fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Glup sam, ili samo neinformisan? Recimo da imam besnu HEPTACore makinu. I zašto onda trebam još da kupim i nekoliko besnih grafičkih kartica da bih 'pozitivno' rudario?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Glup sam, ili samo neinformisan? Recimo da imam besnu HEPTACore makinu. I zašto onda trebam još da kupim i nekoliko besnih grafičkih kartica da bih 'pozitivno' rudario?
Tako ispada! Dok je raja saznala za to, teško si rudarenjem mogao da zaradiš i za potrošenu struju?Ne, samo ti neobavešten.
Rudarenje je bio, i ostao veliki projekat tamne strane čovečanstva sa više ciljeva:
1. Da se programerima, svetskoj bot armiji, grune ogromna količina novca, i to UNAPRED, za odradjivanje bot poslova po celom svetu. Uzgred, postoje spiskovi svi, pa će i to procureti, ko je sve i koliko para dobio, nizašta....
Glavna horda je bila KINA, sa svojim fabrikama rudnika. Unapred, jer se nije znalo kako će se sve završiti, a trebalo je podmazati dobro na početku.
2. Da se operu gomile novca, kao nikad do tad, i da sav crni narko novac u legalne tokove.
3. Da se u ekonomije Zapadnog Sveta upumpaju LAŽNI NOVCI, a iz KINE.
Npr. Ja rudarim u Kini, i za bezvredni besmisleni novac, kupujem PRAVU ROBU sa Amazona.
Ovo je naravno moguće podrškom banksterskom lobija, i PayPala i amazona i ebaya pre svega.
4. Da se isprobaju chain algoritmi u praksi.
A ATI/AMD karice su u početku izabrane svesno, jer ih tada, kad je to počelo NIKO NIJE KUPOVAO, bile su svesno i namerno osakaćene za SVE OSTALO, osim za RUDARANJE. Tako da su ih kupovali samo oni sa dojavama. Tim pre što je samo rudarenje u poćetku bilo potpuno bezveze, za 99.99999% onih koji nisu imali pojma o čemu se radi.
Kao što rekoh, spiskovi većih rudara u USA, a i celom svetu, postoje, radi se na tome kako da im se zakonski oduzme stečena imovina, pa da se izadje u javnost sa tim spiskovima, i da krene zaplena, po USA pre svega, a možda i dalje, ko zna?
Budimo realni, svi Ameri će ovo podržati, jer ako meni oduzimaju kuću jer nemam za ratu, ko si ti da se širiš u kućetini sa bazenom a sve za neko jbno rudarenje???? Msm nije pošteno zar ne?
Sve u svemu, rudarenje je vezano, uglavnom, za najcrnji mogući kriminal....i programere!
Ako nisi bio deo priče, nisi ni mogao da podigneš veliki novac, bio bi ti opljačkan, inače.
Tako ispada! Dok je raja saznala za to, teško si rudarenjem mogao da zaradiš i za potrošenu struju?
Fora je sto za rudarenje ne treba komplikovani general purpose CPU, vec oni prosti iz graficke zavrsavaju posao.Glup sam, ili samo neinformisan? Recimo da imam besnu HEPTACore makinu. I zašto onda trebam još da kupim i nekoliko besnih grafičkih kartica da bih 'pozitivno' rudario?
Fora je sto za rudarenje ne treba komplikovani general purpose CPU, vec oni prosti iz graficke zavrsavaju posao.
Graficka ima na stotine malih CPu-a koji zajedno bolje rade cak i od 64core masine![]()
A onda ti prosti u grafičkoj budu skuplji od cele makine? Čemu onda i služi CPU na ploči? Neka sve to onda odrađuju brže i bolje ti prosti na grafičkoj?Fora je sto za rudarenje ne treba komplikovani general purpose CPU, vec oni prosti iz graficke zavrsavaju posao.
Graficka ima na stotine malih CPu-a koji zajedno bolje rade cak i od 64core masine![]()
A onda ti prosti u grafičkoj budu skuplji od cele makine? Čemu onda i služi CPU na ploči? Neka sve to onda odrađuju brže i bolje ti prosti na grafičkoj?![]()
Ma jok fora je bila sto su AMD karte imale mnogo bolje performanse sa integerima od nvidijinih. To nije bilo toliko bitno za igranje,Da je bitchain code pisan tako da se izvršava dobro i na CPU-u, nastao bi opšti pičvaj i rusvaj, a to se nije smelo dozvoliti.
SVAKO bi rudario.
Ovako su uzeli ATi/AMD kartice, OSAKITILI IH za sve osim za rudarenje, pa nije bilo nikakvih izgleda da ih bilo ko kupi osim rudara.
Da, 2-3 igre jesu radile bolje na ATiju al njih niko nije ni igrao.
SVE je u tom trenutku bolje radilo na nVIDiji, zaVIDnici!
....
Kad se balon prenaduvao, već je bilo i svejedno, pa su dignute cene SVE PC opreme, pa si mogao da rudariš i na nVIDiji.
Izuzetno jakih CPU-ova, po svetu ima na MILIONE, i to se nije smelo dozvoliti, već samo sa nečim što nema svako tj skoro niko.
A to su u tom trenutku bile ATi kartice.
Ne moze graficka da radi sve sto moze i *general* purpose CPU.A onda ti prosti u grafičkoj budu skuplji od cele makine? Čemu onda i služi CPU na ploči? Neka sve to onda odrađuju brže i bolje ti prosti na grafičkoj?![]()
Mo'š misliti! Mi smo svojevremeno radili i množenja na 8-bitnim procesorima. Sada to odjednom postala neka nauka!?Ne moze graficka da radi sve sto moze i *general* purpose CPU.
Ma jok fora je bila sto su AMD karte imale mnogo bolje performanse sa integerima od nvidijinih. To nije bilo toliko bitno za igranje,
ali eto ispalo je da zbog toga AMD karte budu daleko bolje za rudarenje. No Nvidia je to kasnije izmenila i kod svojih karti....