Руси купују Железару Смедерево за један долар?

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.pravda.rs/2014/07/03/rusi-kupuju-zelezaru-smederevo-za-dolar/

Vlada Srbije i ruski holding Junajted grup (United Group), blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se o prodaji 100 odsto kapitala Železare Smederevo najverovatnije za jedan dolar, piše „Blic“.

Zelezara Smederevo rts.rs Rusi kupuju Železaru Smederevo za dolar?
rts.rs

„Železara je u dugovima i velikim problemima. Cilj Vlade je da sačuva radna mesta za 5.000 zaposlenih, pa će Rusi kompaniju najverovatnije preuzeti za jedan dolar. To je i cena za koju je Vlada Srbije kupila Železaru od Ju-es stila“, rekao je izvor „Blica“.
Vlada bi, prema tom izvoru, pregovore o prodaji Železare „finiširala“ početkom sledeće nedelje.

„Blic“ piše da su predsednici iz Junajted grupe Gor Čudopolov i Igor Šamis u sredu sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem dogovorili preuzimanje sto odsto kapitala Železare.

Izvor lista je naveo da predstavnici Junajted grupe nisu skoro bili u Smederevu i da su Železaru poslednji put posetili pre dve godine, kada su njihovi konsultanti uradili detaljnu analizu poslovanja, i podsetio da se Junajted grupa 2012. godine prijavila na tender za Železaru.

Junajted grupa osnovana je 2008. godine u Luksemburgu, a najveći deo imovine poseduje u Češkoj i Rusiji, pa se vodi kao ruska firma.

Kompanija posluje i u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Africi.

Grupa se bavi metalurgijom, rudarstvom i bankarstvom, a prema saznanjima „Blica“, vlasnici grupacije su tri firme, među kojima su Plzen stil iz Češke, nastao spajanjem nekadašnjih Škodinih fabrika čelika i Bumaš iz Rusije, proizvođač mašina za industriju papira, čeličnih cevi, a bavi se i eksploatacijom nafte.

„Ova kompanije je takođe povezana sa ruskom vladom“, piše „Blic“.

List podseća da je iz budžeta Srbije za opstanak Železare u poslednje dve godine dato više od 200 miliona evra.

Izvor: Blic
-------------------------------------------------------------
Ако Руси купе, производиће само хладно ваљање лимове за поцинковање и др., због чега ће да изграде погон као што је био онај у Вучитрну.

Високе пећи ће се савим сигурно угасити.

А то је могла и држава исто да уради, и да остварије профит који би ишао у буџет, односно од тих пара да се реализују програми за запошљавање отпуштених радника из Железаре, а овако ће профит ићи у Луксембург тј. у приватан џеп неког руског олигарха. НО, ОВАКО ЈЕ ...

БРАТСКИ! :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ако Руси купе, производиће само хладно ваљање лимове за поцинквање и др., зашта ће да изграде погон као што је био онај у Вучитрну.

Високе пећи ће се савим сигурно угасити.

А то је могла и држава исто да уради, и да остварије профит који би ишао у буџет, односно од тих пара да се реализују програми за запошљавање отпуштених радника из Железаре, а овако ће профит ићи у Луксембург тј. у приватан џеп неког руског олигарха. НО, ОВАКО ЈЕ ...

БРАТСКИ! :mrgreen:

Pa to i treba da se uradi, jer je to jedino ekonomski logično.

Da je država mogla bilo šta da uradi, uradila bi.

Državna administracija Srbije, bez obzira ko je na vlasti, generalno je nesposobna za bilo kakvo korisno rešenje...

jedino što im ide od ruke je korupcija.

Pa to i treba da se uradi, jer je to jedino ekonomski logično.

Da je država mogla bilo šta da uradi, uradila bi.

Državna administracija Srbije, bez obzira ko je na vlasti, generalno je nesposobna za bilo kakvo korisno rešenje...

jedino što im ide od ruke je korupcija.

ћетници, немојте више да сам вас чуо да сте пљували по ВАМА ДРАГОМ ДОС_У (КОШТУЊАВИ ЈЕ ВАШ, зар не?) што су дали Железару за двадесет осам милиона пута скупље него ваше колеге "националисти" у које се кунете :hahaha: А још и високе пећи радиле..

- - - - - - - - - -

Чекај, ко је сад ту лош момак, српска влада или Руси?

Банда и једни и други.

ћетници, немојте више да сам вас чуо да сте пљували по ВАМА ДРАГОМ ДОС_У (КОШТУЊАВИ ЈЕ ВАШ, зар не?) што су дали Железару за двадесет осам милиона пута скупље него ваше колеге "националисти" у које се кунете :hahaha:

Vidim da si mene stavio u "ćetnike"...moram da te razočaram...ja sam uvek mislio da je prodaja Smedereva US Stilu bila do yaya potez...:per:

E, sada, što oni više neće, drugi par opanaka...:think:

ћетници, немојте више да сам вас чуо да сте пљували по ВАМА ДРАГОМ ДОС_У (КОШТУЊАВИ ЈЕ ВАШ, зар не?) што су дали Железару за двадесет осам милиона пута скупље него ваше колеге "националисти" у које се кунете :hahaha:

- - - - - - - - - -

Банда и једни и други.
ajd ne lupetaj više, života ti. čisto sumnjam da će da zahebu Ruse i uvale im železaru

ћетници, немојте више да сам вас чуо да сте пљували по ВАМА ДРАГОМ ДОС_У (КОШТУЊАВИ ЈЕ ВАШ, зар не?) што су дали Железару за двадесет осам милиона пута скупље него ваше колеге "националисти" у које се кунете :hahaha: А још и високе пећи радиле..

- - - - - - - - - -

Банда и једни и други.

Црвена?

Sada ce ovi iz dveri ( sto nisu prosli cenzus ) da polude.:rotf:
Одма' има на њиховом стриму да пусте неку руску песму да дигну морал својим секташима и секташицама.

- - - - - - - - - -

Не, него ћетнићка и фашистичка.

ajd ne lupetaj više, života ti. čisto sumnjam da će da zahebu Ruse i uvale im železaru
Оћеш да кажеш "надам се" јер не знам как ћете сада да прозивате ДОСовце што су је дали јефтино - јер ови ваши баш ударише попуст, а јуче ухаписише директора аеородрома због попуста :lol: (што знаћи сад ће и Аеродром Никола Тесла за један долар да оде).

- - - - - - - - - -

Комшо, је л’ мислиш да смо Русима јопет требали да кажемо хисторијско НЕ, као ономад?

Па да.

Poslednja izmena:
Vidim da si mene stavio u "ćetnike"...(...)

Овде има много ћетника, ако сам погрешио извини.

- - - - - - - - - -

Lepo je što hoće bilo ko da je uzme , očekujem sada da oni koji su pljuvali Živkovićevu vladu što je prodala za bednih 20 miliona ,sada počnu da trljaju kliću od sreće što ide za ceo dolar .

ахахаха репка!

Губици железаре су на месечћном нивоу око 50 МИЛИОНА ЕВРА! И то кад железара не ради, значи трошкови само на плате "запослених" и на одржавање! Железара је гутала пола милијарде евра сваке године! Треба да будемо срећни што је неко преузео те раднике и дао им било какву плату у земљи која има 2 милиона незапослених! Ствар је врло проста Србија нема руду гвожђа , а нема ни кокса , две најважније компоненте за производњу челика! Србија се између осталог задужила исплаћујући плате радника у "гигантима" који не раде да би чувала социјални мир а сад смо сви на рубу пропасти, млади пропадају без посла , људи широм земље умиру од глади! Те паразите из јавних предузећа и администрације под хитно треба отпустити,неки ће дочекати пензију не радећи ништа а цео народ ће да их издржава!
Гледам пре неки дан нека кхучка из администрације жали се како јој је мало плате 65 000 динара и како јој је тешко да цео дан седи у канцеларији! То су те госпоје које у радњи купују морске плодове и маслинке док остали народ купује паштете и маргарине да би се прехранио! Све то треба разхебати и свима што преостану изједначити плату на 20 000 динара па да видимо колики ће бити буџетски дефицит!

Mislim da treba da se zaceni cifra od 2 milijarde evra, pa kud puklo da puklo. Drug Stari nije džabe izabrao takvu lokaciju "gdje uspijeva gvožđe".

Pa da , al a priča o groždju i ćopavom je maloumna izmišljotina novokomponovanih antikomunista čiji je mozak na nivou paramecijuma,sedmogšnjaka sa posebnim potrebama ili inteligentijeg sns aktiviste , u stvarnosti železara postoji od 1913. ,a topinice ,valjaonice i prva peć su napravljene još tridesetih godina .

Back