико неправде и штете сваке врсте; ни ја их не кривим.
Али- стоји то да су они мрзели све Србе, отровани својим лажљивим медијима и пакосним Владама- и за то свако сноси извесну одговорност, која се најбоље показује тако што се разуме српска "ненаклоњеност" западу.
То је моје становиште по том питању.

То, што је неприродно и нелогично бити наклоњен онима, који су нас кроз историју увек нападали, убијали, пљачкали, палили нам имовину, отимали територије; све оно, што смо од истих тих доживели чак три пута у прошлом веку.:think:
Проблем
је у томе што се то увек заврши нашим великим страдањем и понижењем.
Још већи- то што најчешће ни не покушавамо да разумемо становиште оних, који не мисле као ми, и све то лако претворимо у ружне свађе и размене увреда, које нас само више удаље од сваке шансе да се оствари оно са српског грба, и бар елементарног консензуса око најважнијих питања по овај народ.
Неки пут ме заиста збуњује то што интелигентни и образовани људи не могу да разумеју ту одбојност коју већина Срба осећају према западу; шта, за име света- треба очекивати од народа коме су преци тих народа толико зла нанели, толико пута и у толиком обиму?
Заиста, није кривица данашњих обичних Американаца, Немаца или Енглеза то, што су нам њихове државе, кроз историју, нанеле толико неправде и штете сваке врсте; ни ја их не кривим.
Али- стоји то да су они мрзели све Србе, отровани својим лажљивим медијима и пакосним Владама- и за то свако сноси извесну одговорност, која се најбоље показује тако што се разуме српска "ненаклоњеност" западу.
То је моје становиште по том питању.
Pazi, zapad sada i zapad kao sistem vrednosti pocev od pravnih do kulturnih i zabavnih, nije isto, i na takav sam "zapad" mislila, nekadasnji, onaj koji nas je ucio licnom podvigu i hrabrosti u filmovima, stripovima, i toj sedmoj umetsnoti uopste, pravdi takodje...o borbi za ljudska prava kada ona nisu prelazila granice smislenog, o borbi za malog, obicnog coveka ma koje vrste i rase, o uverenju da svako (ima pravo da) nadje svoje mesto pod suncem.

Na takav zapad i zapadne vrednosti mislim, na kojima smo uopstalom i sami odrasli, a ne na ovaj nasilcnicki i od humanosti "operisan" zapad koji se prevorio u sopstvenu suprotnost.

Kerkyra
Pazi, zapad sada i zapad kao sistem vrednosti pocev od pravnih do kulturnih i zabavnih, nije isto, i na takav sam "zapad" mislila, nekadasnji, onaj koji nas je ucio licnom podvigu i hrabrosti u filmovima, stripovima, i toj sedmoj umetsnoti uopste, pravdi takodje...o borbi za ljudska prava kada ona nisu prelazila granice smislenog, o borbi za malog, obicnog coveka ma koje vrste i rase, o uverenju da svako (ima pravo da) nadje svoje mesto pod suncem.

Na takav zapad i zapadne vrednosti mislim, na kojima smo uopstalom i sami odrasli, a ne na ovaj nasilcnicki i od humanosti "operisan" zapad koji se prevorio u sopstvenu suprotnost.
Керки, све ово што си набројала нема никакве везе са западом, ако добро размислиш; то су опште хуманистичке идеје, а ако се ико огрешио о њих- то је баш тај запад; они ду те идеје претвотили у бизнис, у лилихип који су подметнули целом свету да га лиже док њихове државе и власти раде све управо супротно...
Само у "седмој уметности" неки моћни и способни појединац савладава систем и успева да се избори за некакву правду и да насвлада зло; у реалности- тај исти запад прогања Асанжа, Сноудена и сличне, шаље до зуба наоружане војнике у пљачке туђих ресурса по свету, проневери животне уштеђевине својих рођених грађана и нико не одговара за то; те бајке су само анестетик, за сваку рањену душу по свету, сурогат реалности у којој привремено "живимо", и доживљавамо катарзично искуство на неколико сати...
"Људска права", за која се запад "бори"?
Геј заједнице, мањине, различитост; ок, лепо, само- где је та фамозна толеранција- кад се ради и жељи других да буду "другачији" од њих, и не прихвате те њихове "вредности"?
Чиме је то моћна Куба угрожавала јадне и мале САД, па их и данас држе под санкцијама?
Која је то "недозвољена" различитост Кубанаца, која оправдава тај однос САД према њима?
Верујеш ли ти заиста да су Срби заиста главни кривац за све ове сукобе у бившој СФРЈ, да су они стварно протеривали 8ооооо Албанаца са Космета, и да је мешање САД у унутрашње послове других земаља заиста хуманитарне природе? :think:
Треба ли уопште и да поново покрећемо причу о томе?
Не могу да разумем толику толеранцију према тако бесомучном лагању запада и свесно пренебрегавање да су то лажи; не могу ни да се правим да то не видим, нити да то, шро "не видим" правдам "рационалним" разлогом- они су јачи, опет ће да нас замрзе...
Мој лични систем вредности, лични интегритет и однос према истини ми то, напросто- не дозвољава; не видим простор да се направим како је то изведиво, а да себе сматрам нормалном особом, вредном икаквог поштовања; чак ни самопоштовања...

Прво Руси да нам врате Јакутију и друге древне српске територије у Сибиру, па да разговарамо о уједињењу на равноправним основама.

pa evo nude ti. Al nema hrabrosti da uzmete.

Прво Руси да нам врате Јакутију и друге древне српске територије у Сибиру, па да разговарамо о уједињењу на равноправним основама.
Нема тамо наших територија, али их има свуда около.
Кад нам то врате- онда ћемо лако са Русима и уједињењем.

Otkada se ti kao Vizantinka zalazes za ikakav Zapad?

Zar nisi ti za treci rim, praBaClaBnij vastok i jevroazijanerske iNJtegracije? :P

Back