Rusija kaznila Gugl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.550
Rusija je kaznila kompaniju Alfabet Gugl sa tri miliona rubalja (oko 30.000 evra) jer nije izbrisala, kako se navodi,
lažne informacije o onome što Moskva naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini, prenela je agencija TASS.
Ovo nije prvi spor Gugla sa ruskim vlastima.
Ruski sud je u junu kaznio Gugl sa 43,25 miliona evra zbog toga što nije platio odštetu koju je ranije odredila Federalna antimonopolna služba (FAS) Rusije, preneo je TASS.
Sud u Moskvi je u maju takođe odredio da Gugl mora da plati 36.000 evra zbog toga što nije uklonio sadržaj koji širi „LGBT propagandu”, prenosi Tanjug.

Mnoštvo sajtova je pod lupom u Rusiji jer nisu uklonili sadržaj koji Moskva smatra nezakonitim. Sajt Reddit prvi put je kažnjen u utorak

677z381_1-gugl.jpg

(politika)

To može biti i odmazda zbog toga što je nekoliko zemalja zabranilo Yandex (ruska verzija gugla) na svojoj teritoriji zato što je prosleđivao podatke o korisnicima FSB-u.
Nije loše da to znate ako koristite taj pretraživač.

To može biti i odmazda zbog toga što je nekoliko zemalja zabranilo Yandex (ruska verzija gugla) na svojoj teritoriji zato što je prosleđivao podatke o korisnicima FSB-u.
A kome se prosledjuju podaci ako koristimo facebook i instagram.

mozda ni to ne bi bilo lose da znamo? Ili su tvoji kad spijuniraju bezopasni i traze naftu u mojim insta dm, pa mi posle iskacu reklame?

A kome se prosledjuju podaci ako koristimo facebook i instagram.

mozda ni to ne bi bilo lose da znamo? Ili su tvoji kad spijuniraju bezopasni i traze naftu u mojim insta dm, pa mi posle iskacu reklame?
Обојица сте у праву

И ЕУ је била казнила Google (тачније Шпанијa) али за нешто друго кхммм аакккммммммм... "приватност података"...

18.5.2022
Here’s a rare sight: Google has been hit with a €10 million fine by Spain for serious breaches of the European Union’s General Data Protection Regulation (GDPR) which found it had passed information that could be used to identify citizens requesting deletion of their personal data under EU law, including their email address; the reasons given; and the URL claimed, to a U.S.-based third party without a valid legal basis for this further processing.

https://techcrunch.com/2022/05/18/google-spain-lumen-gdpr-rtbf/ ☺️

Poslednja izmena:

Back