Ruska Rublja

Uglavnom i dalje ponavljas ono sto si vec ranije netacno pisao. Kako uz proviziju moze NBS da ti menja ostecenu novcanicu? Pa nemaju oni tamo u NBS kasu da ti naplate i da ti izdaju fiskalni racun za naplacenu uslugu...
I dalje nisi odgovorio GDE se nalazi (na kojoj tacno adresi) to odelenje NBS (koje si vec pominjao) gde ce da ti zamene ostecenu stranu novcanicu i naplate proviziju? A mogao bi da navedes i neki link tih tekstova posto kazes da si procitao na vise mesta to o *menjanju u NBS onih deviza koje banke i menjacnice nece da promene* i o *slanju naredbi* da moraju?
A verovatno je najjednostavnije od svega da na sajtu NBS nadjes njihov telefon za informacije, okrenes taj broj i od njih licno lepo sam cujes da li je tako kako si verovao ili je onako kako sam vec napisao
Aman.Nemoj mi pricati,kada sam licno bio,jer ni u prodavnici,menjacnici i u banci nisu hteli da mi zamene novcanicu.I ljudi iz banke su me i uputili u NBS i tamo sam zamenio novcanicu,a ti misli sta hoces,bas me nesto.

Koju si tacno novcanicu zamenio i kad je to bilo? Koliko su ti naplatili proviziju i da li su ti izdali racun na tu sumu koju su ti naplatili?
Nije bitno sta ja mislim ili ti ili neko treci... vec sta je istina. Pogledaj naslov teme i nemoj da nekog ko udje da cita dovodis u zabludu

Koju si tacno novcanicu zamenio i kad je to bilo? Koliko su ti naplatili proviziju i da li su ti izdali racun na tu sumu koju su ti naplatili?
Nije bitno sta ja mislim ili ti ili neko treci... vec sta je istina. Pogledaj naslov teme i nemoj da nekog ko udje da cita dovodis u zabludu
Tada su u pitanju bile u pitanju 100 maraka.I tada menjacnice,kojih je bilo mnogo manje nego sad,a i banke nisu bas smele da menjaju ostecene novcanice.Onda me je jedna sluzbenica uputila gde da se javim u NBS i d ako je sve u redu mogu zameniti novcanicu.Morao sam se najviti telefonom koji sam dobio od te sluzbenice.Prijavio sam se na prijavnici,gde me je dezurni poslao u neku sobu,zaboravio sam broj.Otisao sam do te kancelarije gde je sluzbenica vec bila upoznata sa mojim slucajem.trazila mi je novcanicu,pa licnu kartu.Izasla je i rekla mi da sacekam.Posle desetak minuta dosla je sa mojom licnom kartom i parama u protiv vrednosti 100 maraka i rekla mi je cini mi se provizija 2%.Dala mi je pare i otisao sam sa parama,samo dinarima.negde sredinom 2000-tih je donet zakona,t.j. NBS je naredila svim bankama i menjacnicama,da obavezno moraju da menjaju ostecene novcanice,normalno uz proveru.Cini mi se da je u bankama i menjacnicama bila provizija i do 5%.zato sam i napisao da moze da kontaktira NBS i da kaze da ta i ta menjacnica,ili banka nece da mu zameni Rublje i da posle moraju to da urade.Inace mogu biti kaznjeni,a menjacnice i zatvorene.

Eto vidis - doveo bi ljude u zabludu. Pises o vremenu od pre 20 godina koje NIKAKVE VEZE nema sa sadasnjim.
Uradi ono sto sam ti predlozio - na sajtu NBS vrlo lako nadjes info telefon, okrenes broj, pitas konkretno da li bi ti zamenili ostecene strane novcanice (ili koje su prestale da vaze) kao i da li bi ti zamenili ruske rublje (sto su teme o kojima ovde pisemo)... i odmah te obaveste da je sad onako kako sam napisao
(ako te sujeta ne spreci, naravno)

@jolemisa upravu je crnizmaj, NBS jako dugo vremena ne radi menjacke poslove (sa gradjanstvom).2001.g. su se zesce obrukali kad su zamenili stare, prevazidjene, vanopticajne kuvajtske dinare nekom liku koji je sasvim legalno dosao da ih zezne znajuci kakvi su kadrovi tamo.Lik im uzeo 5000e u danasnjoj vrednosti za pare koje ne vaze.Podneli su krivicnu prijavu protiv njega ali ista je odbacena jer se lik pravdao, a potpuno je imao pravo da nema pojma da je Kuvajt 1992. godine tu seriju dinara stavio van opticaja jer je Husein 1991.g. upao u Kuvajt, opljackali su banke i onda su hteli da iskoriste visoku vrednost k.dinara i da se bahate.Cim se oslobodio Kuvajt, da ne bi zloupotrebljavali taj visak ukradenih novcanica kako Iracani, tako Srbi i ostali prevaranti, stavili su ih van opticaja.

@jolemisa upravu je crnizmaj, NBS jako dugo vremena ne radi menjacke poslove (sa gradjanstvom).2001.g. su se zesce obrukali kad su zamenili stare, prevazidjene, vanopticajne kuvajtske dinare nekom liku koji je sasvim legalno dosao da ih zezne znajuci kakvi su kadrovi tamo.Lik im uzeo 5000e u danasnjoj vrednosti za pare koje ne vaze.Podneli su krivicnu prijavu protiv njega ali ista je odbacena jer se lik pravdao, a potpuno je imao pravo da nema pojma da je Kuvajt 1992. godine tu seriju dinara stavio van opticaja jer je Husein 1991.g. upao u Kuvajt, opljackali su banke i onda su hteli da iskoriste visoku vrednost k.dinara i da se bahate.Cim se oslobodio Kuvajt, da ne bi zloupotrebljavali taj visak ukradenih novcanica kako Iracani, tako Srbi i ostali prevaranti, stavili su ih van opticaja.
Znam sta sam prosao,ali sam mu opet napisao da se obrati NBS i da objasni koja menjacnica,ili banka nece da mu zameni,da posle sat vremena moze da ode i dobice razmenu Rublji.

Back