Ruska vozila

Lada_Priora_4329_1.jpg

ta te z anima?:D
Ne znam dal su sve Lade toliko lose il je moja tolko dobra.
Kostaju tacno onoliko koliko vrede, najkrace receno.Novu Ladu rivu mozes da uzmes za 4.500e u Rusiji i to je Ok cena.
Niva je sad precenjena i ne vredi vise od 6.000 po slobodnoj proceni/

Lada nikada nije valjala, mačka u džaku delova nema ili nekih prostih imitacija. Uglavnom još su poslednjih godina naduvali cenu ladi nivi i tu je kraj priče. Više nije ni jeftina a delovi koštaju ko za mercedes!

Ja sam vozio takvo vozilo nema problema sa delovima uopste sve se nadje, u celoj Evropi imas gomilu takvih vozila a svi nasi lageri su naslonjeni na njihove lagere.

Sada treba zbog pada rublje uvoziti vozila iz Rusije. Nego se mora prvo sacekati da Rusija pobedi i oslobodi Ukrajinu pa tek onda ce opet moci da funkcionise teretni saobracaj izmedju nas i Rusije.
Ti karakteru dao Bog vozlis Hyundai, a Rusija ti na srcu. Budi covek barem jednom u zivotu pa kupi Ladu.:rotf:

Nema bosch koji je inače svaki deo po 100 evra i stalno se kvari. Kineske kopije su malo jeftinije i non stop se isto kvare. Dakle lada je danas skuplja za održavanje od nekog audija. Recimo kod lade je skuplje da menjaš lamelu nego kod audija. Zašto? Rusko kvačilo ne vredi 5 dinara mora valeo set da se stavi plus zamajac koji se pojede zajedno sa tom glibavom ruskom lamelom. Izađe 300 evra.

Nema bosch koji je inače svaki deo po 100 evra i stalno se kvari. Kineske kopije su malo jeftinije i non stop se isto kvare. Dakle lada je danas skuplja za održavanje od nekog audija. Recimo kod lade je skuplje da menjaš lamelu nego kod audija. Zašto? Rusko kvačilo ne vredi 5 dinara mora valeo set da se stavi plus zamajac koji se pojede zajedno sa tom glibavom ruskom lamelom. Izađe 300 evra.
Ja sam na Ladi menjao samo set. Zamajcu ništa nije falilo.

Mi smo imali Moskvic Aleko, kakav je ono les od auta ljudi moji. Trosio ko besan, jedno 15L, stalno se kvario, i na kraju istrulio. Jedino sto je bilo ogroman unutra, prostran, velik i udoban, ali sve u svemu smece od auta.

A pre njega smo imali Moskvic 2140, jos uzasniji auto.

Moguće je da je vlasništvo upravo tog novinara pa je njime došao da snima. Svejedno, pomenuti Aleko je bukvalno svima zadavao glavobolju tako da ja već dosta godina nisam video nijednog, a recimo starije Lade viđam i dan - danas.
Da se primetiti da se i Rusi i Ukrajinci umnogme okreću zapadnim kollima.

Meni je uvek bilo fascinantno kako to da zemlja kao sto je Rusija, koja ima najbolje inzenjere, rakete, avione, vrhunske naucnike, matematicare, strucnjake u svim oblastima, kvalitet u mnogim oblastima, nije mogla da razvije bolje automobile, nego te dresine, koje ili crkavaju stalno, ili nenormalno rdjaju. Jedino im svaka cast sto dobro pale na -40*C....

To im je potpuno nebitno kao mnogo toga, zato tako površno gledaju na masu stvari. Generalno danas pre će da prodaju naftu i rude pa da kupe sve što im treba nego da se cimaju. A rakete i avioni moraju da budu VRH inače ih nema više na karti.

Mi imamo jednu ladu u porodici, ona tek ispod nule počinje da radi kako treba i ne pali ček endžin, ne gasi se, pali iz prve itd :lol:

Moguće je da je vlasništvo upravo tog novinara pa je njime došao da snima. Svejedno, pomenuti Aleko je bukvalno svima zadavao glavobolju tako da ja već dosta godina nisam video nijednog, a recimo starije Lade viđam i dan - danas.
Neces Aleka ni da vidis jer je proizvodnja prestala, a slabo ima i delova za njih. Ceo Moskvic brend je ugasen. Moskvici su svi bili krsevi, jedino je Zaporozec bio gori od njih. Problem kod Aleka je i sto im je to valjda prvi model sa prednjom vucom, a kopirali su Simcu/Talbot, koja je sama po sebi bila ***** od auta.
Dobar deo onih koji su se kod nas prodavali je sklapan u Bugarskoj, pa kada sve to spojis divno je cudo da ti ne prolupa motor posle 20 000.

Motori su još kako - tako išli (naročito modeli u kojima je bio Ladin), ali menjači su recimo svima otišli posle nekoliko hiljada kilometara, auto je trulio jako brzo ...
Inače Simca 1308 (pretpostavljam da si na nju mislio) mi je bila dosta simpatičan auto.

Back