RUSKI PILOT HEROJSKI SE BORIO DO POSLEDNJE KAPI KRVI

Novosadski Mič

Iskusan
Banovan
Poruka
6.684
Major Filipov ispalio je ceo šaržer na teroriste, a kad su mu prišli izvadio je bombu!

Otkriven je identitet ruskog pilota kog su u subotu ubili džihadisti u Siriji, posle obaranja njegovog aviona SU-25.

Pilot ruskog aviona Su-25, major Roman Nikolajevič Filipov, oboren je iznad Idliba, tačnije grada Sarakiba. On je preživeo pad letelice jer je uspeo da se katapultira, međutim pao je na teritoriju džihadista.

Objavljen je i video-snimak na kome se vidi poslednji trenutak borbe katapultiranog ruskog pilota, majora Romana Filipova, sa džihadistima, koji su nadirali u velikim grupama sa svih strana prema mestu pada aviona i potpuno ga opkolili.

Filipov se lavovski borio sa teroristima do smrti jer nije hteo živ da im padne u ruke. Ovo dokazuje i njegov pištolj koji je pronađen sa praznim šaržerom. Na Fejsbuku se pojavila i informacija da je hrabri pilot ispalio 34 metka na džihadoste, a kada je shvatio da je opkoljen presudio je sebi raznevši se granatom, ne želevši da "postane plen bandita"

http://www.kurir.rs/planeta/2988919...or-filipov-ispalio-je-ceo-sarzer-na-teroriste

Neka mu je laka crna zemlja.

Čudi me da ruski piloti imaju ovako loš protokol i/ili obučenost za slučaj obaranja.

Šta je sa ekstenzivnom obukom u skrivanju i preživljavanju? Šta je sa snagama za izvlačenje ljudi iza neprijateljskih linija?
Ne sumnjam da se pilot herojski borio, ali jedan borbeni pilot vrijedi mnogo, mnogo više od te dvojice terorista koje je likvidirao. Ne smije se škrtariti kad su piloti u pitanju.

Čudi me da ruski piloti imaju ovako loš protokol i/ili obučenost za slučaj obaranja.

Šta je sa ekstenzivnom obukom u skrivanju i preživljavanju? Šta je sa snagama za izvlačenje ljudi iza neprijateljskih linija?
Ne sumnjam da se pilot herojski borio, ali jedan borbeni pilot vrijedi mnogo, mnogo više od te dvojice terorista koje je likvidirao. Ne smije se škrtariti kad su piloti u pitanju.

Slažem se.

ako nesto ide 650km/h a ti ga skines s ramena, onda jbg. ajde u redu helikopter, sporiji je, tromiji...ne znam...
а добро како су онда Срби скинули Ф-117

- - - - - - - - - -

како скривање кад пада на ледину право у осиње гнездо.

- - - - - - - - - -

Bruka za brukom aktuelnog kremaljaskog rukovodstva.

ти јеноставно нешто мораш да кажеш само да би казао... ко максим по дивизији

- - - - - - - - - -

Major Filipov ispalio je ceo šaržer na teroriste, a kad su mu prišli izvadio je bombu!

Otkriven je identitet ruskog pilota kog su u subotu ubili džihadisti u Siriji, posle obaranja njegovog aviona SU-25.

Pilot ruskog aviona Su-25, major Roman Nikolajevič Filipov, oboren je iznad Idliba, tačnije grada Sarakiba. On je preživeo pad letelice jer je uspeo da se katapultira, međutim pao je na teritoriju džihadista.

Objavljen je i video-snimak na kome se vidi poslednji trenutak borbe katapultiranog ruskog pilota, majora Romana Filipova, sa džihadistima, koji su nadirali u velikim grupama sa svih strana prema mestu pada aviona i potpuno ga opkolili.

Filipov se lavovski borio sa teroristima do smrti jer nije hteo živ da im padne u ruke. Ovo dokazuje i njegov pištolj koji je pronađen sa praznim šaržerom. Na Fejsbuku se pojavila i informacija da je hrabri pilot ispalio 34 metka na džihadoste, a kada je shvatio da je opkoljen presudio je sebi raznevši se granatom, ne želevši da "postane plen bandita"

http://www.kurir.rs/planeta/2988919...or-filipov-ispalio-je-ceo-sarzer-na-teroriste

Neka mu je laka crna zemlja.

ЦАРСТВО МУ НЕБЕСКО!!! Боже помилуј га и спаси, подари му рајска насеља!

a su25 baš i nije zver od aviona

ako nesto ide 650km/h a ti ga skines s ramena, onda jbg. ajde u redu helikopter, sporiji je, tromiji...ne znam...

dajte ljudi, su25 je pravljen 1980e godine

za mene je licno zaprepascujuce da su Rusi uopste i poslali te kante

imaju avione da se useres, oni samo su25 poslali, i nesto malo jacih modela. sve zajedno ni 50 aviona.
da su poslali 1000 ko amerikanci, zavrsio bi se rat za 2-3 dana

- - - - - - - - - -

ma koja tri dana, poleteli bi jednom, istovarili, vratili se i kuci za Rusiju ne bi imali sta vise da bombarduju

Poznanik ubijenog pilota lovca Su-25 Romana Filipova, koji je toga dana leteo u njegovoj pratnji nad Idlobom, ispričao je detalje borbe sa teroristima u kojoj je major poginuo, piše list Ministarstva odbrane Rusije „Crvena zvezda“.

– Glas mu nije zadrhtao kada sam ga upozorio: Ciljaju te! Izlazi! Manevriši! – ispričao je pilot.

Prema njegovim rečima, Filipov je mirno odgovorio: – Pogodili su me… Dobro pogodili… Požar je na desnom (motoru)… Nosi me na jug… I levi staje… Zovi spasilački odred. –

Dalje su usledile njegove poslednje reči upućene kolegi: – Idi u oblake. –

Naravno, nisam otišao. Ostaviti komandira je poslednje što se radi – naglasio je on.

Pilot je objasnio da je obletanje zone deeskalacije „Idlib“ bio rutinski zadatak, ali borbeni. Tamo, u područjima koje kontroliše Nusra front, redovna su gađanja iz minobacača i lakog naoružanja.

– Kada je prenosni protivvazdušni raketni kompleks ispalio projektil na komandirovu letelicu, sve se promenilo. Uvek sam štitio komandira iz vazduha, ali sada je to trebalo učiniti na zemlji, kada se on već nalazio usred borbe. Ostao sam u tom području i izveo nekoliko napada, gađao vozila koja su se približavala maslinjaku gde je bio Roman. Uništio sam dva automobila – izjavio je pilot.

U isto vreme, on je nastavio da predaje koordinate komandnom centru. Pozvao je spasilačku službu.

– Video sam mesto gde se komandir spustio, ali ne i borbu, bio je sumrak… Morao sam da se vratim jer sam imao benzina samo da doletim do aerodroma – zaključio je pilot.

Teroristička grupa Tahrir el Šam je u sirijskom Idlibu 3. februara oborila ruski vojni avion Su-25. Pilot je uspeo da se katapultira iz aviona. Tokom borbe sa teroristima na zemlji, aktivirao je bombu kako im ne bi pao u ruke.

Back