Strigoi
Elita
- Poruka
- 23.106
90% je nelegalno podignuto.
samo mali procenat njih ima pravo zakupa zemljista na 90 godina i vlasnistvo.barem dela kuce.
ne ulazim u politicku pozadinu price posto se kod nas sve svodi na politiku i ljudi srcano brane "svoje" a zestoko pljuju "protivnike" bez i da razmisle da li je zaista to za pljuvanje ili podrsku, ali meni stvarno nije jasno kako ljudi mogu da budu protiv toga da se umesto dela grada u koji verujem niko od vas nije isao ili je samo u prolazu prosao ne napravi nesto lepo i korisno?
gledam na primer ovu promenadu. toliko se digla buka oko celog projekta beograd na vodi a secam se prosle godine kad sam tuda prolazio biciklom neki psi lutalice me pojurili..sad nema lutalica, napravljeni sportski tereni, ljudi se setaju, sede u kaficima, ne moze niko da me uveri da je ono pre bilo bolje od ovog sad.
- - - - - - - - - -
prijatelju a zasto ti onda ne odes na poljance na kalemegdanu i preko noci dignes montaznu kucicu i kazes.. od mojih para sam je napravio niko nema prava da je dira.
kao sto je bilo i sa karton sitijem.. sigurno je da ce ljude prebaciti na neku drugu lokaciju.
nece ih samo izbaciti na ulicu.
Naravno da se digla buka oko Beograda na vodi. Al-Zajeb čija je firma zadužena za izgradnju počeo je sličnu priču u Indiji: milioni kvadrata ekskluzivnog poslovnog i stambenog prostora koji će se sagraditi, posao za 100 000 Indijaca itd., itd., pa sad ne sme da uđe u Indiju jer ga čeka x krivičnih prijava. Istu priču je počeo i u Pakistanu, gde nikako ne sme da uđe jer će da ga ubiju, jer je uzeo 70 000 000 dolara za stanove koje nije sagradio. Ali u Srbiji će ih sasvim sigurno sagraditi, zar ne? Ima već maketa i štampane brošure.
Bio i ja na promenadi. Što nije odgovarajući naziv, jer promenada nije ovih par stotina metara loše izgrađenog nasipa čiji beton već uveliko puca i bespravno sagrađeni ugostiteljski objekat sa bespravno sagrađenim parkingom ispod kojih se i dalje izlivaju gomna direktno u reku, već nešto što može da se vidi u francuskim i italijanskim gradovima na primer. Google is your friend. Nije bitno šta e bilo pre, nego šta će biti dalje, a šta će biti dalje znaju samo Al-Zajeb i još neki. Početak ne obećava. Zato što kao garanta gradnje imamo međunarodnog prevaranta i lopova u zajednici sa vlastima koje su upropastile jednu od najprometnijih gradskih saobraćajnica, Vojvode Stepe, koje uništavaju zelene površine po NBG da bi ih pretvorile u parkinge, koje će, ako ne bude nekakve sreće, da unište i Park Ušće i koje su upropastile istorijsko-kulturno-arhitektonsku celinu u vidu Cvetnog trga i platoa kod Pevca, i koje su nesposobne da makar izaberu izvožaša radova za upropaštavanje Slavije. Odnosno, izgleda da Evropska banka pravi problem jer neće da Slaviju radi ono isto preduzeće koje je upropastilo Vojvode Stepe. Prethodna vlast je upropastila Bulevar i napravila najbesmisleniji i najpogrešniji most u Evropi i šire, a ovo je samo nastavak linije štetočina.
Što se tiče rušenja objekata u Hercegovačkoj tj. Savamali i rušenja ovih objekata na NBG obali: zakon koji su ove štetočine same donele kaže da objekat ne može da bude srušen ako je za isti podnet zahtev za legalizaciju. Dakle sami su pogazili zakon koji su sami doneli. Doduše, nedostaje nam onih što...sprovode...kako se kaže...imaju ono...što treba da se sprovede...