RUKE KOJE VIDE

38609096.png

(ili neka moja razmišljanja inspirisana ko zna čime)​

RUKE KOJE VIDE

Ovo je dogadjaj od pre...nekih sedam godina. Došlo vreme za krečenje. Posao je to, nije da nije....treba okrečiti i prizemlje i sprat i kako nas bog dao ovako akcione, rešimo da sve uradimo odjednom. Najstarija ćera još nije živela sa nama, pa nas četvoro prionusmo na posao. Maza i Maša su aktivno učestvovale, a kako i ne bi kada su to .....radni psi. Vrlo uspešno su na šapama raznosile boju i bile su šarene više nego inače. Ruke bole, ma sve boli, ali posao je skoro završen.
Ostala je ćerina soba. To će kažu ona i brat zajedno sutradan kada mi odemo na posao jer imaju neku ideju. Pustili smo ih....ali da sve očiste i operu alat. Nakupovaše tonere raznih boja i nasta ovo

img4907b.jpg

Dodjosmo s posla Maca i ja, sve je čisto, alat opran, psi bez tufni raznih boja. Poče objašnjenje dok sedimo na krevetu i posmatramo ne bi li dokučili šta su umetnici hteli reći.... psi umorno leže kraj naših nogu....ćera uzima reč dok joj brat sedi i sluša. "Vidite, ovo su razni putevi kojima će batu i mene život odneti, na razne strane možeš krenuti razlčičitim putevima, a ovo u sredini, ovaj centar, to je naša porodica, nas četvoro i psi. Ovo gore i dole su batine šake, leva i desna, a ove sa strane su moje, isto leva i desna.....One pokazuju da gde god odemo, gde god da živimo možemo biti skupa.......zato su ukrštene, upletene kao i mi, pokazuju zajedništvo.... zato vide jedna drugu.........jel' vam se svidja?"
"Mnogo mi se dopada......dopada mi se objašnjenje" govori Maca i sa malo reči završava temu.
Ja sam rečitija......."I meni se baš dopada......malo ove boje vrište, ali navići će se oko. Ideja vam je lepa i drago mi je što ste uspeli da se dogovorite i da je iskažete..... na zidu. Kod sledećeg krečenja trebaće malo više rada da se pokrije sva ova boja"
"Nema Maki sledećeg krečenja....ostale zidove možemo ali ovaj ostaje ovakav.....to je naš zid" povikaše oboje.
"Dobro, dobro" odgovaram uz osmeh i ustajem da krenem. Ustaju i keruše.
"Makiiiiiiii........znaš, malo smo uprskali ovaj drugi zid......znaš, to je ona uradila kada me je gadjala bojom .....imali smo malu diskusiju".....umiljatim glasom govori sin pokazujući tačke na juče okrečenom zidu .....ćera je kao Kasper nestala negde u kući........
Silazim u prizemlje vičući "Macoooooooo ........stavi kafu"......

img3806.jpg

PS život je lep dok imaš koga da voliš, ko da te nasmeje i ko da ti skuva kafu hahahahaha
Ruke koje vide jedna drugu još uvek stanuju sa nama:heart:

Mila moja, savršen zid. Ruke koje maze, koje pridrže pri posrtanju i koje vaspitavaju. Ruke koje vide i pod obavezno vole.

Što se izabranika tiče vidim da ih čekaju raširene. Ko tome može da odoli. Nemoj da brigaš, nego im samo obezbedi stolice i prinesi tanjir.

I računaj da sledeće remek delo, neće možda biti samo na zidu, čuvaj vrata i frižider.

tetka971;bt62487:
Mila moja, savršen zid. Ruke koje maze, koje pridrže pri posrtanju i koje vaspitavaju. Ruke koje vide i pod obavezno vole.

Što se izabranika tiče vidim da ih čekaju raširene. Ko tome može da odoli. Nemoj da brigaš, nego im samo obezbedi stolice i prinesi tanjir.

I računaj da sledeće remek delo, neće možda biti samo na zidu, čuvaj vrata i frižider.

hahahahaahah....hvala
za stolice i tanjire ne brinem.....ima da budu propisno naranjeni
Vrata i frižider......kad bude biće.....nek su živi i zdravi .....ma ima i ja da crtam hahahahahaha

EuReKa44;bt62578:
Samo ih zadrzi u njihovim sobama,ako krenu po kuci - ima da se iselis (skup sa muzem)z:).
Ja sam ,kao dete,svojima tako zadavala glavobolje zbog svojih "impresija" po zidovimaz:mrgreen:.

Zadržani...........mada je ćera imala nekoliko ideja koje su glatko odbijene........moraće svoj talenat da zadrži medju zidovima svoje sobe.....jadan sputani umetnik hahahahaahaha:zskace:

Lepo, Ljiljo,lepo.Mislim da roditelji veoma utiču na odnose između braće i sestara.Tako je tužno videti da neki ljudi,u cilju neke kratke i besmislene zabave,podstiču konkurenciju između braće ,razvijajući takmičarski duh....umesto da ih upućuju na razumevanje i ispomoć.

1976!;bt62670:
Lepo, Ljiljo,lepo.Mislim da roditelji veoma utiču na odnose između braće i sestara.Tako je tužno videti da neki ljudi,u cilju neke kratke i besmislene zabave,podstiču konkurenciju između braće ,razvijajući takmičarski duh....umesto da ih upućuju na razumevanje i ispomoć.

Hvala......mislimo identično.....konkurencija medju decom je glupa i kontraproduktivna igra roditelja koji ne misle dovoljno unapred. Naši se slažu. Naravno da ima svadjica, nesuglasica.....puštamo da reše sami.....retko kad se uplićemo, nekad pobedi ona, nekad on, ali sami mere snage i procenjuju dokle mogu ići. To je jako važno za procenu van kuće.Ne želim da pametujem, ali ovi naši ispadoše dobro z:)

Back