Rusi u Beogradu

MORNAR SA PUČINE

Primećen član
Poruka
779
Interesuje me, šta mislite generalno, o dolaska Rusa u BG ?
Od 2022.,kad je počeo rat u Ukrajini,počeli su da pristižu. Koji je njihov broj trenutno u BG? Primetio sam, da uopšte nisu druželjubivi i da su hladni. Uopšte nisu zainteresovani, za komunikaciju, i za integraciju u društvu. Pokušao sa, sa nekolicinom, da uspostavim kontakt, ali totalno ograničenje. Kao da su dovoljni, sami sebi, a došli su u drugu državu. Nije li to, nekako čudno? Ja sam očekivao, sasvim drugačiji odnos, prema državi, u koju su došli. Čast izuzecima, ali su veoma retki. Totalno, hladna i nezainteresovana nacija. Zašto je to tako?

Znam za Germanske narode, da su žestoko hladni, ali za Slovene, čiji smo i mi deo, nisam znao. Doduše, mi smo južni Sloveni. Neka hvala! Draži su mi Romani. Italija, Španija. I Grčki narod je sasvim ok.
Pa Francuzi su isto zapadni narod a nisu toliko hladni kao Rusi. Belorusi i Ukrajinci su isto mnogo "topliji" od Rusa, sličniji Srbima

Od 2022.,kad je počeo rat u Ukrajini,počeli su da pristižu. Koji je njihov broj trenutno u BG? Primetio sam, da uopšte nisu druželjubivi i da su hladni. Uopšte nisu zainteresovani, za komunikaciju, i za integraciju u društvu. Pokušao sa, sa nekolicinom, da uspostavim kontakt, ali totalno ograničenje. Kao da su dovoljni, sami sebi, a došli su u drugu državu. Nije li to, nekako čudno? Ja sam očekivao, sasvim drugačiji odnos, prema državi, u koju su došli. Čast izuzecima, ali su veoma retki. Totalno, hladna i nezainteresovana nacija. Zašto je to tako?
Žive u svom svetu, često su dRuGoRuSiJaNcI, tj. zabole ih ćoše za Volođu, Treći Rim i slične mitove, pa ih većina Srba prezire.

Mada 1000x bolje oni nego Avganeri, Padžiti , Saraceni i ko zna koji.

.
Овде су дошли Руси који су (углавном) против Путина и Украјинци који су (углавном) за Путина.

Србија је земља чуда.

.

Primetio sam, da uopšte nisu druželjubivi i da su hladni. Uopšte nisu zainteresovani, za komunikaciju, i za integraciju u društvu. Pokušao sa, sa nekolicinom, da uspostavim kontakt, ali totalno ograničenje. Kao da su dovoljni, sami sebi, a došli su u drugu državu.

Skroz tačno.
Popričao sam sa 20-tak njih.
Moraš klještima da im izvlačiš reči.
Putina niko ne voli, ne kažu to skroz direktno ali se zaključi.

Otprilike 80% njih planira da nastavi svoj život dalje, Srbija im je samo usputna stanica dok traju sankcije.
USA je krajnji cilj većini i zapad EU.
U Rusiju niko ne želi da se vrati.

Jedan mi je rekao da nakon dve godine boravka u Srbiji može da dobije naš pasoš ..? i da mu je cilj da sa našim pasošom zapali posle dalje.

Kad ih pitam kako im se čini Srbija odgovor je uvek kratak - Toplo je.. :)

Skroz tačno.
Popričao sam sa 20-tak njih.
Moraš klještima da im izvlačiš reči.
Putina niko ne voli, ne kažu to skroz direktno ali se zaključi.

Otprilike 80% njih planira da nastavi svoj život dalje, Srbija im je samo usputna stanica dok traju sankcije.
USA je krajnji cilj većini i zapad EU.
U Rusiju niko ne želi da se vrati.

Jedan mi je rekao da nakon dve godine boravka u Srbiji može da dobije naš pasoš ..? i da mu je cilj da sa našim pasošom zapali posle dalje.

Kad ih pitam kako im se čini Srbija odgovor je uvek kratak - Toplo je.. :)
Zato si ti otvorio temu jel Srbija treba postat 51 američka država.:-)

Mnogi Srbi se razocarase u dojucerasnju bracu. Mislili topla dusa slovenska, vedri, druzeljubivi i komunikativni, a ono ispade sve suprotno od toga.
Meni reče jedan Rus koga znam sa drugog foruma da je imao dobru ponudu za posao u jednoj ruskoj firmi u Beogradu, ali da nije pristao samo zbog Rusa koji su pristigli u zadnje 3 godine. Kaže da organski ne podnosi te pro-zapadne izdajnike i nije želio da doći u Beograd da ne bude u njihovoj blizini. Inače voli Srbe i Srbiju. Živio je u Srbiji 6 godina i govori srpski. Žena mu je Srpkinja iz Republike Srpske.

Poslednja izmena:

Back