Ruska naučnica otkrila tajnu: "Iz glave se ništa ne može izbaciti"

Ruska doktorka Tatjana Černigovskaja, stručnjakinja u oblasti neuronauke i psiholingvistike, profesorka Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu, tokom svojih predavanja često naglašava koliko je važno da na pravi način podstičemo mozak da radi i razvija se, ali i koliko je važno da se sačuvamo od informacija koje nas napadaju sa svih strana.

„Čak i ako ste snagom volje odlučili, dovoljno je da više ne razmišljate o tome, da kažete sebi ’nikada se neću setiti’, ili ’to je bila moja sramota... Dosta! Zatvoreno! Makar se sakrila u podrum i pričvrstaila komenom... Mozak sve pamti. Iz glave se ništa ne može izbaciti. Kada dođe određeni momenat, sve će isplivati na površinu", kaže dr Černigovskaja, pa apeluje:

„Zato ponavljam: ne gledajte gluposti, ne čitajte idiotske knjige, ne gledajte idiotske filmove, ne komunicirajte sa budalama. Sve to će ostati u vašoj glavi. Poštedite sebe. Poštedite svoju glavu. Zašto biste svoj jedinstveni život ispunjavali smećem?! Žalosno!

1727990845583.png

„Zato ponavljam: ne gledajte gluposti, ne čitajte idiotske knjige, ne gledajte idiotske filmove, ne komunicirajte sa budalama. Sve to će ostati u vašoj glavi. Poštedite sebe. Poštedite svoju glavu. Zašto biste svoj jedinstveni život ispunjavali smećem?! Žalosno!
ovo je kao ono kada savetuju izbegavajte stres i stresne situacije lol
lepo zvuči ali je teško izvodljivo

Zato treba decu učiti od malih nogu kako da se nose sa bujicom informacija oko sebe.

U poslednjih 30-tak godina je krenula lavina.
Да, и већина тих информација нам није потребна, тако да их треба избегавати, филтрирати. Пре деце, треба да учимо и себе, пошто гледам неке маторце како по 2-3 сата дневно у континуитету слушају извештаје са ратишта, анализе и прогнозе, а повремено се и свађају с телевизором.

Да, и већина тих информација нам није потребна, тако да их треба избегавати, филтрирати. Пре деце, треба да учимо и себе, пошто гледам неке маторце како по 2-3 сата дневно у континуитету слушају извештаје са ратишта, анализе и прогнозе, а повремено се и свађају с телевизором.
kad sam rastao nisam mogao da shvatim da se, ne samo moji matorci, neko 99% komšiluka zalepi za TV kad je Dnevnik!?

kad sam rastao nisam mogao da shvatim da se, ne samo moji matorci, neko 99% komšiluka zalepi za TV kad je Dnevnik!?
Раније било два програма, па три, па неколицина... и није био велики избор, али данас на стотине.
Гледа се и даље Дневник, али сад су актуелне Happy актуелности и остали Инофрмерси. :D

Back