Rušenje starog Savskog mosta 1. novembra

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мост је направљен као друмски. За железницу су потребни знатно другачији услови.

Било је слика попречног пресека Ада моста. На средини, где је предвиђено за носивост метроа, је убедљиво најдебља конструкција. Део који носи друмски саобраћај нема ни половину те дебљине. Пешачке стазе су тек танке у поређењу са осталим деловима.
nema smisla objasnjavati forumskim strucnjacima zasto je taj savski most za otpad :kafa:

valjda oni znaju bolje. (a i hejt prema av im ne dozvoljava nikakvu promenu da video kao dobru stvar)

naravno, poznajem srbadiju i sns pa sam siguran da ce posao da se osljari a "visak" para zavrsiti u necijim dzepovima

sve u svemu, ovde zivi prokleti narod. kako god se izjasnjavali

izvinjavam se ja ne razumem. Most koji nije mrdnuo nije trepnuo stoji postojano ..Mi ga rusimo sto basnoslovno kosta i pravimo drugi..jel nije bolje naporaviti jos jedan most na nize ili navise a ovaj makar ostao za bicikle i pesake..da ostane?ako nista drugo jeftinije je.

To je pametno zaista. Poprave asfalt i naprave traku za bicikle i pešake! Taman izlazi posle kod Ušća, tu ima dosta traka za bicikle.
Pametno!

To je pametno zaista. Poprave asfalt i naprave traku za bicikle i pešake! Taman izlazi posle kod Ušća, tu ima dosta traka za bicikle.
Pametno!
Ако се узме цела идеја да ће нови и шири мост да буде главно "напајање" тунела који ће да доводи негде до испред Панчевца... Онда је свакако потребно да постоји шити мост.

Конструкција старог моста може да буде сачувана па нека макар служи за туризам. Ако би се нашло неко згодно место, могао би и да буде пресељен на неки мали водени ток и да буде само пешачки... Не видим да би се неко бунио због тога.

Ако се узме цела идеја да ће нови и шири мост да буде главно "напајање" тунела који ће да доводи негде до испред Панчевца... Онда је свакако потребно да постоји шити мост.

Конструкција старог моста може да буде сачувана па нека макар служи за туризам. Ако би се нашло неко згодно место, могао би и да буде пресељен на неки мали водени ток и да буде само пешачки... Не видим да би се неко бунио због тога.
Dobro, ne znam za te nove planove. Samo mi se svidela ideja jednog pešačkog mosta. Toga ima u budimpešti, pragu... Lepo je.

Uklanjanje Savskog mosta tek kada se preda sva dokumentacija​

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će se dozvole za uklanjanje starog Savskog mosta, kao i za izgradnju novog biti izdate kada se ispune svi zakonski uslovi.

39193_shutterstock-2058759287_f.webp

"On je u nadležnosti ministarstva, kada je u pitanju izdavanje dozvola, kako za rekonstrukciju, izgradnju i uklanjanje, jer je u pitanju međudržavna reka i raspon tog mosta po zakonu pripada nama. Tako da ćemo izdati dozvolu za uklanjanje mosta, kao i dozvolu za izgradnju novog mosta, kada se ispune svi zakonski uslovi, odnosno kada nam bude predata kompletna dokumentacija", rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara da li će u novembru biti uklonjen Savski most kao što je ranije najavljeno.

On je prilikom obilaska radova na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, gde je počeo da se gradi prvi most, rekao da to ne zavisi od Ministarstva kada će se dogoditi, već od Grada Beograda.

Moraju da urade pripremu za izmeštanje saobraćaja i sve ostalo. Znači kada nam se budu obratili i kada sve bude spremno, mi ćemo dozvolu izdati, ali ja ne mogu da vam kažem u kom trenutku će početi samo izmeštanje, jer to nije odluka koja se donosi u Ministarstvu na čijem sam ja čelu", rekao je ministar.

https://www.b92.net/lokal/beograd/d...osta-tek-kada-se-preda-sva-dokumentacija/vest

Back