Rusija na ivici potpune krize: Kremlj želi da ohladi ekonomiju, zašto bi to bi to mogao biti problem?

Pretpostavio sam da će odgovor ići u tom pravcu. Pišeš šta je revolucija donela ruskom narodu. Pišeš o konvertitima, Poljacima, Mađarima, čak i o Srbima... o svima samo ne o Rusima. Znači Rusi ne snose nikakvu odgovornost što su dozvolili rasturanje imperije, ubistvo cara, instaliraranje nove ideloogije i utopističkog sistema, uništavanje kulturnog i nacionalnog koda? Razbijanje i te sovjetske zajednice, odvajanje jezgra ruske državnosti uz dve nove republike-države, gde je drevni Kijev, "majka ruskih gradova" ostao van Rusije, pa su pride dali i Krim i na kraju sve to priznali kao nezavisnu Ukrajinu. Sada sprovode tzv. SVO za koju niko ne zna koji joj je zaista cilj i šta će doneti na kraju, osim što vidimo da na istočnoukrajinskim pustarama i njivama gine rusko-ukrajinska mladost, mladići i muškarci koji neće ostaviti potomstvo.

Što se tiče "virusa" koji spominješ, oni se od tog virusa nisu oslobodili ni danas, pa zato ta država deluje ne kao slovenska pravoslavna sila, kako ti mislim da želiš da je vidiš, već kao post-Sovjetija. Zato se i čuva mumificirani Uljanov u centru prestonice, kako si primetio, a crvene petokrake zvezde obasjavaju kremaljske kule. Kako je govorio nedavno preminuli profesor Andrej Tarasjev, najstariji predstavnik ruske bele emigracije kod nas: dok ne skinu te crvene petokrake sa Kremlja, neće se vratiti sebi.
Потпуно се слажем. Наравно да има њихове кривице. Још од Петра великог, па на даље. Код неког више код неког мање. И наравно да се неће опоравити док не скину те петокраке, и бааце Уљанова на сметлиште историје. Њихова пометња је узрок пада, ( као и наша код нас). Уосталом Бели су скинули Цара, на челу са Керенским, а не Бољшевици. Они су дошли као апсолутно зло, и представљају терминалну фазу распада, са елементима националног рата за истребљење. Као што су код нас комунисти дошли као терминална фаза једног гноног лудила, које се зове југославија. Онако како је југославија настала, из потребе да се буде јачи и већи, са једне стране, ( јер је Русија, као главни наш савезник нестала), и горућа жеља нашеинтелектуалне елуите да се буде део запада, ( а добро су проценили да ми као православни никад тамо не можемо да дођемо, па су се надали да ће м бити примљени преко хрвата и словенаца). Док се и они и ми не ослободимо тих паралелних лудила, нама нема помоћи.

Потпуно се слажем. Наравно да има њихове кривице. Још од Петра великог, па на даље. Код неког више код неког мање. И наравно да се неће опоравити док не скину те петокраке, и бааце Уљанова на сметлиште историје. Њихова пометња је узрок пада, ( као и наша код нас). Уосталом Бели су скинули Цара, на челу са Керенским, а не Бољшевици. Они су дошли као апсолутно зло, и представљају терминалну фазу распада, са елементима националног рата за истребљење. Као што су код нас комунисти дошли као терминална фаза једног гноног лудила, које се зове југославија. Онако како је југославија настала, из потребе да се буде јачи и већи, са једне стране, ( јер је Русија, као главни наш савезник нестала), и горућа жеља нашеинтелектуалне елуите да се буде део запада, ( а добро су проценили да ми као православни никад тамо не можемо да дођемо, па су се надали да ће м бити примљени преко хрвата и словенаца). Док се и они и ми не ослободимо тих паралелних лудила, нама нема помоћи.
Od Petra Velikog do danas, a 20. vek je tragičan po ruski narod i Rusiju, uz ogromne žrtve. Takav je 20. vek i za Srbe.

Od Petra Velikog do danas, a 20. vek je tragičan po ruski narod i Rusiju, uz ogromne žrtve. Takav je 20. vek i za Srbe.
Наравно. После страшног узлета у деветнаестом веку, дочекао нас је ужасан 20. век. И њих и нас. Паралела колико год хоћеш. Петар ввелики је хтео по сваку ену да Руси буду западни европљани. Укинуо Патријарха, и натерао их да брију браде, а синод су инили угледни људи а не високо племство. И полсе је кренуло. Прво побуна стрелаца, па касније после њега, Декабристи, па гомиле анархиста, који су ретко били Руси, па на десетине хиљада атентата, на угледнике и цареве, па страни, лабаво држање по питању разних револуционара.... и на крају Фебруар, па Октобар.

Back