РУСКA ЛЕКЦИЈA СРБИМA О AБОРТУСУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
РУСКA ЛЕКЦИЈA СРБИМA О AБОРТУСУ Ево како они поступају са женама које неће да родe
10:45 24.10.2016. 0
Подели на Фејсбуку Објави на Твитеру
Русија има закон који бар на кратко жене спречава да изврше абортус. Као и за многе друге ствари, не би било лоше да се Србија угледа на њу.

Waiting for a baby. Close-up of pregnant young woman in white ta

У Русији постоји закон који женама не дозвољава да изврше абортус у периоду од седам дана од момента дијагностиковања трудноће.

За тих седам дана, надлежни гинеколог, који је установио да је жена у другом стању, МОРA да је упути на доабортално (преабортално) саветовање.

Оваква саветовања омогућавају женама да промене своју одлуку.

Тај задатак није ни мало лак. Обавезно саветовање укључује разговор са стручњаком из ове области (доаботалним консултантом) у трајању од 50 минута. Саветник је дужан да за то време помогне жени да схвати озбиљност ситуације и да је упути на све могуће последице њене одлуке. У наредних седам дана, жени се обезбеђује мир да може о свему да размисли и дозвољено јој је да позове саветника колико год пута то жели.

Доабортална консултација је обавезна у свакој болници у Русији, а стручњаци имају задатак да прошире женама свет о личности, да им развију другачија размишљања о увреженим стереотипима и да покушају да пробуде матерински инстинкт.

Овакву праксу нема само Русија, већ и неке западне земље. Ипак, она не постоји у Србији.

На оваква питања се често добија одговор да не постоје ресурси.

Међутим, истовремено се стално говори о томе како ће нас појести бела куга.

Можда је крајње време да почнемо да улажемо баш тамо где треба и да неке ресурсе преусмеримо на стварање потомства.

Јасно је да су људи незадовољни и да није адекватно присиљавати их да живе живот који не желе.

Угледајмо се на оне боље од нас, ако желимо здраву нацију.

Погледајте прилог у тексту о абортусима у Србији.

http://srbin.info/2016/10/24/ruska-...ko-oni-postupaju-sa-zenama-koje-nece-da-rode/

Lakse je mnogim zenama da abortiraju, nego da odu kod zubara. :rtfm:

a da ti i ovi ruski dusebriznici malo gledate svoja posla sto se tice abortusa,
i prava da zena odluci da li da rodi ili ne u zavisnosti od na primer..materijalne
i svih drugih situacija..jer ako neko ima dvoje ili troje, ili se u medjuvremenu zenino
zdravstveno stanje promenilo ili joj je brak usao u krizu ili jednostavno ne zeli vise
od jednog ili dva deteta,pa se desi da zatrudni..zasto mora da rodi protiv svoje volje..?
To je vecito pitanje na koje muskarci tako lako daju komentare da ne kazem laprdaju,
jer je lako tudjim k.gloginje ili koprive mlatiti :D

i prava da zena odluci da li da rodi ili ne u zavisnosti od na primer..materijalne
i svih drugih situacija..jer ako neko ima dvoje ili troje, ili se u medjuvremenu zenino
zdravstveno stanje promenilo ili joj je brak usao u krizu ili jednostavno ne zeli vise
od jednog ili dva deteta,pa se desi da zatrudni..zasto mora da rodi protiv svoje volje..?
To je vecito pitanje na koje muskarci tako lako daju komentare da ne kazem laprdaju,

Dakle ti nisi dusebriznik i zasto ovu rec upotrebljavas u negativnom kontekstu?! Licemerno sve ovo izgleda sto si napisala. Govoris o slobodi, odlucivanju, a ubija se dete.

Ovde i u Rusiji retko žena odlučuje o tome da li će da rodi !
Ona je ta koja nosi, a baja će odlučiti ...
Na žalost !

Nikakvom silom (zakona) i prinudom, neće se sprečiti abortusi!
Budu li zabranjeni legalni, radiće se ilegalno - kao što se decenijama (samo ono što ja pamtim!) radilo.

Bela kuga, ako je uopšte ima, svakako nije posledica abortusa.

Lako je filozofirati da li je zametak dete ili nije. Pokušajte malo da filozofirate da li je bolje ne roditi se, ili se roditi i odrastati kao neželjeno dete.

Nikakvom silom (zakona) i prinudom, neće se sprečiti abortusi!
Budu li zabranjeni legalni, radiće se ilegalno - kao što se decenijama (samo ono što ja pamtim!) radilo.

Bela kuga, ako je uopšte ima, svakako nije posledica abortusa.

Lako je filozofirati da li je zametak dete ili nije. Pokušajte malo da filozofirate da li je bolje ne roditi se, ili se roditi i odrastati kao neželjeno dete.

Bela kuga jeste posledica abortusa, ako ne na prvom mestu, onda na drugom. Izracunaj 200.000 godisnje puta 10 godina to je Beograd od 2.000.000 stanovnika.

Nema potrebe za brigom, Albanke ce popraviti natalitet u Srbiji:D
Edukacija o natalitetu u Rusiji
RUSIJA – velika zemlja, a malo naroda
13 aprila 2015
Rusija je po površini najveća zemlja na svetu sa 17.075.400 kvadratnih kilometara, a na toj površini živi nešto više od 143 miliona stanovnika. Iako se rusko prirodno bogatstvo nalazi uglavnom u Sibiru, preko Urala živi samo 29 miliona stanovnika! Inače, Rusija ima 12 gradova koji umaju više od milion stanovnika. Geografska karta Rusije obično zavara slabo informisane, jer veliki komad severnog dela zemlje je praktično nenaseljen zbog surovih klimatskih uslova.

Ako se krene kroz Rusiju vozom ili automobilom, lako se zapaža ta slaba naseljenost i delovi koji su potpuno prazni. Po ostacima starih hangara i različitih skladišta vidi se da su nekada, u vreme SSSR-a, tamo bili kolhozi ili različite fabrike koje je divlji kapitalizam doveo do bankrota. Iako je u poslednje tri godine veći broj novorođenčadi nego umrlih, još uvek se u toj prostranoj zemlji sve više pojavljuju mesta, pa i celi regioni, koji nemaju stanovnika. To je razlog što se sve češće može čuti pitanje da li može da se dogodi da Kinezi bez ijednog metka osvoje ogromne teritorije dolazeći sve više da rade kao gastarbajteri u sela i gradove na Dalekom istoku.

Doduše, postoje regioni u Rusiji u kojima visoku stopu rađanja ne mogu da smanje ni ratovi ni ekonomska situacija. U Rusiji je rekorder po natalitetu grad Argun u Čečeniji. Tamo se na 1.000 stanovnika minulih godina rađalo 46 beba. To je primera radi čak 16 puta više nego u Trubačevsku, gradiću u Brjanjskoj oblasti. U Trubačevsku, koji ima 16.000 stanovnika, godišnje se na hiljadu stanovnika rode – tri bebe! Ništa bolja stuacija nije ni u gradiću Jefremovu u Tulskoj oblasti, zatim Fokinu, takođe u Brjanjskoj oblasti, pa u Korabljinu u Rjazanjskoj oblasti… Tamo se godišnje rodi troje ili četvoro dece na hiljadu stanovnika. Apsolutni rekorder je mesto sa šest hiljada stanovnika, Fatež, u Kurskoj oblasti gde se 2011. rodilo samo petoro dece!

U proseku, Čečenka rađa troje dece, dok ruske porodice širom zemlje imaju uglavnom jedince ili jedinice. Kavkaz najbolje pokazuje da tamo gde žele decu i gde je jaka tradicija, nikakav nizak standard ne može da zaustavi rađanje.
Ali, zato čisto ruski gradovi vode po broju umrlih. Apsolutni lider te crne statistike je grad Ples u Ivanovskoj oblasti. Tamo je 2003. godine zabeležen rekord umiranja u poslednjih 30 godina. Na hiljadu stanovnika umrlo ih je u toku godine 52. Istoričari kažu da je taj grad paljen u 13. veku, posle napada Mongola i Tatara, ali kasnije je bio obnovljen. A sada opet propada, ovoga puta bez rata
Prema jednom od novijih istraživanja, u periodu od 2011. do 2013. smrtnost u Rusiji je bila veća od nataliteta u 820 gradova, što je oko tri četvrtine od ukupnog broja gradova i mesta u Rusiji.
Nedostatak posla i nizak standard nisu jedine nevolje ruske provincije
. Alkoholizam takođe uzima svoj danak. Tulska, Tverska i Pskovska oblast se odlikuju i time što muškarci u njima najkraće žive u Rusiji – tek malo više od 62 godine. Primera radi, u Tulskoj oblasti od trovanja alkoholom umire 26 ljudi na sto hiljada stanovnika, dok je prosek u Ruskoj Federaciji 9 slučajeva.
RAZVODI
Godina 2002. zapamćena je po rekordnom broju razvedenih brakova. Od deset parova, devet se rastalo. Inače, Rusija je po razvodu brakova na drugom mestu u svetu, odmah posle SAD. Najviše je razvoda na severu Rusije, kao i u njenom evropskom delu, a najmanje u muslimanskim republikama na Severnom Kavkazu. Na to svakako utiče jaka tradicija, kao i religija.

После овакве изјаве, форумаљкама стварно више нема помоћи... :think:

Ајд иди у неки кафић, и слушај Бајагу... :lol:

Немој да скидам кајш! :mrgreen:

Poslednja izmena:
a cim se tebi i takvima kao tebi pomene da prihvatite ocinsku odgovornost onda odmah vristite kako zene hoce da vas ocerupaju, kao da se ima sta cerupati sa ocerupanih kikireza.

inace i bolje je da ti i takvi kako sto si ti nemate decu...los si geneticki materijal sklon raznim psiho oboljenjima.

Izvini ja sam staratelj dvoje dece. Tako da...

Decu ne bih dao ni za najvece bogastvo, slavu, bilo sta. Ja nisam otac na 5 minuta, vec neko ko im je menja usrane pelene, kupao, proveo mnoge noci ne spavajuci, neko ko ih uspavljuje, kuva, igra se sa njima, vodi ih svuda sa sobom gde mogu... nemoj meni pricati sta su deca.

mislim da dr doktor ima transexualni poremecaj...zena zarobljena u telu kilavog muskarca, pa je ljubomoran na to sto zene imaju exkluzivno pravo da rode. :lol:

- - - - - - - - - -

cim je toliko opsednut zenama i njihovim radjanjem. :huh:

Vidis koja je razlika ovde na forumu kada ja nesto napisem i kada ti ovako direktno vredjas. Ja budem banovan, a tebi i dalje komentar stoji.

Izvini ja sam staratelj dvoje dece. Tako da...

Decu ne bih dao ni za najvece bogastvo, slavu, bilo sta. Ja nisam otac na 5 minuta, vec neko ko im je menja usrane pelene, kupao, proveo mnoge noci ne spavajuci, neko ko ih uspavljuje, kuva, igra se sa njima, vodi ih svuda sa sobom gde mogu... nemoj meni pricati sta su deca.

pazi da ti ne poverujem. :lol:

- - - - - - - - - -

Vidis koja je razlika ovde na forumu kada ja nesto napisem i kada ti ovako direktno vredjas. Ja budem banovan, a tebi i dalje komentar stoji.

onda odoh da prijavim one uvrede na moj racun na drugoj temi...al pazi ja kad se zaintaim prijavljivacu te cak i kada se uvreda ne odnosi na mene. zato sto mi se moze i zato sto sam zla. :lol:

pazi da ti ne poverujem. :lol:

- - - - - - - - - -

onda odoh da prijavim one uvrede na moj racun na drugoj temi...al pazi ja kad se zaintaim prijavljivacu te cak i kada se uvreda ne odnosi na mene. zato sto mi se moze i zato sto sam zla. :lol:

slobodno, ali prvo kreni od sebe gde si rekla da sam glupak.

da li ces ti da verujes u nesto to me ne zanima. ja sam rekao sta sam imao. moja deca su za mene ispred svega.

slobodno, ali prvo kreni od sebe gde si rekla da sam glupak.

da li ces ti da verujes u nesto to me ne zanima. ja sam rekao sta sam imao. moja deca su za mene ispred svega.

samo ti odgovorila na post u kome si me prethodno uvredio. :) ocigledno samo uvrede razumes, jer se uvredama iskljucivo sluzis.

a ovo drugo ti ne verujem, a ako je istina onda si jos mizerniji u mojim ocima jer sve ostale zene vredjas...sad zamisli ja tvoju zenu da izvredjam. sto cu mozda i uraditi, jer mi se tako svidja. :lol:

РУСКA ЛЕКЦИЈA СРБИМA О AБОРТУСУ Ево како они поступају са женама које неће да родe
10:45 24.10.2016. 0
Подели на Фејсбуку Објави на Твитеру
Русија има закон који бар на кратко жене спречава да изврше абортус. Као и за многе друге ствари, не би било лоше да се Србија угледа на њу.

Waiting for a baby. Close-up of pregnant young woman in white ta

У Русији постоји закон који женама не дозвољава да изврше абортус у периоду од седам дана од момента дијагностиковања трудноће.

За тих седам дана, надлежни гинеколог, који је установио да је жена у другом стању, МОРA да је упути на доабортално (преабортално) саветовање.

Оваква саветовања омогућавају женама да промене своју одлуку.

Тај задатак није ни мало лак. Обавезно саветовање укључује разговор са стручњаком из ове области (доаботалним консултантом) у трајању од 50 минута. Саветник је дужан да за то време помогне жени да схвати озбиљност ситуације и да је упути на све могуће последице њене одлуке. У наредних седам дана, жени се обезбеђује мир да може о свему да размисли и дозвољено јој је да позове саветника колико год пута то жели.

Доабортална консултација је обавезна у свакој болници у Русији, а стручњаци имају задатак да прошире женама свет о личности, да им развију другачија размишљања о увреженим стереотипима и да покушају да пробуде матерински инстинкт.

Овакву праксу нема само Русија, већ и неке западне земље. Ипак, она не постоји у Србији.

На оваква питања се често добија одговор да не постоје ресурси.

Међутим, истовремено се стално говори о томе како ће нас појести бела куга.

Можда је крајње време да почнемо да улажемо баш тамо где треба и да неке ресурсе преусмеримо на стварање потомства.

Јасно је да су људи незадовољни и да није адекватно присиљавати их да живе живот који не желе.

Угледајмо се на оне боље од нас, ако желимо здраву нацију.

Погледајте прилог у тексту о абортусима у Србији.

izgleda da ipak nije dovoljno samo prisliiti zene da radjaju

tako da, prestani da trujes ovuda, ljeba ti
niti je rusija zemlja obecana, niti zakone koje imaju sprovode kako treba
korumpirani su koliko i mi, ako ne i vise

samo ti odgovorila na post u kome si me prethodno uvredio. :) ocigledno samo uvrede razumes, jer se uvredama iskljucivo sluzis.

a ovo drugo ti ne verujem, a ako je istina onda si jos mizerniji u mojim ocima jer sve ostale zene vredjas...sad zamisli ja tvoju zenu da izvredjam. sto cu mozda i uraditi, jer mi se tako svidja. :lol:

Mozes slobodno. Nemam zenu. Resio sam se te napasti. :lol:

Ponovo mladic. Disem punim plucima.

Ne nisam te uvredio. Nikada ni jednoj zeni nisam rekao da je glupa i slicno. To vredjanje je u vasem domenu.

- - - - - - - - - -

daj ti nama statistike o broju djece beskucnika u rusiji
to su vrlo vrlo zanimljive cifre
koje puno govore o jednoj zemlji i njenoj socijalnoj politici

izgleda da ipak nije dovoljno samo prisliiti zene da radjaju

tako da, prestani da trujes ovuda, ljeba ti
niti je rusija zemlja obecana, niti zakone koje imaju sprovode kako treba
korumpirani su koliko i mi, ako ne i vise

Jbt propagandni film protiv Rusije. Extra ti je dokaz. U uvodnom postu se ne govori o zabrani abortusa vec o proceduri koju zene moraju da prodju. Ma kome ja govorim nesto. Zene!!!!!!!!!!!

Ne nisam te uvredio. Nikada ni jednoj zeni nisam rekao da je glupa i slicno. To vredjanje je u vasem domenu.

znaci tu je problem u bivsoj zeni. :D

pa onda sve sto ovde pises idi i njoj izrecituj, osim ako nemas zabranu prilaska. :lol:

upotrebio si drugu rec...na isto s esvodi.

- - - - - - - - - -

Jbt propagandni film protiv Rusije. Extra ti je dokaz. U uvodnom postu se ne govori o zabrani abortusa vec o proceduri koju zene moraju da prodju. Ma kome ja govorim nesto. Zene!!!!!!!!!!!

nista tu nije usmjereno protiv rusije
niti je to poenta
to je problem koji rusija stvarno ima i jos ne uspijeva rijesiti
pricamo o ogromnoj zemlji koja beskucnika i sirotinje ima vise nego nasa zemlja stanovnika
slicne probleme ima gomila zemalja
iz toga bi cak i ti trebalo da si u stanju izvuci zakljucak
ili mislis da ta djeca ne zasluzuju normalno djetinjstvo i sansu u zivotu?
missim, sve ih je teze gurati pod tepih...
mislis da je dovoljno roditi dijete? samo ce sebe othraniti...
mislis da ce zabrana abortusa uciniti da svijet preko noci postane zeru bolje mjesto?
kako ce se to dogoditi?
sta predlazes da uradimo s recimo ovom djecom - koje ima i po nasim ulicama?
mozda da njih, sirotinju i penzionere pobijemo pa napravimo novu djecu?

i na kraju krajeva - kazes da si staratelj, samohrani, djeci...vjerojatno bioloskoj
mislis da je zivot bez jednog, kamoli dva roditelja super?

nase dijete gledalo potragu za nemom neki dan
ima 2,5 godine
sta mislis zbog cega se najvise zabrinula?

moj otac je odrastao bez oca, a majka bez majke
oca i njegove dvije sestre je othranila baba jer je njihov otac otisao i napravio sebi novu porodicu
eto, samo tako
moju majku je othranio samohrani otac jer je majka vise nije zeljela, razvela se i ostavila ih za sobom...kao stvari
mislis da oni nemaju emotivne oziljke zbog svega toga?
pitaj svoju djecu, ako ih stvarno imas i ako imas hrabrosti za to sta zele najvise na svijetu
nocu, kad se ugasi svjetlo sta posljednje pozele...
djeci treba porodica
rastu dugo i treba im pomoc da opstanu i odrastu u relativno stabilne ljude
i jeste, bolje imati jednog roditelja nego nijednog, al kad si mali zelis prosto sto imaju i drugi oko tebe
MAJKU I OCA, i pitas se negdje sto tebi nije dato, a drugima jeste

tako da...ako ce zabrana abortusa uciniti da ovakvih djecijih zivota bude manje
izvolite, zabranite abortus
pa preuzmite odgovornost umjesto roditelja koji za to nisu sposobni, kad posustanu ili jednostavno odu
al preuzmite je stvarno, umjesto da ih skladistite po sirotistima ili ignorirate kao sto ti trenutno radis

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back