RUSKI LAKI KEŠ !

Početkom ovog veka , firmu mi na doboš kupe ameri ! Tom prilikom dođoše nam neki ameri u firmu, "stručnjaci" , jeli , od kojih sam čuo da njihova radnička sirotinja , verovali ili ne , samopovređuje se na poslu kao Stole ( mišljah ) , zbog love . Navodno , firma ih obavezno obeštećuje , nezavisno od lične krivice , a osiguranje im isplaćuje sve premije za telesne povrede ili invaliditet , koja nastane na radu ! Pričaju , seku ljudi prste , lome se i to naplaćuju . Sa nevericom sam slušao te priče , čak i one koje su mi dokumentovali kroz program zaštite na radu . Sve mi to beše neverovatno - nezamislivo !
Posle toga , negde na netu , pročitam da svaki ruski automobil , malo bolji , ima kameru , koja beleži sve od trenutka paljenja motora ! To je kažu , autentična zaštita od najezde samoubica i lovaca na laki keš !
Neka vrsta novog ruskog ruleta !
Da je ovaj ruski sirotinjski rulet , kockarska igra , na neki način dokazuje i ova novinska vest :

"Baksuzni samoubica iz Rusije je verovatno zamislio da će svojim skokom zadobiti lakše povrede i uspeti da naplati osiguranje ili barem dobije nešto novca od vozača, koji je ceo incident snimio kamerom u automobilu, a svojim brzim refleksima sprečio tragediju."
http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo...sto-se-ovaj-Rus-bacio-pod-automobil-u-pokretu

...gledao sam takozvanu nastavnu dokumentaciju ( sa video filmom ) , crnja odsekao "nepažnjom" dva prsta i sredio šaku ličnom nepažnjom ; maznuo nešto preko stoiljadarki dolara - navodno se kaje do neba...doduše mlad čovek - na polivini radnog veka...no , u velikim industriskim američkim centrima i njihovim sistemima , ovakve pojave nisu retkost....
....i kod nas u velikim sistemima koje drže stranci , isplaćuju obeštećenja ( što od firme što od osiguranja koje firma plaća )....no lova je mala...rekao bih beznačajna u odnosu na telesni invalidtet...
...okreni obrni , ljudi mašine - argatori , snalaze se u ludističkom pokretu....
...samo ovaj ludistički pokret okrenut je protivu bioloških mašina , a onaj jangleski koji je Lud pokrenuo , bio je protivu mehaničkih mašina - da tako kažem....
...otišao svet u đavolju materinu !

123loncar;bt267058:
...gledao sam takozvanu nastavnu dokumentaciju ( sa video filmom ) , crnja odsekao "nepažnjom" dva prsta i sredio šaku ličnom nepažnjom ; maznuo nešto preko stoiljadarki dolara - navodno se kaje do neba...doduše mlad čovek - na polivini radnog veka...no , u velikim industriskim američkim centrima i njihovim sistemima , ovakve pojave nisu retkost....
....i kod nas u velikim sistemima koje drže stranci , isplaćuju obeštećenja ( što od firme što od osiguranja koje firma plaća )....no lova je mala...rekao bih beznačajna u odnosu na telesni invalidtet...
...okreni obrni , ljudi mašine - argatori , snalaze se u ludističkom pokretu....
...samo ovaj ludistički pokret okrenut je protivu bioloških mašina , a onaj jangleski koji je Lud pokrenuo , bio je protivu mehaničkih mašina - da tako kažem....
...otišao svet u đavolju materinu !
Al sve to nije naš nivo...a dokumentaciju za to naći ćeš u svom džepu uskoro ako ti još nije jasno:lol:

...ja sam kupio zamrzivač - sandučar ; ima dest kodine garancije , ej , od nemačke firme , koja počinje da važi na dan uključenja....svu lovu primam preko državne banke...nisam osiguran ni kod jedne firme...ne radim , vatam zijala....tako da sam se od familije osigurao , a i njih sam osigurao sa zamrzivačem....mnim , svima je u interesu da živim...čak i internet provajderima , poreskoj , komunalnim firmama ; džeparoše pitam koliko im treba , pa častim preko toga ....ulice ne prelazim , na državu pazim !

Back