Русиај дозволила Србији извоз оружја у Јерменију

jomini:
Kalašnjikovu je najveća mana što nekad hoće da se zaglavi municija u okviru od peska ili prašine. Valjda opruga zariba, šta li... To sam odavno slušao da zameraju. Ostalo ne.
Inače, sviđa mi se ova ponuda... :wink:
Još dok sam ja bio u vojsci, u opciji je bila nov automat (ne automatska puška, što je AK, odnosno M70 AB2). Evo je:

3.jpg

Ne znam da li se još proizvodi...

Ovo je slika M-85 automata u kalibru 5,56 mm, koristi se u snagama bezbednosti i saj.

Alekasandar2:
Ovo je slika M-85 automata u kalibru 5,56 mm, koristi se u snagama bezbednosti i saj.
Hvala Sale, baš me zanimalo da li se koristi i proizvodi i dalje. Držao sam ga u ruci, simpatičan je. Manji od M70, 25 metaka u okvir, kundak se savija na gore.... Smešna mi ona ''trubica'' na kraju cevi... :lol:
Ali valjda ima smisao, kao ona zasečena zaebancija na M70...

jomini:
Hvala Sale, baš me zanimalo da li se koristi i proizvodi i dalje. Držao sam ga u ruci, simpatičan je. Manji od M70, 25 metaka u okvir, kundak se savija na gore.... Smešna mi ona ''trubica'' na kraju cevi... :lol:
Ali valjda ima smisao, kao ona zasečena zaebancija na M70...
Иначе верзија АКСУ-74, руског исто таквог аутомата у калибру 5,45 мм

То ти је појачник трзаја и компензатор одскочног угла. задржава додатни део барутних гасова како би деловали на повратку опругу кроз гасни цилиндар јер је механика иста као на пушци, потребан је компензатор јер оружје има краћу цев и сувише би шетало.

aksu74.jpg

АКСУ-74

jomini:
E ako je trubica pojačivač trzaja....

јесте, ево ти лепо пише код другова Кинеза:

M85.jpg

产品名称:M85式5.56mm冲锋枪 M855.56mmSubmachine Gun

生产单位:前南斯拉夫扎斯塔瓦武器公司 Zastava Arms,YU(Former)

现状:生产

用途:杀伤250m内有生目标

概 述

M85式5.56mm冲锋枪由前南斯拉夫扎斯塔瓦武器公司于1985年开始生产,是前南斯拉夫第一支国产小口径冲锋枪,该枪实质上是前南斯拉夫M80式5.56mm突击步枪的变型短枪,其外表与前苏联AKCУ-74式5.45mm冲锋枪相似,但发射5.56mm枪弹。该枪可供单兵在狭窄空间内(如车内、直升机或飞机内)使用,主要装备特种部队和保安部队。

结构特点

M85式5.56mm冲锋枪结构坚固,性能可靠,操作轻便和勤务性好。

http://www.cetin.net.cn/storage/cetin2/report/s-weapon/gun/cfq/M85.htm

:lol:

jomini:
Aaaa, to... :lol:
Sad mi je malo jasnije! :D

Кратки опис преведен са онлине преводиоцем ХТМЛ кода:

M85 assault rifles-D boy from the former Yugoslavia Zastava arms companies to begin production in 1985. Former Yugoslavia is the first China-made small-caliber guns. Type D boy electron gun is essentially the former Yugoslavia M80 assault rifles, pistols variant. its appearance with the former Soviet Union AKC У -74 - 5.45mm assault rifle similar, but the bullets fired D boy. For single electron gun in a narrow space (such as car, helicopters or aircraft) to use. Major equipment and special security forces.

Structure

M85-D boy guns, consistency, reliability, serviceability and operation of the light well.

:lol: :lol: :lol: :lol:

И још са мало квалитетнијег сајта:

ZASTAVA M85 (Yugoslavia)

FOLLOWING INFORMATIONS FROM: http://www.wapahani.com/addar.html "Considered by many to be a sub-machinegun, the Zastava however is chambered in the Western 5.56x45mm NATO cartridge. Based on the Russian AKS-74U design, the weapon was chambered in the 5.56 round to attract foreign sales across the world. The manufacturers of the weapon have been manufacturing it since 1987, despite others classifying it as an assault carbine the makers refer to it as a Sub-Machinegun due to it's compact size. The weapon is popular with mercenaries due to it's compact size, the ease and availability of ammunition and the weapon itself on the world market"

http://www.securityarms.com/20010315/galleryfiles/1800/1828.htm

Back