Руси наградили Динкића директорским местом у Збербанци!

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/475998/Dinkic-direktor-u-ruskoj-Zberbanci

Dinkić direktor u ruskoj "Zberbanci"
Nataša Latković | 25. 06. 2014. - 14:35h | Foto: RAS | Komentara: 105 .
Bivši ministar Mlađan Dinkić postavljen je za člana borda direktora ruske Zberbanke, za ovaj deo Evrope. Bivši lider URS poziv za poslovni angažman dobio je direktno iz centrale u Moskvi.

Za Dinkićev angažman Zberbanka dobila saglasnost Narodne banke Srbije
Mlađan Dinkić je, na opšte iznenađenje, potpisao ugovor sa ovom bankom, jer je poznato da je bio veliki zagovornik da se ne Naftna industrija Srbije ne proda Rusima.
Taj posao, međutim, mogao bi da mu napravi probleme, jer nije zatražio saglasnost od Agencije za borbu protiv korupcije, što je po zakonu morao da učini.

Naime, Dinkić, kao i svi ostali bivši državni funkcioneri, dve godine nakon odlaska sa javne funkcije ne može da zasnuje radni odnos niti poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnosti koje su u vezi s poslom koji je on ranije obavljao, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije. Saglasnost bi morao da zatraži pre zasnivanja radnog odnosa.

Bivši ministar takvu dozvolu, međutim, nikad nije zatražio, zbog čega Agencija po službenoj dužnosti ispituje da li u tom slučaju ima povrede zakona.

- Mlađan Dinkić nije podnosio zahtev Agenciji za davanje saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa ili poslovne saradnje, te stoga Agencija nije ni mogla odlučivati i donositi odluku kojom usvaja ili odbija zahtev imenovanog. Mi, ipak, po službenoj dužnosti ispitujemo da li u tom slučaju postoji povreda zakona - rečeno je „Blicu“ u Agenciji.

Kako saznaje „Blic“, rad u ruskoj banci neće biti jedini posao Dinkića. On se zaposlio i u firmi MD Solutions Dragijane Radonjić Petrović, koja je bila njegova savetnica u vreme kada je on vodio Ministarstvo privrede i finansija, a bila je angažovana u Vladi i kao državna sekretarka. Firma u kojoj je angažovan bivši lider URS-a registrovana je za konsalting.

Dinkić za naš list potvrđuje da je imenovan za direktora u firmi „MD Solutions“, kao i da će uskoro biti postavljen za člana borda direktora Zberbanke. On navodi da će Agenciji „u skladu sa zakonom poslati prijavu sa svim relevantnim podacima, nakon što i formalno zaključi ugovor sa Zberbankom.

- Za moj angažman Zberbanka dobila je prethodno zvaničnu saglasnost Narodne banke Srbije - navodi bivši ministar.

НЕО-КОМИНФОРМЦИ, ЈЕР СТЕ СЕ НАПИЛИ ОД СРЕЋЕ?:hahaha:

Касниш (као и остали комунисти)
Вест је стара скоро недељу дана.
Нисам могао да нађем тему на форуму. Ако је има, модератори ће спојити, ако је нема, остаће ова - можеш само да кмечиш.
Тему сам поставио не да тебе обавештавам о најновијем прцању Србије од стране Руса, већ да чујем мишљење путиноида, нео-информбироваца и русофила о томе :per:

Нисам могао да нађем тему на форуму. Ако је има, модератори ће спојити, ако је нема, остаће ова - можеш само да кмечиш.
Тему сам поставио не да тебе обавештавам о најновијем прцању Србије од стране Руса, већ да чујем мишљење путиноида, нео-информбироваца и русофила о томе :per:

да кмечим?
Ни случајно - ја се радујем. Увесељава ме твоја неажурност и необавештеност и потреба да се на силу тртиш макар и са буђавим вестима!!! :hahaha:

Што се Руса тиче- имаш моју пуну подршку. :ok:
П.С.
зар Руси и Путин нису наставак деловања твојих комунистичких идола?

Динкић је један од најбољих економиста које поседује Србија, а довољан је доказ то што је крао колико је хтео, а нико не може ни један доказ да нађе. Човек је успешан бизнисмен и нормално је да ће таквог школованог и паметног човека да постави свако на чело банке, неће сигурно Перу Перића који је завршио економски факултет пре 3 године са просеком 6,70 , него прекаљеног преваранта. Боле њих уво ко је Динкић био раније, битно им је да узима паре за њих и то је то.

да кмечим?
Ни случајно - ја се радујем. Увесељава ме твоја неажурност и необавештеност и потреба да се на силу тртиш макар и са буђавим вестима!!! :hahaha:

Што се Руса тиче- имаш моју пуну подршку. :ok:
П.С.
зар Руси и Путин нису наставак деловања твојих комунистичких идола?

Ја тебе као што знаш ИГНОРИШЕМ, и то одавно, а одговорим ти само када је то НЕОПХОДНО.

Ја тебе као што знаш ИГНОРИШЕМ, и то одавно, а одговорим ти само када је то НЕОПХОДНО.

ВИДИМ како ме игноришеш!!!!!!!!!!
:rotf::rotf::rotf:

на сваки мој коментар реагујеш!!!!

па ти си стварно рођен да ме увесељаваш!
:heart:

Е јбг......... па ови комунисти не знају шта значи реч "ИГНОРИСАТИ"!!!!

Баш су лоле и шерети.
:D

Ако ...НЕШТО ЗАБРЉА....има да се ...ВАЉА ПО ПРАШИНИ....:per: :aha2:
Смешно.
Па та банка , а и Руси који је држе, јесу тешки преваранти као и Динкић, а на истом су задатку испумпавања чврсте валуте из Србије.

- - - - - - - - - -

Ja ne verujem da će Mlađa koristiti informacije kojima je imao pristup
kao ministar.

Jok !

Samo ono što je naučio na fakultetu !

:cool:
репка!

Lopovima lopov , šta je tu za čuđenje...k'o banke su socijalne ustanove pa ne znamo koji su to krpelji ma ko stajao iza njih.

Uostalom, armija dinkićevaca je uvek iza njega jer kako bi ocvale kokoške i lezilebovići koji su još pre 15-20 godina prestali da rade po nekadašnjim nam bankama i dan danas primali ogromne apanaže iz budžeta za nešto što ni sami n'umeju da objasne , a fine parice im malo malo ležu na račune i to iz našeg budžeta...idiotizam svih vlasti unazad 15 godina.

Какве везе то има са пријатељством? Руси имају неки свој интерес у томе, и то је то.

Руси и само гледају своје интересе боли њих патка за нас, а ови *******и то не виде.

Ето колико су нам Руси пријатељи!

Руси су нам једини пријатељи. Других немамо. Само њих. Само потпуно необразован или злонамеран човек то не види. О томе сведоче изгинули руски добровољци у српским редовима, несебична руска помоћ током целог 19 века и њихов улазак у први светски рат због нас , у ком су изгубили државу и који их јекоштао више милиона жрвата. И ако су имали великх проблема са недостатком пушака, нама су послали 100 000 пушака. и готво милион метака.

Руси су нам једини пријатељи. Других немамо. Само њих. Само потпуно необразован или злонамеран човек то не види. О томе сведоче изгинули руски добровољци у српским редовима, несебична руска помоћ током целог 19 века и њихов улазак у први светски рат због нас , у ком су изгубили државу и који их јекоштао више милиона жрвата. И ако су имали великх проблема са недостатком пушака, нама су послали 100 000 пушака. и готво милион метака.

Ма да. Само гледају шта ће да нам купе у бесцење.

Back