Ruski kapital dobrodošao u privatizaciji

Alekasandar3:
Руска ђубрад! Хоће да нам сачувају Косово и да нам дају огромне суме Долара!
Ух!
Баш су безобразни!
Зашто то када можемо да изгубимо Косово и да поклонимо тајкуним апривреду да је униште?

:D :D :D

ovakav retardizam se 1 radja...

DellBoy-011:
Ko je koga syebao?!:shock:
menjaj temu, ne ide ti ovo

menjaj ti temu jer tebi ne ide.

decko lepo kaze, kad se ide u govna ide se do kraja sto kaze onaj na reklami kada krecite - krecite.

a ne vi bi ko sve seoske *****, da se ****** a da vam ne udje. e pa ne moze.

ili karas ili te karaju - treceg nema.

sve ovo sto ilke govori sto postoje tacno. zapadno mnjenje je bilo pred pucanjem NATO nije imao nikakvo resenje osim bombardovanja, kopnena intervencija nije bila ni u najavi, i sve sto je trebalo jeste da izdrzimo jos nekih par meseci.

Na zalost pickice nisu imale muda da idu do kraja . I kao i uvek , pickice uvek imaju opravdanje za svoj kukavicluk.

Zato je sada Vijetnam slobodan a Kosmet okupiran jer oni su imali muda da idu do kraja . Mi nismo i tu je kraj price. Sad cekamo dal ce nam Putin sacuvati Kosovo ili ne.

svaki kapital je dobro došao, novac je novac. Rusi hoće ono u čemu su sasvim dobri, a to je energetski sektor. Prosto, nemam ništa protiv da ga drže jer su i ovako monopolisti istog.
Što se tiče ludaka koji su želeli duže bombardovanje jer bi javno mnjenje pritislo režime članice NATO-a. Pa javno mnjenje je protiv pičvajza u Iraku i milion puta je glasnije nego zbog napada na nas, pa nikom ništa, mi smo morali svećom po Evropi tražiti po nekog intelektualca da kaže koju lepu za nas u to doba.
A kopnena intervencija, zgazili bi nas za mesec dana. Planine i vrleti, ko kaže da su morali ući samo sa Kosmeta, evo ih u Bg preko Vojvodine za ono vreme koliko je potrebno tenku da pređe isto rastojanje. Da ne govorim o silnim napuštanjima, mislim da se ceo "Kruševac" povukao jedan dan sa Kosmeta. Ne valja narod, kukavice i jajare, stoka izdajnička, a heroji su tada ležali u podrumima, čuvali se za diverzije po ambasadama sve sa TNT-om oko pasa.

Nisi u pravu, jednostavno su natovci napravili samo plan da ans izbombarduju i da se povucemo, nisu uopste planirali kopnenu intervenciju... i to trupa sto su pripremili oko 35-40 000 valjda u makedoniji i albaniji nije planirano da ide u kopnenu intervenciju nego da udju bez borbe kako je i planirano...

i nije isto irak i mi, jer su u irak usli za cas i zauzeli ga, osim toga irak nije u evropi...

a kod nas su bombardovali i bombardovali ali bilo je jasno da tako ne mogu da pobede, a da idu kopneno nisu planirali, nisu pripremili trupe i nisu ocekivali da ce morati...

kazem ti sam vesli klark koji je bio komandant natoa je to napiso u knjizi...

ja sam prvi za to da je trebalo izbeci bombardovanje... trebalo je na vreme i sistematski lobirati, plus one verifikatore i novinare bukvalno staviti sa nasim jedinicama i da gledaju kako siptari prvi napadaju i onda im ovi samo odgoavraju...

takodje i kad je bilo to kod racka ja biuh uzeo kamere i sve snimao da se vidi da nisu nikakve civile ubijali...

ali kad je evc pocelo bombardovanej trebalo je izdrzati jos i danas oni ne bi bili na kosovu...

osim toga i da su krenuli sa tih 40 000 popusili bi, jer 40 000 vojnika je malo za tako nesto pogotovo jer su tamo planine i jer ne bi imali neku veliku tehnolosku prednost. a da krenu iz madjarske itd tamo bre uopste nisu imali preipremljene trupe...

sa 40 000 ne bi mogli ni pola kosaova da zauzmu a kamoli srbiju da okupiraju.

a sto se tice iraka sto kaze lazanski ne ide im bas najbolje, morace da primene onu njihovu krilaticu "proglasi pobedu i povlaci se" :D

Jevdjo:
Ministar trgovine Predrag Bubalo izjavio je danas da je "ruski kapital doborodošao u privatizaciji Jata, NIS-a, izgradnji gasovoda i podzemnih skladišta gasa u Banskom dvoru".
Bubalo je naveo da je trgovinska razmena između Srbije i Ruske federacije u 2006. od 2,45 milijardi dolara prvi put posle 16 godina prebacila istorijski rekord i ocenio da to govori da ekonomska saradnja dve zemlje beleži uzlazni trend. Ministar je na šestom zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i tehničku saradnju Srbije i Ruske federacije, koji je počeo jutros u hotelu Hajat, kazao da "jedini problem u toj razmeni predstavlja veliki trgovinski disbalans". Prema njegovim rečima pokrivenost uvoza robe iz Rusije izvozom iz Srbije iznosila je u 2006. svega 14,52 odsto pa je zbog toga neophodno raditi na smanjenju deficita koji može da predstavlja opasnost po makroekonomsku stabilnost Srbije.
"Vrednost uvoza iz Rusije premašila je 2,1 milijardi dolara dok je izvoz iz Srbije bio svega 311 miliona dolara", precizirao je Bubalo i dodao da je u prva tri meseca Srbija izvezla robe u vrednosti od 75 miliona dolara što je za 26,9 odsto više nego lane.
On je kao oblasti za saradnju srpskih i ruskih firmi prepoznao građevinarstvo, energetiku, prehrambenu industriju, bankarski sektor i turizam. Ministar je istakao neophodnost daljeg angažovanja na liberalizaciji međusobne trgovine i stvaranju mogućnosti ruskim preduzećima da učestuju u privatizaciji preduzeća u Srbiji.
Ruski ministar za civilnu zaštitu i vanredne situacije Sergej Šojgu kazao je da ruska privreda otvorena za strane investicije, pa i za kapitalna ulaganja preduzeća iz Srbije navodeći podatak da se očekuje da do kraja godine nivo ulaganja u Rusiju dostigne 120 milijardi dolara. Šojgu je istakao da je ruska strana zainteresovana za razvoj ekonomskih odnosa u oblasti poljoprivrede, energetike, farmacije i građevinarstva, kao i da firme žele da učestvuju u privatizaciji rafinerija NIS-a, transportnih preduzeća, ulaganjima u kompleks RTB Bor, odnosno bakarno-metaluršku industriju, bankarstvo i turizam.

Izvor Blic.

Jevdjo:
Nesto su ovi nasi u zadnje vreme poceli cesto da pregovaraju i predlazu Rusima razne vidove ekonomske saradnje,sto ranijih godina nije bio slucaj.

Ranijih godina se niko nije interesovao za kupovinu na Balkanu. Najmanje ruska mafija koja od smrti ne preza ali što da kupuju ako će se minirati? Da kupci nisu buržuji sa tradicijom? Pa glup zna ko tamo ima para. Isto tako aktuelnoj vlasti je draga svaka kupoprodaja zbog kojekakvih nedokazivih činjenica u nekoliko nula. Otud tolika radikalsko socijalistička zabrinutost za Jat i NIS a vidimo i došao red i na Energoprojekt. Sve je to iskrena zabrinutost što je neko u poziciji da odredi sudbinu firme i postavi sledećeg buržuja a da to nisu oni ovaj put.

Kad ide june, nek ide i uže...
Deco učite Ruski, neće ih zanimati ni Srpski ni Maternji u firmi koja je pod njihovom vlasništvom. Možda je zgrada na srpskoj zemlji ali unutra je sve Rusko.

POMIRITE SE DA SMO NEMI SVEDOCI PERIODA U KOM AKTUELNI SET SAMOPROKLAMOVANIH POLITIKANATA (NEKI NISU U SKUPŠTINI TRENUTNO) IMA EKSKLUZIVNO PRAVO DA RASPRODAJE IMOVINU KOJA PRIPADA I NAMA I NJIMA ALI ZARADA IDE NJIMA.

p.s. ko se prvi setio u modernoj srpskoj skupštini da zaobidje važeću proceduru i da sve što želi sa svojom politikom pretoči kroz UREDBU?
Pravno gledano - u redu je...

Vladimir Putin:
Za bombardovanje Srbije je kriva ona pijana budala pre mene.
Ne bi vas ni pipnuli da on nije pristao, i to za male pare.
Otpisali 3.5 milijardi duga i poklonili jednu Kremljovskaju.

A ti bi mogao konačno nešto konkretno da uradiš po pitanju Kosova ako te baš toliko svrbi a ne da mi svake nedelje ko grlica sa grane po jednu Njegoševsku. Imamo mi stranku koja je zadužena za takav način oglašavanja. Deder ti ispljuni nama što te zvao onaj kauboj preksinoć u dva ujutro? I što kopaš onaj tunel ka Americi a ne ka Kosovu? Vidi, ako napraviš tunel ka Kosovu onda ćeš pored šina moći da postaviš i cevi za gas. A to je već ušteda - jedna rupa a dve stvari ulaze (gasovod i železnica)...

Iron Lord:
Ranijih godina se niko nije interesovao za kupovinu na Balkanu. Kad ide june, nek ide i uže...
Deco učite Ruski, neće ih zanimati ni Srpski ni Maternji u firmi koja je pod njihovom vlasništvom. Možda je zgrada na srpskoj zemlji ali unutra je sve Rusko.

Nikom se ne ulaze u zemlju koja nema ni jasne granice. Ni sa zapada nije doslo mnogo investicija, posebno ne greenfield.
Zasto je tebi draze da NIS kupi Royal Dutch Shell nego Lukoil? Njegov gazde nije ni Rus, vec Azer. Kupac treba da bude onaj ko ponudi najvise i najbolje uslove, a ne iz politickih razloga.
Cisto sumljam da ce se morati znati ruski. I u cemu je loshe da uce ruski, koliko jezika znas, toliko vredis.

Iron Lord:
A ti bi mogao konačno nešto konkretno da uradiš po pitanju Kosova ako te baš toliko svrbi a ne da mi svake nedelje ko grlica sa grane po jednu Njegoševsku. Imamo mi stranku koja je zadužena za takav način oglašavanja. Deder ti ispljuni nama što te zvao onaj kauboj preksinoć u dva ujutro? I što kopaš onaj tunel ka Americi a ne ka Kosovu? Vidi, ako napraviš tunel ka Kosovu onda ćeš pored šina moći da postaviš i cevi za gas. A to je već ušteda - jedna rupa a dve stvari ulaze (gasovod i železnica)...

Za Kosovo se ti ne brini.
Ako Tadic i Kostunica ne popuste, ja necu sigurno.
Sta ce nam tunel ka Kosovo. Tamo nema niceg korisnog, u ekonomskom smislu.

Vladimir Putin:
Nikom se ne ulaze u zemlju koja nema ni jasne granice. Ni sa zapada nije doslo mnogo investicija, posebno ne greenfield.
Zasto je tebi draze da NIS kupi Royal Dutch Shell nego Lukoil? Njegov gazde nije ni Rus, vec Azer. Kupac treba da bude onaj ko ponudi najvise i najbolje uslove, a ne iz politickih razloga.
Cisto sumljam da ce se morati znati ruski. I u cemu je loshe da uce ruski, koliko jezika znas, toliko vredis.

Pa kad ne valja Zapad, što ti Abramovič nije kupio Moskovski Dinamo?
Gde je tu ekonomska logika? Što mi da prodajemo vama kad ni vaši neće da kupuju vaše?

"Ne sumnjam ja da mnogo vredi onaj koji zna nekoliko jezika. Samo je problem ako je neko budala koja zna sedam jezika. Onda je sedam puta tolika..."
Branislav Nušić

Vladimir Putin:
Za Kosovo se ti ne brini.
Ako Tadic i Kostunica ne popuste, ja necu sigurno.
Sta ce nam tunel ka Kosovo. Tamo nema niceg korisnog, u ekonomskom smislu.

Nemaš ti pojma momče. Srbi su jedan od retkih naroda koji oranice prave na rudnobogatim nalazištima, a rudnike otvaraju na najboljim oranicama ispod kojih na stotine metara ispod nema ničeg do najplodnije zemlje.

Ako upoznaješ devojku, samo ćuti. Više ćeš joj biti zagonetan i drag što si "povučen u sebe" nego da je razočaraš prvom prostoproširenom rečenicom.

Iron Lord:
Nemaš ti pojma momče. Srbi su jedan od retkih naroda koji oranice prave na rudnobogatim nalazištima, a rudnike otvaraju na najboljim oranicama ispod kojih na stotine metara ispod nema ničeg do najplodnije zemlje.
Ako upoznaješ devojku, samo ćuti. Više ćeš joj biti zagonetan i drag što si "povučen u sebe" nego da je razočaraš prvom prostoproširenom rečenicom.

Ne razumem.

Iron Lord:

Mator covek imas odraslog sina(ako nisi slago)i ovako lupas?
U srpskim firmama sirom Rusije,sta mislis koji jezik su obavezni Rusi da znaju sem maternjeg i Engleskog ako firma posluje i van granica Rusije?

Back