Ruska policija na aerodromu privela lidera opozicije Alekseja Navaljnog

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1610921340278.png

Ruska policija na aerodromu privela lidera opozicije Alekseja Navaljnog

Ruska policija privela je večeras lidera opozicije Alekseja Navaljnog na aeorodromu Šeremetjevo, javile su svetske agencije.

Ruska policija na aerodromu privela lidera opozicije Alekseja Navaljnog 1

Piše: Beta 17. januara 2021. 19.13 Izmenjeno: 21.27

„Ovo je najbolji dan u mom životu za poslednjih pet meseci. Ja sam potpuno srećan što sam doleteo. Sada ću izaći i poći kući jer sam potpuno u pravu da su sva krivična dela protiv mene izmišljena. Ne samo da je istina na mojoj strani već i sud. Ničeg se ne bojim i vas pozivam da se ničeg ne bojite“, rekao je Navaljni novinarima pred pasoškom kontrolom uoči hapšenja.

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija saopštio je da će se Navaljni, nalaziti u zatvoru do naredne odluke suda.
Ta služba je saopštila da je za Navaljnim od 29. decembra 2020. godine raspisana poternica zbog „višekratnih kršenja pravila“ dok je bio pod uslovnom kaznom.
„Dalju meru opredeliće sud, a do tada će biti u zatvoru“, navodi se u saopštenju.

Porparolka Navaljnog Kira Jarmiš navela je na Tviteru da Navaljnom pri hapšenju na pasoškoj kontroli nije saopšten razlog, te da ni njegovoj supruzi Juliji i njegovom advokatu nije bilo dozvoljeno da pođu sa njim.

„Šta se sa njim dešava, i gde su ga odveli, mi ne znamo“, navela je ona.
Avion sa Navaljnim sleteo je na aerodrom Šeremetjevo umesto na aerodrom Vnukovo, gde je policija prethodno uhapsila nekoliko saradnika i saveznika protivnika Kremlja koji su se okupili da ga dočekaju.

Navaljni je odlučio da se vrati u Rusiju uprkos pretnji zatvorskom kaznom.

Protivnik Kremlja boravio je u Nemačkoj gde je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo tokom leta u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Navaljni je optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da je naredio njegovo trovanje i ubistvo. Kremlj je odbacio te optužbe.

EU je osudila hapšenje a Litvanija večeras zatražila sankcije za Rusiju.

link

Путинова Русија је фашистичка држава. Сви елементи фашизма су присутни. Навешћу "само" корпоративни капитализам, неупитног лидера и отворени терор над политичким неистомишљеницима и мањинама.

ZAHAROVA ZAPUŠILA USTA BAJDENOVOM SAVETNIKU: Bavite se svojim problemima!
Novosti online
17. 01. 2021. u 22:22

ЗАХАРОВА ЗАПУШИЛА УСТА БАЈДЕНОВОМ САВЕТНИКУ: Бавите се својим проблемима!

Foto: EPA
ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova posavetovala je inostranim političarima koji su kritikovali hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog da poštuju međunarodno pravo i ruski zakon.

- Što se tiče gospodina Salivena (i drugih inostranih zvaničnika koji objavljuju unapred pripremljene komentare): poštujte međunarodno pravo, ne zadirite u nacionalno zakonodavstvo suverene države i bavite se problemima u svojoj zemlji - napisala je Zaharova na Fejsbuku.
Zašto se ne bi bavili zakonodavstvom nekom drugom državom? Kao, ne tiče ih se? Tako je i Hitler uspio.

Путинова Русија је фашистичка држава. Сви елементи фашизма су присутни. Навешћу "само" корпоративни капитализам, неупитног лидера и отворени терор над неистомишљеницима и мањинама.

Значи када путин врши репресију одмах се дигне жанр чичезгара СПСоваца са поставља клипове из 1965-2011 поп културе, допада ми се тамбнејл на новом клипу јер предраматична гримаса показује на неки уметнички начин превелику употребу клипова истих

Значи када путин врши репресију одмах се дигне жанр чичезгара СПСоваца са поставља клипове из 1965-2011 поп културе, допада ми се тамбнејл на новом клипу јер предраматична гримаса показује на неки уметнички начин превелику употребу клипова истих

Тачно! Ко од Великог САТАНЕ узима $ за "перформанс",
добије од козака бесплатно по дупету! :mazipsa:
у том тренутку док су били феминистичке *****, вршили су инвазију на украјину и одузимали невине животе, завили људе у црно и пола света вратили у таму 1950их.

Back