Rupe od igle na paradajzu

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Kupovao sam od te žene paradajz na pijaci jedno 3-4 puta, i primetio sam tek sada, da oni veći komadi imaju ubode.

Ranije sam čuo priču da neki proizvođači špricem ubrizgavaju neko sredstvo u paradajz da pocrveni, i sada shvatam da sam žrtva toga.
Znate li koje je to sredstvo i koliko je štetno?

Moj savet potrošačima, kupujte od proverenih ljudi ili u velikim marketima gde rade kontrole, i obavezno pogledati da li plod ima ubode od igle.

a fina ženica, ko bi rekao....

inače, pitam se da li neko kontroliše te male proizvođače...
zašto društva za zaštitu potrošača tolerišu inertnost države?

čuo sam i priče o dva plastenika, gde se u jednom proizvodi ispravno za vlastite potrebe a u drugom se tretira hemijom preko svake mere

a fina ženica, ko bi rekao....

inače, pitam se da li neko kontroliše te male proizvođače...
zašto društva za zaštitu potrošača tolerišu inertnost države?

čuo sam i priče o dva plastenika, gde se u jednom proizvodi ispravno za vlastite potrebe a u drugom se tretira hemijom preko svake mere

Za male proizvođače ne moraš da brineš jer oni uglavnom proizvode za sebe a ono što pretekne prodaju. Te što viđate po pijacama su uglavnom nakupci, preprodavci i ko zna od koga nabavljaju robu. Pre par godina turksi paradajz je vraćen iz Nemačke i na putu za kući misteriozno je nestao u Srbiji.

Sećam se toga kao da je juče bilo!
2-3 dana pre nego što se saznalo za ovaj skandal paradajz na pijacama je drastično pojeftinio. Svi smo navalili da pazarimo, ja sam skuvala paradajz i kečap - a tek onda je objavljena vest o nestanku cele količine vraćenog paradajza. Da mi je tad bio pri ruci neko iz vlasti naterala bih ga da sve to pojede, i to odjednom!

Back