Ruska Rublja

За чега ти требају рубље? Ако је за путовање у Русију, у свакој банци у Русији можеш замнити новац.

За чега ти требају рубље? Ако је за путовање у Русију, у свакој банци у Русији можеш замнити новац.
Imam rublje, necu rublje. Pa hocu da ih zamenim a bojim se variranja valute zbog ovog stanja sad. Banke odbijaju u mom gradu da promene, cuo sam da moze u BG ali to je neproverena info

Imam rublje, necu rublje. Pa hocu da ih zamenim a bojim se variranja valute zbog ovog stanja sad. Banke odbijaju u mom gradu da promene, cuo sam da moze u BG ali to je neproverena info
Грешиш али ок, твој избор.
У 2022 руска рубља се показала нај стабилнијом али маркетинг чини чуда.
Иза рубље не стоје шпекулације, као иза долара.
Мислим да ће ускоро НБС ставити рубљу на листу јер је стабилна валута и покривена реалним вредностима.

Грешиш али ок, твој избор.
У 2022 руска рубља се показала нај стабилнијом али маркетинг чини чуда.
Иза рубље не стоје шпекулације, као иза долара.
Мислим да ће ускоро НБС ставити рубљу на листу јер је стабилна валута и покривена реалним вредностима.
Znam sve mi je jasno, ali nuzda menja sve. Necu sve deo cu promeniti. Samo da nadjem gde. Banucu na aerodrom da probam da promenim, ako tamo nema, nema nigde.

Eto ti informacija,ako ni jedna menjacnica,sto je meni malo verovatno,nozes sigurno da zamenis u NBS.Ili nabavi njihov broj telefona i prijavi menjacnicu njima da nece da ti razmene,pa se obrato menjacnici za pola sata,da vidis da li nece da ti zamene.Ako su oni kvarni,pa budi i ti.

Eto ti informacija,ako ni jedna menjacnica,sto je meni malo verovatno,nozes sigurno da zamenis u NBS.Ili nabavi njihov broj telefona i prijavi menjacnicu njima da nece da ti razmene,pa se obrato menjacnici za pola sata,da vidis da li nece da ti zamene.Ako su oni kvarni,pa budi i ti.
Verovatno ce i biti tako. Hvala puno na informacijama. Prvi put sam ovde, lepo drustvance.

Samo da nadjem gde. Banucu na aerodrom da probam da promenim, ako tamo nema, nema nigde.
Ako nisi iz Beograda zasto bi isao fizicki tamo da bi saznao da li neko menja... Danas ozbiljnije menjacnice imaju i svoje sajtove (sa telefonom za informacije) tako da je lakse da pozoves telefonom 2 ili 3 menjacnice i od neke od njih ces dobiti pouzdanu informaciju da li menjaju rublje i, ako ne menjaju, ZASTO to ne rade ... a i u tom (nepovoljnijem) slucaju dace ti neki savet sta mozes da uradis... Nisi ti prvi koji je u toj situaciji i nema potrebe za panicarenjem - nece rublja bitno promeniti vrednost za nekoliko dana

Ako nisi iz Beograda zasto bi isao fizicki tamo da bi saznao da li neko menja... Danas ozbiljnije menjacnice imaju i svoje sajtove (sa telefonom za informacije) tako da je lakse da pozoves telefonom 2 ili 3 menjacnice i od neke od njih ces dobiti pouzdanu informaciju da li menjaju rublje i, ako ne menjaju, ZASTO to ne rade ... a i u tom (nepovoljnijem) slucaju dace ti neki savet sta mozes da uradis... Nisi ti prvi koji je u toj situaciji i nema potrebe za panicarenjem - nece rublja bitno promeniti vrednost za nekoliko dana
Uradio bih to svakako ali sam hteo da cujem da li je neko imao direktan dodir sa tim, da ne lutam puno. Naravno da sam obisao google uzduz i popreko ali tu ne mozes naci direktan podatak da li menjaju ili ne, sve su stari podaci.

Ljudi pomagajte, treba mi pomoc. Gde mogu da promenim Ruske Rublje. Kod mene u gradu niko ne menja. Unapred hvala. 😊
Što si ih primao uopšte?
Svaki menjač mora da sklopi ugovor sa bankom o obavljanju menjačkih poslova preko te banke i ako banka nema rublje u ponudi neće ni menjač imati. Otprilike možda 2 ili 3 banke u Srbiji rade sa rubljom.
Međutim u praksi čak i da nominalno "primaju" i imaju na listi u praksi će te odjebati za skoro sve što nije €,CHF ili $. Pa ja sam sa HUF imao problem u Beogradu a pola Srbije visi u Mađarskoj za šoping. Neće direktno u dinare nego traže da ih prodaš pa kupiš evre pa onda zameniš jer tako to ne spada u "menjačke poslove" a ti onda izgubiš u provizijama...ali bolje tako nego nikako.

Probaj u većim tj ovim što imaju nekoliko expozitura, ovim u tržnim centrima i sl.

Poslednja izmena:
Moze da naredi svim bankama i menjacnicama da razmene svaku vrstu devize.Inace samo u narodnoj banci mozes da zamenis ostecene novcanice.Tako da imaju odelenje koje radi i sa narodom.
Narodna banka je, koliko ja znam, neka vrsta *zakonodavne* institucije u vezi novca tako da se oni bave donosenjem *pravnog okvira* tj. propisa u toj oblasti i ne rade sa pojedinacnim gradjanima nikakve komercijalne transakcije iz logicnog razloga sto bi onda te usluge trebalo i naplacivati a Nar. banka nije komercijalna (profitabilna) *firma*. Kad bi radili takve stvari srozali bi sebe na nivo menjacnice koja *radi* sa svakim slucajnim prolaznikom.
I ne naredjuje bankama i menjacnicama da MORAJU da razmene svaku vrstu stranih valuta vec prave listu onih valuta koje banke i menjacnice MOGU da menjaju (ako vide interes da se tim bave). Znaci menjacnice ne moraju vec mogu (ako hoce tj. imaju interes da se bave npr. ruskom rubljom jer je i rublja na toj listi). Jedno je kad nesto moras a drugo da mozes ako hoces (ali ne moras)
Gde se nalazi to *odelenje* NBS u kome mozes da zamenis ostecene novcanice? Koliko ja znam to rade menjacnice (i naplate ti proviziju zavisno od stepena ostecenja novcanice)

Poslednja izmena:
Narodna banka je, koliko ja znam, neka vrsta *zakonodavne* institucije u vezi novca tako da se oni bave donosenjem *pravnog okvira* tj. propisa u toj oblasti i ne rade sa pojedinacnim gradjanima nikakve komercijalne transakcije iz logicnog razloga sto bi onda te usluge trebalo i naplacivati a Nar. banka nije komercijalna (profitabilna) *firma*. Kad bi radili takve stvari srozali bi sebe na nivo menjacnice koja *radi* sa svakim slucajnim prolaznikom.
I ne naredjuje bankama i menjacnicama da MORAJU da razmene svaku vrstu stranih valuta vec prave listu onih valuta koje banke i menjacnice MOGU da menjaju (ako vide interes da se tim bave). Znaci menjacnice ne moraju vec mogu (ako hoce tj. imaju interes da se bave npr. ruskom rubljom jer je i rublja na toj listi). Jedno je kad nesto moras a drugo da mozes ako hoces (ali ne moras)
Gde se nalazi to *odelenje* NBS u kome mozes da zamenis ostecene novcanice? Koliko ja znam to rade menjacnice (i naplate ti proviziju zavisno od stepena ostecenja novcanice)
Ako imas neku pocepanu novcanicu kojoj fali deo,otidj u u menjacnicu,pa ces cuti gde ce te poslati da je zamenis.U banku isto nece da menjaju,vec salju u NBS.Tamo uz proviziju menjaju ostecene novcanice,a posle sam i procitao na vise mesta,da menjaju i devize koje banke,ili menjacnice nece da promene.Ili posalju naredbu da moraju,a ako si vec dosao do NBS,to tamo urade.Mislim da treba samo da se telefonom zakaze.

Ako imas neku pocepanu novcanicu kojoj fali deo,otidj u u menjacnicu,pa ces cuti gde ce te poslati da je zamenis.U banku isto nece da menjaju,vec salju u NBS.Tamo uz proviziju menjaju ostecene novcanice,a posle sam i procitao na vise mesta,da menjaju i devize koje banke,ili menjacnice nece da promene.Ili posalju naredbu da moraju,a ako si vec dosao do NBS,to tamo urade.Mislim da treba samo da se telefonom zakaze.
Uglavnom i dalje ponavljas ono sto si vec ranije netacno pisao. Kako uz proviziju moze NBS da ti menja ostecenu novcanicu? Pa nemaju oni tamo u NBS kasu da ti naplate i da ti izdaju fiskalni racun za naplacenu uslugu...
I dalje nisi odgovorio GDE se nalazi (na kojoj tacno adresi) to odelenje NBS (koje si vec pominjao) gde ce da ti zamene ostecenu stranu novcanicu i naplate proviziju? A mogao bi da navedes i neki link tih tekstova posto kazes da si procitao na vise mesta to o *menjanju u NBS onih deviza koje banke i menjacnice nece da promene* i o *slanju naredbi* da moraju?
A verovatno je najjednostavnije od svega da na sajtu NBS nadjes njihov telefon za informacije, okrenes taj broj i od njih licno lepo sam cujes da li je tako kako si verovao ili je onako kako sam vec napisao

Back