Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ma ja sam zivo zainteresovan za putovanja. Ali vise bi voleo ono da ne pratim nikakve aranzmane, nego da lepo odem sam i lutam :-) Mada ima vremena mozda mi se zelje i ispune, ja tek treba da pocnem da studiram. pozz
pa to ti kazem, "aranzman" tj. kurs ti dodje kao pokrice. niko nece da te bije ako ne budes isao na casove ali zato imas dve nedelje da prospartas po moskvi. naravno, bilo bi dobro da imas uz sebe neko drustvo, po mogucstvu nekog ko govori ruski. ili da navatas neke ruje na ulici da te vodaju po gradu, to je jos bolje.
da li neko ima iskustva ? sve bi mi dobro doslo , cijena , sta se moze vidjeti , koliko putovanje traje , kakvi su vozovi , predjeli kroz koje se prolazi , mislim bas sve bi bilo od koristi ako je neko isao
hvala
Moji prijatelji su bili . Do Pekinga , pa onda malo po Kini gde ne idu obicni turisti i jos uvek pricaju o tome. Dozivljaj za ceo zivot. Rusija koju ni na jedan drugi nacin ne mozes upoznati.Ali za takav poduhvat , moras u sebi imati veliku dozu avanturizma i biti spreman na svakakva odricanja u smislu komfora . Ako odes, kameru u ruke i ne zaboravi nas po povratku.
Preporucujem dom za inostrane studente u Moskvi Puškin, pored solidnog smeštaja, mogućnost za lepa druženja sa ljudima iz celog sveta, uglavnom rusofilima!
Ali Sankt Peterburg!!!! Kakva lepota, neopisiv doživljaj!
Ako je moguće obići oba grada, makar i na kratko, pa još jednom doći
E,daaavno bejah tamo na apsolventskoj ekskurziji!Obisli smo Kijev,(tadasnji)Lenjingrad i Moskvu...bilo je predivno i ako su bili tada jako bedni,prodavnice prazne,a turisti su donosili razne gluposti i prodavali ih po visokoj ceni...Ostala mi je u secanju dusa Petersburga,Moskovski metro koji je bio odlicno uredjen...ma svasta..bas cu da probam da iskopam slike...i volela bih sve to jos jednom da vidim.Svakako-VREDI OTICI!
redovno putujem na relaciji beograd-moskva, ali ne turisticki.
Moskva je posle Tokija najskuplji grad na svetu!
Sto se tice ulaska u zemlju potreban vam je ili vaucer ili da uzmete vizu uz pomoc pozivnog pisma!
Hoteli su veoma skupi, bez obzira u kom ste delu grada.
Sto se tice Sankt Petersburga veoma je lep grad.
Najbolje je otici 21.juna kada su bele noci, tj noc traje 1 minut.
Ako odlucite da putujete zelim vam lep provod!!!
Bila sam prosle godine u Moskvi 3 meseca i opet bih volela da odem jer mi je bilo super, ali... izgleda da je sa putesestvijama mojim na tu stranu sveta gotovo.
Prošlog leta sam bila do Urala u Perm i putovala do Ekaterinburga.
Divna zemlja. Upoznala sam prijatne ljude. Veoma su naklonjeni srbima.
Iznenadila sam se za hiljadu pitanja koja su mi postavili.
Veoma su informisani šta se zbivalo i šta se zbiva kod nas.
Nosim prijatne uspomene i osećaj da nas veoma vole i poštuju.