Rumi

Rumi: "Vas zadatak nije da trazite ljubav, nego samo da trazite i pronadjete sve barijere u sebi koje ste izgradili protiv nje."

- Sustina sve i jednog coveka je sveta i cista, ali se tokom razlicitih traumaticnih dozivljaja formiraju negativna osecanja, strahovi, sumnje i zablude koje zaklone autenticnu snagu i potencijal. Da bi se to izbeglo potrebno je cesto reflektivno i iskreno preispitivanje unutrasnjeg dijaloga/misljenja. Jedino se tako mogu razumeti i odstraniti prepreke koje nam ne dozvoljavaju da budemo ono sto stvarno jesmo.

---------------------
Rumi: "Nasa zelja za Bogom razgoreva se Njegovom ljubavlju: svi putnici svoj put prevaljuju zahvaljujuci sili njegove privlacnosti. Uzlece li prah bez vetra? Plovi li ladja bez mora?

------------------
John Dryden: " Prvo mi stvaramo svoje navike, a zatim naše navike stvaraju nas."

-Nedoraslost situacijama i zivotnim okolnostima rezultira pogresnim reakcijama. One postepeno prerastu u lose navike koje nas zadzavaju u neproduktivnom nacinu misljenja i ponasanja.
----------------------
‎''Bez kajanja gledaj u prošlost, bez straha u budućnost, ne očajavaj nikada u životu i znaj da more poslije najveće bure izbacuje najljepše bisere.''
------------
Abraham Lincoln: "Pravo na kritikovanje ima onaj ko je spreman pomoći."

- Inace se problem produbljuje. Kritika bez konstruktivnog resenja demoralise.
-------------------
‎Kami: ''I u dubini zime, konačno sam shvatio da je u meni nepobedivo leto."

-Snaga počinje tamo gde slabost završava. Ponekad treba stići do same granice slabosti da bi se pronašla snaga.
----------------------------------
Jean de La Fontaine: "Mudraca smrt nikada ne iznenadi jer on je uvek spreman na odlazak.''

------------------
Meša Selimović: "Sve je moguće, sve je na dohvat ruke, samo se čovjek ne smije predati. Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobijediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svijet više nije skučen ni pun prijetnji..."

Poslednja izmena:

Back