Rusija ce braniti Srbiju svim vojnim sredstvima pa i atomskim naoruzanjem!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Cordon

Rusi jesu proizvođači i ti očigledno ne razumeš šta to znači.Jeste da bi energenti trebali biti jeftiniji nego kao kod trgovaca ali kada je ekonomski interes u pitanju tu nema ljubavi i to će se videti na delu.Vidi samo šta Rusi rade Ukrajini zbog gasa.Samim tim što su Rusi proizvođači energenata to im omogućava da ucenjuju sve redom jer su što bi se reklo prva ruka a da su trgovci ne bi mogli tako da se ponašaju jer neće imati nikakav profit jer i da smo NIS prodali nekom trgovcu umesto proizvođaču opet ti je Ruski gas ispred nosa odnosno u Bugarskoj a tržište energentima će u Srbiji biti liberalno pa da onda vidimo da li će ti trgovci onda dizati cene u nebesa.Jednostavno rečeno Rusi su monopolisti jer su proizvođači energenata kao i Arapi koji non stop dižu cenu nafte i to podjednako prema svima bez izuzetka.A ti se nadaš da će Rusi prema nama povlašćeno postupati.Pa što u tom istom ugovoru na primer ne stoji da za Srbiju zbog prodaje NIS-a važi 20 % niža cena gasa?!?!?!Pa nema jer će nam ga prodavati apsolutno po istoj ceni kao i svima...Toliko o Ruskoj bratskoj ljubavi......

OK to ti misliš i poštujem tvoje mišljenje.Moje mišljenje je drugačije i voleo bih da je NIS stavljen na tender pa da vidimo koliko zaista vredi.Zašto su Rusi pred nas stavili onda uslov ili mi bez tendera ili ništa od gasovoda?Mislim da su se bojali da će neke zapadne firme ponuditi mnogo više nego sami Rusi a došlo im ko kec na 10 ovo oko KiM pa da nas još ucenjuju i pomoći oko KiM da im prodamo NIS.A šta su nam pa i pomogli......Opet je KiM nezavisno hteli to Rusi ili ne......

Да али....ја гледам на други начин. са Русима нас повезује..Крв, Вера, Политика и сада Економија....боље није могло...никада нас нису бомбардовали, убијали...док је запад то урадио у неколико наврата...а и имаћемо јефтинију нафту и гас...мислиш да то неби урадила и немачка када би имали понуду...

@ Cordon

Rusi jesu proizvođači i ti očigledno ne razumeš šta to znači.Jeste da bi energenti trebali biti jeftiniji nego kao kod trgovaca ali kada je ekonomski interes u pitanju tu nema ljubavi i to će se videti na delu.Vidi samo šta Rusi rade Ukrajini zbog gasa.Samim tim što su Rusi proizvođači energenata to im omogućava da ucenjuju sve redom jer su što bi se reklo prva ruka a da su trgovci ne bi mogli tako da se ponašaju jer neće imati nikakav profit jer i da smo NIS prodali nekom trgovcu umesto proizvođaču opet ti je Ruski gas ispred nosa odnosno u Bugarskoj a tržište energentima će u Srbiji biti liberalno pa da onda vidimo da li će ti trgovci onda dizati cene u nebesa.Jednostavno rečeno Rusi su monopolisti jer su proizvođači energenata kao i Arapi koji non stop dižu cenu nafte i to podjednako prema svima bez izuzetka.A ti se nadaš da će Rusi prema nama povlašćeno postupati.Pa što u tom istom ugovoru na primer ne stoji da za Srbiju zbog prodaje NIS-a važi 20 % niža cena gasa?!?!?!Pa nema jer će nam ga prodavati apsolutno po istoj ceni kao i svima...Toliko o Ruskoj bratskoj ljubavi......

Stvarno si neobavesten i nekonstruktivan.
U kom ugovoru je definisana cena gasa.
Da li ti uopste znas koji i koliko ugovora je potpisano.
A za trgovce koji su preferirali NIS si se zeznuo.
Njih uopste srpske rafinerije NEINTERESUJU.njih zanima samo trziste i prodajna infrastruktura....ali ti o tome pojma nemas jer nezelis ili nesmes da imas.
Rusko bratstvo me uopste nezanima...jedino logika da se kupuju energenti iz prve ruke...a ti ponovi gradivo sta to znaci...
I sta lupetas budalastine da su vlasnici energenata monopolisti.Po tvojem bi trebali ravnomerno dozvoliti eksploataciju i belosvetskim hohstaplerima svojih nacionalnih resurssa.
Znas sta JA vise necu stobom da polemisem.

Stvarno si neobavesten i nekonstruktivan.
U kom ugovoru je definisana cena gasa.
Da li ti uopste znas koji i koliko ugovora je potpisano.
A za trgovce koji su preferirali NIS si se zeznuo.
Njih uopste srpske rafinerije NEINTERESUJU.njih zanima samo trziste i prodajna infrastruktura....ali ti o tome pojma nemas jer nezelis ili nesmes da imas.
Rusko bratstvo me uopste nezanima...jedino logika da se kupuju energenti iz prve ruke...a ti ponovi gradivo sta to znaci...
I sta lupetas budalastine da su vlasnici energenata monopolisti.Po tvojem bi trebali ravnomerno dozvoliti eksploataciju i belosvetskim hohstaplerima svojih nacionalnih resurssa.
Znas sta JA vise necu stobom da polemisem.

E pa stvarno si slučaj za razmatranje.Evo iznad ti je čovek lepo rekao a to je što ih kupuju ako ih ne interesuje a ja ti kažem ponovo da bih im prodao ali da i za jedne i druge važi liberalno tržište i 20 % niža cena gasa ukoliko su Rusi u pitanju.Ne znam samo gde ti tu vidiš da je cena precizirana?!?!?Samo je precizirano koliko bi gas trebao da bude jeftiniji jer smo mi njima izašli u susret u vezi NIS-a.U ovom mom predlogu je suština da je država Srbija i običan narod koji će trošiti te energente savršeno zaštićen i od jednih i od drugih ukoliko im padne na pamet da monopolišu energentima................Jel ti sada konačno jasno?!?!?!

E pa stvarno si slučaj za razmatranje.Evo iznad ti je čovek lepo rekao a to je što ih kupuju ako ih ne interesuje a ja ti kažem ponovo da bih im prodao ali da i za jedne i druge važi liberalno tržište i 20 % niža cena gasa ukoliko su Rusi u pitanju.Ne znam samo gde ti tu vidiš da je cena precizirana?!?!?Samo je precizirano koliko bi gas trebao da bude jeftiniji jer smo mi njima izašli u susret u vezi NIS-a.U ovom mom predlogu je suština da je država Srbija i običan narod koji će trošiti te energente savršeno zaštićen i od jednih i od drugih ukoliko im padne na pamet da monopolišu energentima................Jel ti sada konačno jasno?!?!?!

To iznad procitaj sam nekoliko puta ili pitaj autora sta je hteo time da kaze.
Liberalno trziste,za cega majke ti?Gde danas funkcionise " liberalno" trziste?
Niti jedan ugovor nesadrzi bilo koju uzancu o strukturi cene gasa.
Da zastititi ce ih trgovci garant:roll:

To iznad procitaj sam nekoliko puta ili pitaj autora sta je hteo time da kaze.
Liberalno trziste,za cega majke ti?Gde danas funkcionise " liberalno" trziste?
Niti jedan ugovor nesadrzi bilo koju uzancu o strukturi cene gasa.
Da zastititi ce ih trgovci garant:roll:

Liberalno tržište za energente da ne bi smo nayebali zbog monopola u bilo kakvom vidu.......Ni jedan ugovor ne sadrži strukturu cene jer se naftna industrija prodaje na TENDERU a ne ISPOD STOLA pa naravno da ih onda ne možeš ucenjivati takvom klauzulom........Sa takvim klauzulama ko god da je kupio NIS, SAMI SEBE ŠTITIMO a ne trgovci niti Rusi.......

Nuklearnim naoružanjem će da brani Srbiju? A gde će da ''ispuste'' tu nuklearku? Na Kosovo? Na Srbiju? Na Ameriku?

Nebuloza. Uostalom i demantovali su pre neki dan da će uopšte silom da reaguju, osim u slučajevima ako su i sami direktno ugroženi.

Nuklearka...
k022.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back