E moj druze, i ti si od onih sto bi da prave raketne sisteme.Lepo je to samo nemamo mi toliko razvijenu industriju sa kojom bi mogli to uraditi.
I ko je rekao da cemo mi kupiti S-300, BUK,TOR...samo ti navodim primer sta je danas u trendu od PVO naoruzanja.
Naravno da znam sta od sistema imamo u nasoj lepoj,i kad si vec poceo sa TT podacima da te dopunim
NEVA: Zona osmatranja 37(mali domet),80km (veliki domet)
Zona unistenja donja granica 20m,od 11km 500m
gornja granica(visina) 18km
Min daljina unistenja 3,5km
Max daljina unistenja(kosa daljina)25km
Max daljina unistenja (horizontalna projekcija)17km
gadja ciljeve brzine u dolasku 700m/s;
u odlasku 300m/s
verovatnoca unistenja sa 2 rakete 98%
pored dejstva u vazduhu moguce je gadjati i ciljeve na zemlji
KUB:Zona osmatranja 60km
Zona unistenja donja granica 60m
gornja granica(visina) 10km
Min daljina unistenja 4-6km
Max daljina unistenja24km
gadja ciljeve brzine u dolasku 600m/s;
verovatnoca unistenja sa 2 rakete 90%
eto podataka pa ti proceni koji je sistem ubojiti i koji se gde koristi obzirom da je za prevodjenje KUBA iz marsevskog u borbeni poredak potrebno 7min,a NEVI dobrih 2h.
to sto su poljaci radili sa NEVOM je pohvalno samo sto to mi ne posedujemo.U osnovi Neva je kod rusa iskljucivo stacionarna.Modifikacije Neve ne idu u smeru rakete,vec u stranu smanjena vremena zracenja,tj recimo ugradnje lasera za merenje daljine ,termovizije,automatizovanog sistema upravljanja i sl.Rakete su takve kakve su ikod oba sistema i tu nema prepravki jer,za novu raketu treba promeniti kompletnu elektroniku a to je onda novi sistem.
testiranje u kanjonu reke grze? je bilo normalno, sve je zamenjeno balastom a novi raketni-ramdzet motor sa povecanim dometom je testiran
Ako je tebi normalno da se raketa otrgne kontroli i nekontrolisano odleti ko zna gde onda

PS:NEVINA prijemna antena nije ni blizu oblika tanjira,vec su to dva antene postavljene pod uglom od 90,a u odnosu na zemlju pod uglom od 45 stepeni i njen snop tj.dijagram nije uzak naprotiv 15 stepeni.Ono sto je usko to je predajni snop i predajna antena je sferna kao i predajna antena raketnog kanala samo sto joj je snop 12 stepeni