Najjaci cucnjevi su cucnjevi sa bar 100kga na ramenima odn na sipci u teretani. Te cucnjeve rade svi borilacki sportisti koji treniraju bilo koje realno borenje...Kao i ostalo.
Majk Tajson dize 300 kila na presi za noge, Brus Li je isao u teretanu sa Svarcenegerom i dizao 60kga dvorucni teg za biceps pregib.....
Tako da manite se tih prica "teretana ce da Vas uspori i ostale neistine". To je sve napravljeno pogresnom interpretacijom gledajuci bodibildere od 130kg-a. Koji vezbaju sasvim drugi sport. Borac niej bodibilder i nece bas tako vezbati 100%.
Mada i ta fama o bodibilderima je razbijena, bodibilder se trkao sa sprinterom i sprinter ga je za dlaku pobedio..... Znaci preodlican rezultat brzine jednog bodibildera obzirom da niej trkac nego bodibilder.
Ja sam brzi i explozivniji od svih koji se klone teretana i tako razmisljaju a veci sam od njih i tezi od njih.....
Niej stvar u tome, teretana ne usporava niti sta unazadjuej sto se tice borilackih vestina, nego samo moze da bude +.
Sahisti idu u teretanu a kamoli borci da je se klone....
On moze da ide, ali naravno nece raditi nepravilno 200kga cucanj, ili bench 150kg-a. Ali zato mzoe da ode u teretanu i da stavi praznu sipku na ramena i radi cucnjeve pa za mesec dana da stavi ploce od po 5kga sa strane i tako dalje povecava kako napreduje....U teretani ujedno moze id a radi zgibove, sklekove i razne trbusnjake, da vozi biciklicu,d a trci na traci i radi jos gomilu raznih stvari....
Ako neko pocne da palamudi da ce da se iskilavi , samo da kazem da on vec sad na ledjima nosi skolsku torbu koja je 5 puta teza od bilo cega sto bi radio u teretani. Znaci ako nosi skolsku torbu moze i da radi cucanj sa sipkom od 20kga.
Bolej to nego da se glupira sa tim saolinskim cirkuskim vezbama, to nisu vezbe snage nego vezbe glupiranaj i ravnoteze, nece da radi u cikusu nego borac da bude. Ne znam zasto vecito taj animozitet prema teretanama, ajde do pre 20 god, ali sada je to smesno. Teretana je sastavni deo svih sportista, pa tako i najglupljih sportista i najstereotipnijih sportista - borilackih sportista koji su najnazadniji od svih sportista i mentalno najgori.