Ruski MIG - 29 pao u more

ljubota

Veoma poznat
Poruka
12.043
January 2016[edit]
3 January - An Afghan National Army Mil Mi-17 helicopter crashed in Logar province during a training exercise, three killed.
12 January - An Islamic Republic of Iran Air Force McDonnell Douglas F-4 Phantom II crashed in Sistan and Baluchestan province, two killed.
15 January - Two United States Marines Sikorsky CH-53E Super Stallion helicopters collide off Oahu, Hawaii.[233]
27 January - An Egyptian Air Force F-16B crashed at Al Ismailiyah Air Base during a training exercise, killing two.
February 2016[edit]
9 February - A Pakistan Air Force MFI-17 Mushshak 96-5383 training aircraft crashed in the Gujrat district of Punjab, two killed.[234]
10 February - A Myanmar Air Force Beech 1900D 4601 turboprop transport crashed after takeoff from Naypiyidaw International Airport, five killed.[234]
10 February - A recently delivered Indonesia Air Force Embraer EMB-314 Super Tucano TT-3108 crashed into a house following takeoff from Abdul Rachman Saleh Air Force Base at Malang in East Java during a post-maintenance test flight, two onboard killed and two on the ground.[234]
11 February - A Greek Navy Agusta-Bell AB212 PN28 helicopter crashed on the island of Kinaros during a night training mission, three killed.[234]
15 February - South Korea Army Bell UH-1H 827 helicopter crashed in Gangwon Province, four killed.[234]
16 February - An Iraqi Army Mil Mi-17 crashed near Al-Kout, Wasit Governate during a forced landing, possibly nine killed.[234]
17 February - An Iraqi Army Bell 407 crashed near Amiriyat Al-Fallujah possibly caused by an Islamic State machine gun, two killed.[234]
26 February - Royal Malaysian Air Force CASA CN235 VIP transport crashed into shallow water of Kuala Selangor and catches fire, eight crew members survive but a local fishermen drowns trying to help.[234]
March 2016[edit]
27 February - An Algerian Air Force Eurocopter crashed while carrying out a reconnaissance mission in the Sahara between the towns of Adrar and Reggan in the Tamanrasset region. The cause was declared a "technical failure," while 12 personnel died.[235]
April 2016[edit]
27 April - A People's Liberation Army Naval Air Force Shenyang J-15 crashed on landing at Huangdicun, China, pilot bailed out but was killed.
May 2016[edit]
18 May - A United States Boeing B-52 crashed on take-off from Andersen Air Force Base, Guam.[236]
June 2016[edit]
9 June -
Two Swiss Air Force Northrop Grumman F-5 of Patrouille Suisse collided in mid-air. One aircraft crashed at Bitgum, Friesland, Netherlands. The second aircraft landed at Leeuwarden Air Base. The pilot of the aircraft that crashed ejected.[237][238]
A Russian Air Force Sukhoi Su-27 crashed near Moscow, killing the pilot.[239]
25 June - A Royal Thai Air Force Bell UH-1H crashed in Chanthaburi province, Thailand, all five onboard killed.
26 June - A Colombian Army Mil Mi-17 crashed in Caldas province killing all five crew and 12 soldiers.
July 2016[edit]
1 July - A Mexican Air Force AgustaWestland AW109SP crashed near Ozumba de Alzate. The cause of the crash was unknown. All three crew members perished.[240]
5 July - A Libyan National Army Mig-23BN departing from Baninah crashed in Benghazi, Libya due to a technical error, killing the pilot (the aircraft's sole crew member).[241]
8 July - An Indonesian Army Bell 205A-1 crashed into two houses in Tamanmartani village, Sleman, Yogyakarta. Of the six crew members, three were killed and three were injured.[242][243]
11 July - A Portuguese Air Force Lockheed C-130H Hercules crashed on take-off from Montijo Air Base, Portugal, three out of seven onboard killed.
14 July - A Tunisian Army Bell UH-1H helicopter crashed as Sfax, Tunisia, two on board killed.
17 July - A Libyan National Army Mil Mi-171 crashed either because of a technical fault or shot down in western Banghazi, Libya, four onboard killed.
22 July - An Indian Air Force An-32 went missing at 08:30 AM with six crew members and 23 personnel on board. The aircraft took off on a routine weekly courier flight from Chennai and was scheduled to arrive Port Blair at 11:30 IST. It was last seen on radar at 09:00 over the Bay of Bengal.
25 July - A Royal Saudi Land Forces AH-64 Apache attack helicopter crashed in the Marib province of north Yemen, due to poor weather. Both members of the helicopter crew were killed.[244]
28 July - A United States Navy F/A-18C jet aircraft crashed near Marine Corps Air Ground Combat Center Twentynine Palms in Twentynine Palms, California, while on a training mission. The pilot, a major, was killed.[245]
August 2016[edit]
2 August - A United States Navy F/A-18C Hornet crashed during a training mission near Naval Air Station Fallon in Nevada. The aircraft was assigned to Marine Strike Fighter Squadron 232, based at Marine Corps Air Station Miramar in California, and had been on temporary assignment to the Strike Fighter Wing Pacific Detachment at Naval Air Station Fallon. The pilot was taken to Banner Churchill Regional Medical Center.[246]
4 August - An Indian Air Force Hawk jet trainer crashed shortly after taking off at Kalaikunda Air Force Station in West Midnapore. Both pilots ejected safely and the aircraft crashed within the boundaries of the base.[247]
8 August - Royal Air Force Griffin HT1 helicopter ZJ241 made a precautionary landing on Yr Aran, Wales and was subsequently destroyed by fire. All five people on board survived.[248]
29 August - A Swiss Air Force McDonnell Douglas F/A-18 Hornet crashed shortly after taking off in the Susten Pass area. The 27-year-old pilot was found dead two days later.[249]
September 2016[edit]
10 September - An Indian Air Force Mikoyan-Gurevich MiG-21 crashed in Barmer, Rajasthan, at around 12:15 p.m. The pilots ejected safely. The aircraft, flying from Uttarlai Air Force Station, crashed around 75 km away from the base. The aircraft was on a routine training mission.[250]
13 September - An Indian Air Force SEPECAT Jaguar caught fire during take-off in Ambala. The pilot managed to eject but the aircraft was written off.[251]
20 September - An Indian Air Force Mikoyan-Gurevich MiG-21 crashed landed at the Srinagar Airport in Kashmir. The plane had overshot the runway and the pilot managed to eject safely.[252]
20 September - A U.S. Air Force U-2 reconnaissance aircraft assigned to the 1st Reconnaissance Squadron of the 9th Reconnaissance Wing at Beale Air Force Base crashed in a rural area near the Sutter Buttes in Sutter County, California. The U-2 was on a training mission. One pilot was killed and another was injured. The crash, combined with hot weather conditions and wind, resulted in a 250-acre wildfire, which was extinguished by firefighters.[253]
22 September - An U.S. Marine Corps AV-8B crashed off the coast of Okinawa, Japan. 33rd Rescue Squadron together with JSDF rescued the pilot.[254]
24 September - A Pakistan Air Force F-7PG crashed in Jamrud. Both pilots safely ejected.[255]
27 September - A Pakistan Air Force JF-17 Block 2 on a routine flight from Masroor Airbase, crashed into Arabian Sea.[256] The pilot managed to eject before the aircraft crashed into water.
October 2016[edit]
3 October - An Indian Air Force SEPECAT Jaguar trainer aircraft crashed in the Pokhran desert. Both the pilots ejected successfully.[257]
5 October - An Israeli Air Force pilot killed when in a F-16I Sufa crashed while landing in Ramon AFB, upon returning from operational activity in the Gaza strip. The Weapon Systems Operator was lightly injured.[258]
18 October - A Pakistan Air Force Mirage 3 no. 921 of 22 Squadron crashed near Karachi's Musharraf Colony area killing Wing Commander Fayyaz.[259]
19 October - An Indian Air Force Mil Mi-17 V5 suffered extensive structural damage when it crashed during training in Uttarakhand. All 15 occupants of the helicopter escaped narrowly.[260]
24 October - A French Fairchild Metroliner Mark III crashed after taking off from Luqa International Airport, Malta. Investigations are still goin on about how this plane crash occurred. Five men, all French, died in this unfortunate accident. Three of those men worked for France's spy agency, the DGSE, with the other two employed by CAE Aviation, the plane's owner and a global contractor of surveillance services. It remains unclear what exactly the plane and its crew were doing in Malta in the first place, with the Maltese government insisting the plane was part of a "customs surveillance operation" intended to trace trafficking routes, despite French customs publicly stating no customs officials were on board and EU Foreign Affairs High Commissioner Federica Mogherini making it clear that the flight was "not related to any EU activities".

Da nije Putin te avione hteo da proda Srbiji,ako je tako bolje da ne bacamo paredzabe.Imamo mi i svojih krseva.

Upravo to želim i sam da kažem...bacamo pare,koje nemamo za krševe,da bi se vodeći političari uvukli braći u bulju...
Aj za Bajatovića mi jasno,on ima 21000 razloga mesečno,da se založi za stvar,ali šta je sa ostalima?
Plaćaju li i njih rusi da rade na štetu svoje države u koju se zaklinju?

Ne poznaješ stvari... :)
Ostao do kraja...
Ali nije tema o meni,nego o tipu aviona koji rusi pokušavaju da nam uvale...

Tip aviona je dobar i to je dokazano. Ali sve to ima svoj rok trajanja. Pa i TV ili PC ne moze da traje 1.000 godina.

Ako zelis da pricas o tipu aviona koristi neku statistiku o tome kako se Mig-29 pokazao tokom silnih ratova.

Padova je bilo i bice i dobro je da bude sto manje, ali procentualno to nije veliki broj, a sa godinama se i procenat otkazivanja povecava.

- - - - - - - - - -

Upravo to želim i sam da kažem...bacamo pare,koje nemamo za krševe,da bi se vodeći političari uvukli braći u bulju...
Aj za Bajatovića mi jasno,on ima 21000 razloga mesečno,da se založi za stvar,ali šta je sa ostalima?

Nama je potrebno koliko-toliko aviona i tenkova cisto da se ne desi da se neka vehabijska balavurdija popali i krene na nas da ne ostanemo samo u gacama :gace: spremni za njih upravo kako nas zele.:lol:

Stoga batali tu pricu koja je besmislena.

Jeste,al sto da strada vecina naroda zbog nekih dileja,koji okrecu dupe onome ciji je veci.

Пао је авион приликом узлетања са носача, небројени амерички авиони пали су такође приликом узлетања с носача, или су се приликом слетања на носач скрнџали, само се сиромах Љубота понадао да ће постати Блеиби уместо Блеибија и умислио да купујемо палубни тип МиГ-а 29.

Tip aviona je dobar i to je dokazano. Ali sve to ima svoj rok trajanja. Pa i TV ili PC ne moze da traje 1.000 godina.

Ako zelis da pricas o tipu aviona koristi neku statistiku o tome kako se Mig-29 pokazao tokom silnih ratova.

Padova je bilo i bice i dobro je da bude sto manje, ali procentualno to nije veliki broj, a sa godinama se i procenat otkazivanja povecava.

- - - - - - - - - -

Nama je potrebno koliko-toliko aviona i tenkova cisto da se ne desi da se neka vehabijska balavurdija popali i krene na nas da ne ostanemo samo u gacama :gace: spremni za njih upravo kako nas zele.:lol:

Stoga batali tu pricu koja je besmislena.

Tačno,ali mi tu dotrajalu robu (krševe,narodski rečeno),treba da kupimo i platimo našim novcem...
Kad cigani kupuju staro gvoždje i krševe,plaćaju na kilo ili menjaju za lavore,a mi kupujemo krševe i plaćamo milione samo za servisiranje.
Kad servisiraš stari krš,on će i posle šminke ostati ono što jeste - starudija...
Zar ne bi bilo bolje da umesto 6 krševa sa otpada,kupe jedan nov avion...
Strucnjaci da zasednu,uporede kvalitete i osobine,kao i cenu vodecih svetskih proizvođača i kupe NOVO...
Zamisli,čega bi se tzv. neprijatelji više bojali?
6 krševa koji su opasnost kako za pilota,tako i za okolinu,a najviše za nas same, ili jednog novog savremenog aviona koji je spreman da odgovori zahtevima vremena u kojem živimo?

Palubni lovac i lovac koji nije predviđen za pletanje sa nosača su dva različita aviona te nikako ti palubni lvci nisu bili predviđeni za Batajnicu.
Udesi se dešavaju, ipak je to tenologija koja trpi puno usled promena atmosferskih i klimatskih prilika, sve ma svoj vek trajanja a i usled naprezanja može doći do zamora materijala..sve se prati i to, tj udesi se svode na podnošljiv broj. Osim toga većinu udesa skrive druge stvari, ne tehnika.

Za našu, kao i za druge ozbiljne zemlje lovačka avijacija je neophodna kao garant zaštite VaPa ( a i što bi plaćali drugom da nam čuva nebo), tako da su 29-ke potrebne i ovih 6 komada je minimum koji nam je potreban uz već postojeće i ispravne lovce.

Poslednja izmena:
upravo tako, sem čuvanja našeg vazdušnog prostora u okviru delatnosti kontrole letenja, ti avioni će biti dobri i za trenažu, tj održavanja letačkih sposobnosti svih naših pilota ratnog vazduhoplovstva

to je i najvažnije, da naši piloti imaju trenažu a novi obuku

nove avione ćemo kupi kad tada, a dotle da sačuvamo ono najvrednije - pilote, a to možemo samo redovnim letačkim aktivnostima

Palubni lovac i lovac koji nije predviđen za pletanje sa nosača su dva različita aviona te nikako ti palubni lvci nisu bili predviđeni za Batajnicu.
Udesi se dešavaju, ipak je to tenologija koja trpi puno usled promena atmosferskih i klimatskih prilika, sve ma svoj vek trajanja a i usled naprezanja može doći do zamora materijala..sve se prati i to, tj udesi se svode na podnošljiv broj. Osim toga većinu udesa skrive druge stvari, ne tehnika.

Za našu, kao i za druge ozbiljne zemlje lovačka avijacija je neophodna kao garant zaštite VaPa ( a i što bi plaćali drugom da nam čuva nebo), tako da su 29-ke potrebne i ovih 6 komada je minimum koji nam je potreban uz već postojeće i ispravne lovce.
U redu je to sve,samo da nam prodaju ispravne,a ne nesto polovno pa da nas kosta servis kao i avioni.Migovi 29 su se pokazali kao veoma dobri avioni.samo kazem da budu ispravni i nama ne treba vise od 5-6 komada.kad ide u nadletanje teritorije uz njega nek idu dva nasa Orlicai to je dobra zastita.

upravo tako, sem čuvanja našeg vazdušnog prostora u okviru delatnosti kontrole letenja, ti avioni će biti dobri i za trenažu, tj održavanja letačkih sposobnosti svih naših pilota ratnog vazduhoplovstva

to je i najvažnije, da naši piloti imaju trenažu a novi obuku

nove avione ćemo kupi kad tada, a dotle da sačuvamo ono najvrednije - pilote, a to možemo samo redovnim letačkim aktivnostima

Pa takve već imamo.
Čemu kupovati još takvih?
Ako je neka manija skupljanja zastarelog naoružanja,nije li jeftinije povaditi exponate iz muzeja?

Orlovi su na isteku resursa, zapravo većina više nije u letnom stanju, a mi kupujemo nove MiG-ove 29, ne pecajte se na baljezgarije ovog Hrvata srbomrzca koji otvara teme po direktivi.

Pa baš si poznavalac stvari :)
mig 29 je prestao da se proizvodi još 90 -tih...Sad je 2016-a,još malo i 2017-a...
Mi kupujemo polovne,a jedan od njih je pao danas...
Nisam hrvat,živeo sam tamo.To što sam srbin,ne daje mi pravo da pljujem ili mrzim druge.
Ljude delim na dobre i loše.Tako učim i svoje dete,koje je jedno od boljih učenika u toj školi.
Borio se do kraja u RSK...
Stajao sam mirno pred Hadžićem,ispred tenka T- 34,zajedno sa svojim ratnim drugovima.
I on nas je tada ubeđivao da su ti tenkovi(tada stari 50-tak godina), najbolji i da su doneli pobedu rusima u drugom svetskom ratu.
Ni njemu tada nisam verovao,kao ni ovima sada.Nakon toliko godina,oružje postaje zastarelo a samim tim i krš.
Baš kao i ovi ruski avioni sada.Namerno su i poslati u Siriju,što više popadaju,naplatiće Asadu,kao nove :)
ej biznis je to,baš kao što smo dali i Naftagas za tepsiju ribe,u zamenu za Južni tok.
Sećate se južnog toka? :)
U Srbiju došao 1997,kad su hrvati preuzeli moj kraj,krenuo iz početka,skoro bez ičega,,sve sam sam stekao...
Sad sam na zapadu i opet stičem,samo mnogo lakše i sa manje posla...
4 godine ratišta upisano i u radnu i u vojnu knjižicu...
Tako da o poznavanju stvari,baš i ne poznaješ ništa :)
Mnogo mašiš brate,al držim da si bar osnovnu završio u redovnom roku ... :)

Poslednja izmena:
mig 29 je prestao da se proizvodi još 90 -tih...Sad je 2016-a,još malo i 2017-a...
Nisam hrvat,živeo sam tamo.To što sam srbin,ne daje mi pravo da pljujem ili mrzim druge.
Ljude delim na dobre i loše.Tako učim i svoje dete,koje je jedno od boljih učenika u toj školi.
Stajao sam mirno pred Hadžićem,ispred tenka T- 34,zajedno sa svojim ratnim drugovima.
I on nas je tada ubeđivao da su ti tenkovi(tada stari 50-tak godina), najbolji i da su doneli pobedu rusima u drugom svetskom ratu.
Ni njemu tada nisam verovao,kao ni ovima sada.Nakon toliko godina,oružje postaje zastarelo a samim tim i krš.
Baš kao i ovi ruski avioni sada.Namerno su i poslati u Siriju,što više popadaju,naplatiće Asadu,kao nove :)
ej biznis je to,baš kao što smo dali i Naftagas za tepsiju ribe,u zamenu za Južni tok.
U Srbiju došao 1997,kad su hrvati preuzeli moj kraj,krenuo iz početka,skoro bez ičega,,sve sam sam stekao...
МиГ 29 се производи и данас за страна тржишта у различитим верзијама, такође оружја за исти се усавршавају и прилагођавају, ловац који је пао је палубни МиГ и пао је приликом узлетања с носача, али теби нису битне чињенице већ потреба да нахраниш своју хрватску пакост којој је једино задовољство да гноји на сваки помен Срба и Руса, не мораш бити Блајбингер уместо Блајбингера.

da, pitcketini je trebalo drzati motivacioni govor ispred tenka. vec mi idete na ku*** qqmavcenjem i cro propagandom.

ja sam bio tenkista. ko se plasi on ce svuda i uvek da se plasi. i na zapadu. tek tmo ce crnci i arapi da vas fircaju. i ima da se smejete. tako eu kaze

- - - - - - - - - -
MiG-29
Role Air superiority fighter, multirole fighter
National origin Soviet Union
Russia
Manufacturer Mikoyan
First flight 6 October 1977
Introduction July 1982
Status In service
Primary users Russian Air Force
Indian Air Force
Ukrainian Air Force
Islamic Republic of Iran Air Force
See Operators below for others
Produced 1981–present
Number built 1,600+[1]
Unit cost
US$11 million (MiG-29B, 1984, 1999)[2][3]
US$29 million (average cost, 2009)[4][5]
Variants Mikoyan MiG-29M
Mikoyan MiG-29K

Тишина Кроатистанац.
Нафтагас је ,,поклоњен" за преко 3 милијарде$.
Цена од 400М$ + измирење заосталих пореза и дугова од преко 1,5милијарде долара, + реконструкција обе рафинерије у ПА и НС, изградња гасног складишта Банатски Двор, реконструкција Петрохемије.
Али да је Шел купио Нафтагас за истих само 400М$ колико је нудио без преузимања осталих обавеза ти би јавно свршавао од среће... и да, Јужни ток је заустављен интервенцијом запада.
Од силних палих руских авиона у Сирији пао је само тај један са носача, онај што је оборен, оборен је јуришник од стране ловца, мсм сем тебе и Блеибија сваком је јасно да јуришник није ни предвиђен за ваздушне борбе.
Типичан хрватијански јед и гној.

Back