Rudarenje kriptovaluta

limunada

Buduća legenda
Poruka
37.152
Čitam u novinama žena nastradala od strujnog udara prilikom "rudarenja"kriptovaluta.
Moram priznati da pojma nemam ni sta su kripto valute,ni sta je rudarenje,a ni na koji nacin je to rizik za strujni udar.
Znam jos jedan slucaj gdje je prilikom tog istog rudarenja covjeku doslo do pozara u stanu.
I sta radis sa tom valutom kad je eventualno "zaradis".Na koji nacin trosis?
Da li mi neko moze prosto,jednostavno i na srpskom objasniti ove pojmove?

Čitam u novinama žena nastradala od strujnog udara prilikom "rudarenja"kriptovaluta.
Moram priznati da pojma nemam ni sta su kripto valute,ni sta je rudarenje,a ni na koji nacin je to rizik za strujni udar.
Znam jos jedan slucaj gdje je prilikom tog istog rudarenja covjeku doslo do pozara u stanu.
Ne guraj se pod sto, ne pipaj stekere. Samo drzi misa.

Ово питање си поставила на подфоруму "Жене"???

Саће нека да ти објасни.

Ако је пре тога не у'вати струја.

Mom kolegi je doslo do pozara u stanu zbog tog "rudarenja",a nije glup nimalo.
Da li je to zbog nekog pregrijavanja racunara ili sta?
Постоји нешто штп се зове димензионисање каблова, постоје осигурачи који прекидају струјно коло, итд.. Откуд ја знам шта је и како радио.

Da li iko informisan zna to objasniti na srpskom,bez linova na engleskom?
Sa tom valutom u Srbiji ne možeš kupiti ništa (barem koliko sam upućen), možeš naći na netu nekog kome možeš prodati tu valutu za "pravu" valutu,eventualno evro ili dolar, pa imati dolare ili evre. Na odredjenim stranim sajtovima možeš pazariti sa kripovalutom...ali ti si u Srbiji pretpostavljam...pa se mora gledati da li pošiljka stiže do Srbije.. Postoje sajtovi koji služe kao posrednici izmedju tebe i odredjenog sajta koji ne prima kriptovalutu, tako što ti njima daš kriptovalutu, a oni tom sajtu koji ne prima kripto, daju pravi novac, za stvar koju si kupila.

Da li iko informisan zna to objasniti na srpskom,bez linova na engleskom?
rudarenje kriptovaluta je sređivanje nizova brojeva na mreži putem moćnog kompjutera koji troši dosta struje i non-stop je upaljen. tako se čuva pouzdanost valute a za taj rad rudar biva nagrađen u valuti koju rudari.

pošto rudarenje nije ekološki jer troši puno struje zbog moćnih grafičkih kartica, trenutno je u trendu farming, gde se koriste veliki i brzi ssd diskovi a kriptovaluta je chia

rudarenje kriptovaluta je sređivanje nizova brojeva na mreži putem moćnog kompjutera koji troši dosta struje i non-stop je upaljen. tako se čuva pouzdanost valute a za taj rad rudar biva nagrađen u valuti koju rudari.

pošto rudarenje nije ekološki jer troši puno struje zbog moćnih grafičkih kartica, trenutno je u trendu farming, gde se koriste veliki i brzi ssd diskovi a kriptovaluta je chia
Uzalud si pisao.
Trazi se objasnjenje zena.

Sa tom valutom u Srbiji ne možeš kupiti ništa (barem koliko sam upućen), možeš naći na netu nekog kome možeš prodati tu valutu za "pravu" valutu,eventualno evro ili dolar, pa imati dolare ili evre. Na odredjenim stranim sajtovima možeš pazariti sa kripovalutom...ali ti si u Srbiji pretpostavljam...pa se mora gledati da li pošiljka stiže do Srbije.. Postoje sajtovi koji služe kao posrednici izmedju tebe i odredjenog sajta koji ne prima kriptovalutu, tako što ti njima daš kriptovalutu, a oni tom sajtu koji ne prima kripto, daju pravi novac, za stvar koju si kupila.
Koja je logika da ti neko za neku virtuelnu valutu da pravu?🙂
Mislim,ja priznajem da sam glupa za ovu temu.
Nista ne razumijem.😀

Znam dosta slučajeva gde je zbog televizora u kući došlo do požara ili smrtnog ishoda. I mobilni telefon je krivac za pojedine požare

Ali cemu sluzi uopste taj rad?Cemu ti nizovi?

ma nema veze sa rudarenjem, bio joj neispravan komp
,ada i ja bas ne znam puno o ktiptovalutama, znam da ljudi kupe tipa desset kompa i u svakom po deset graf. kartica i ostave komp da radi po citav dan i on skuplja kriptovalute i tikao to prodas kad bude povoljno, kao akcije/

ovoj zeni pregoreo komp vrv

Back