Rumunija zaustavila ruske tenkove na putu za Srbiju, stiglo objašnjenje

Možete pročitati u stranoj štampi a.k.a. tačnoj štampi da su tenkovi blokirani u Rumuniji.

To znači da vam se prezentuju lažni predmeti
579214
1564399659062.jpeg

ВАЖНО. СТИГЛЕ СУ РЕАКЦИЈЕ ОД РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

У петак увече руско министарство одбране објавилo следеће саопштење:

„Министарство одбране Русије није слало ниједан брод за транспорт војне технике Дунавом у Србију. Све оптужбе о таквим испорукама и наводним ’задржавањима‘ руског транспорта са оклопним транспортерима од стране Румуније су апсолутна лаж“, истиче се у саопштењу Министарства.

https://rs.rbth.com/science/86633-r...NfjMh8hWDpz2Nzkjw68gobW18DqrfxyWuiqHOFJ2HaANE

dobri odnosi dve zemlje
AMBASADOR RUSIJE JASNO ODGOVORIO: Rusija će uvek pomoći vojno jačanje Srbije! Oklopna vozila su poklon
Politika 29.07.2019.
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas u Nišu, posle prikaza oklopnih vozila, koja je Srbija dobila od Rusije, da je njegova zemlja spremna da i dalje pomaže Srbiji na jačanju odbrambene sposobnosti.
"Rusija je spremna i ima interes, kao i Srbija, za razvoj ove sfere naših odnosa", istakao je Bocan - Harčenko.

Ta saradnja ima, istakao je ambasador, "vojnu, tehničku, pa i političku dimenziju": "Mi, Rusi, razumemo da je modernizacija, jačanje i premanje vojske neotuđivi deo zaštite suvereniteta svake zemlje, u ovom slučaju Srbije. Rusija je spremna da pomogne", rekao je Bocan-Harčenko novinarima.
Naveo je da su ova vozila koja su danas prikazana poklon Rusije, ali da se planira i dalji razvoj vojno-tehničke saradnje.

:bye: :bye::bye:

Ама, шта ти је брееееееее.......... то је само у овој ТУРИ - достава се настављаааааа...........
Rekli su da stize sve sto otezu ko gladan kad kaki... siptari sutra mogu da udare na Nis sa cim da ga branis.Avioni nisu remontovani,transporteri,tenkovi i helikopteri nisu stigli.

Ne, zaustavljeni su.

Aleksandar Vučić, ministar informisanja haškog begunca slobodana miloševića, je morao da izvadi neka stara vozila pa da implicira da su to ta.

"Ne mogu da govorim o tome," dodao je crveneći.

Tako je Cobe varao 1000 vertaljota f16 , na dnevnoj bazi. Stavljao tenkove od stiropora u foliji i ovi gađali kao besni.

Znamo da Vucic laze ali zasto nas Putin laze.Neka se stidi guzice kad obraza nema.obecano je po 30 transporeta i tenkova a dobismo samo po deset.

"...

assist.gif
Ova slika je umanjena. Kliknite ovde da vidite celu sliku. Originalne dimenzije slike su 2264x1500.
1120490929.jpg

© TANJUG / RADE PRELIC
Prikaz oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2, Niš
Na pitanje kada ćemo da dobijemo preostalih 20 vozila BRDM, predsednik Srbije je izrazio uverenje da ćemo i njih i još 10 tenkova dobiti do kraja godine, ukazujući da su i ova oklopna vozila stigla, i pored protivljenja mnogih.

Predsednik je naveo da se očekuje da još nešto stigne kao donacije Rusije, ali i ono što je Srbija naručila i platila, a to su helikopteri, pre svega — četiri MI 35, kao i tri Mi-17.

Vučić je rekao da je Mi-17 možda i najbolji helikopter koji postoji.

„Mi ćemo ih upotrebiti za prevoz jedinica i interevencije, gde god se dešava nešto gde je nepohodna hitna intervencija. Već smo ih kupovali, i kupovaćemo“, rekao je Vučić.

On je ukazao da helikopteri Mi-35 imaju ogromnu vatrenu moć, „zastrašujuću“, posebno kada rade u parovima.

Ponovio je danas da vojnicima, a tako i oficirima, sledi značajno povećanje plata i ove godine, a veruje da će to biti slučaj i sledeće, jer država stalno snaži.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko je izrazio zahvalnost Vučiću zbog njegovog čvrstog stava u korist razvoja rusko-srpskih odnosa i saradnje.
assist.gif
Ova slika je umanjena. Kliknite ovde da vidite celu sliku. Originalne dimenzije slike su 2401x1500.
1120489985.jpg

BRDM 2
© TANJUG / RADE PRELIC
BRDM 2
„Rusija je spremna i biće spremna, i predsednik Putin je to rekao, i za vojnu i za vojno-tehničku saradnju sa Srbijom, polazeći od toga da jačanje oružanih snaga i operativne sposobnosti predstavlja neotuđivi deo suvereniteta i teritorijalnog integriteta države. Hvala. Nastavićemo u ovom pravcu“, rekao je Bocan-Harčenko.

Jedan od ruskih tehničara koji pomažu srpskoj vojsci prilikom puštanja u upotrebu pristiglih vozila kaže da su Srbi i Rusi bratski narodi i da su za braću spremni da učine sve.

„Za slovensko bratstvo i prijateljstvo spremni smo na sve. Da podržimo i ojačamo borbenu gotovost ne samo naše zemlje, nego i drugih. Mi smo braća“, rekao je ruski tehničar predsedniku Srbije.

Vučić je odgovorio:

„Sve ste lepo rekli. Hvala još jednom i sve najlepše vam želim“.

https://rs-lat.sputniknews.com/poli...no-da-se-zna--rusija-nam-je-vozila-poklonila/

Back